Orijinalini görmek için tıklayınız : Müşir acil
yenidunya
10.April.2016, 12:01
Termodtatın altındaki müşir nedir, ve nasıl çalışır. Zira müşürün tek kablo çıkışı var oysa benim bildiğim bunlar birşey leri açıp kapayan bir nevi anahtar gibidir o yüzden giriş ve çıkış olmak üzere iki kablo olmalı. — ile çalışma ihtimali de yok ki laa eden alıyor diyelim. Acaba nedir bu
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ellekli
10.April.2016, 14:35
O müşür değil, km saatindeki hararet sensörü (imiş) müşür radyatördedir.
(Celil abinin katkılarıyla)
yenidunya
10.April.2016, 16:49
Tamam da nasıl çalışıyor
yenidunya
10.April.2016, 16:49
Elektriğini nereden alıyor
yenidunya
10.April.2016, 16:50
Isınınca kendi elektriğini mi üretiyor
CELİL
11.April.2016, 11:37
Tamam da nasıl çalışıyor
Elektriğini nereden alıyor
Isınınca kendi elektriğini mi üretiyor
Ömer'in dediği gibi o km saati üzerindeki kırmızı hararet lambası sensör'ü elektirği tesisattan alıyor müşürden şaseyi tamamlıyor 8)
Fan müşürü'de radyatörün üzerinde altta üzerinden iki kablo çıkıyor 8)
yenidunya
11.April.2016, 16:19
Tesisattan nasıl alır tek kablo var, o kablo elektrik girişi ise hararet lambasına giden kablo nerede, yok eğer o lamba kablosu ise elektrik giriş kablosu nerede. Benim bildiğim o tek kablo hararet lambasına gider. Ama elektrik nereden geliyor
Bypale
11.April.2016, 18:42
Tesisattan nasıl alır tek kablo var, o kablo elektrik girişi ise hararet lambasına giden kablo nerede, yok eğer o lamba kablosu ise elektrik giriş kablosu nerede. Benim bildiğim o tek kablo hararet lambasına gider. Ama elektrik nereden geliyor
Abi.Lambaya artı uç direk bağlıdır. Lambanın eksi (şase) ucu ise normal olarak tek kablo ile müşüre bağlıdır. Müşür ısıya bağlı anahtar vazifesi görür. Isınınca müşür kendini kapatır ve eksi ( şase) akım tamamlanır. Böylelikle lamba yanar..
yenidunya
11.April.2016, 20:09
Ekşi ile çalışan anahtar yani.
Bypale
11.April.2016, 20:17
Ekşi ile çalışan anahtar yani.
Abi anahtar elektrik ile çalışan bi alet değildir. Elektriği iletmeye yada kesmeye yarayan devre elemanıdır.
Eksi ile çalışan değil artı ilede çalışır. Ama motorun tesisatı sıfırlama yani şaseleme eksi akımı tüm motor gövdesinden tamamladığı için eksi uç müşüre bağlıdır. Artıyı bağlarsan kısa devre oluşur. Allah korusun yakar motoru
yenidunya
11.April.2016, 20:29
Abicim elektrik tesisat ustasiyim, emsada jeneratorde çalıştım . Bilgim var . Kendi realizmin tesisatını kendim çektim. .. şöyle anlatayım o zaman eğer ekşi ile çalışan bir anahtarsa o zaman en uygun mantık su olmalı. Radyatör suyuna temas eden ve gövdeden ekşi alan bir metal olmalı, su ısındıkça metal de ısınıp genişlemeli ve önceden ayarlanmış bir sıcaklığa ye tabii olarak genleşmeye ulaşınca lambaya giden kablonun takılı olduğu babaca değmeli ve lambaya ekşi göndermeli. Sanırım en akıllıca mantık yürütme bu.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.