Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patlama Sesi

dbxerdem
18.April.2016, 00:23
RR ailesi iyi geceler ! Umarim herkes guzel bir hafta sonu gecirmistir. Aksam ustu bankaya giderken motorumla ilk defa basima gelen birseyi sizlere danismak isterim. 5. viteste yokus asagi inerken gaz vermeyi kestim motor kompresore bindigizaman patlama sesi geldi. Bu duz yolda ya da gaz verirken olmadi. Nedir nedendir birsey yapmalimidir? Hepinize simdiden tesekkur ederim.

e.erbaş
18.April.2016, 00:27
Patlama sesının birden çok nedeni vardır subap,buji ve karbüratör başlıca nedenlerden olmakla birlikte açık egzos da olabilir.Ayrıca uzun süreli kompresöre bindiyse ve motor yeterınce ısınmışsa normal.

spue
18.April.2016, 00:31
Patlama sesının birden çok nedeni vardır subap,buji ve karbüratör başlıca nedenlerden olmakla birlikte açık egzos da olabilir.Ayrıca uzun süreli kompresöre bindiyse ve motor yeterınce ısınmışsa normal.

+ jikleyi kontrol et. açık, yarı açık olabilir. (daha önce yapmıyor ise)

dbxerdem
18.April.2016, 00:32
Egzos orjinal ozaman geriye subap ve karbirator kaliyor. Biraz daha tecrube edeyim bakalim ne cikacak

dbxerdem
18.April.2016, 00:36
+ jikleyi kontrol et. açık, yarı açık olabilir. (daha önce yapmıyor ise)

Abi aklima geldi jikle kapaliydi. Aslinda sunu sorsam daha mi iyi olur? Bu cok ivedi aaa hemen bakilmasi giderilmesi gereken endise verici bir sikintimidir?

2_rock
18.April.2016, 00:37
egzos orjinal ozaman geriye subap ve karbirator kaliyor. Biraz daha tecrube edeyim bakalim ne cikacak

abi ses çok mu ? Yani gıderken tek büyük patlama mı yoksa tekrarlı küçük patlamalar mı ?

dbxerdem
18.April.2016, 00:38
abi ses çok mu ? Yani gıderken tek büyük patlama mı yoksa tekrarlı küçük patlamalar mı ?

Aldora kardesim turan gunesten asagi inerken iste 10 sn 1 tek patlama yapti.Yani patatata diye degil pat dedi iste biraz daha ama hala kompresorde yine tek bir pat. Sonra duzlukte bastim orada sikinti yok ne ses nede bir kasma olmadi.

e.erbaş
18.April.2016, 00:42
Aldora kardesim turan gunesten asagi inerken iste 10 sn 1 tek patlama yapti. Abi genel olarak sıkıntı yoksa motorda yani yakıt,ilk çalıştırma,rölanti dengesizliği ve stop etme gibi endişe etme derim.

2_rock
18.April.2016, 00:43
yarın gitmeseydin bakardık abi bence çok ciddi bir şey değil gibi geliyor

dbxerdem
18.April.2016, 00:44
Aslinda isin ilginc yani o ses de sanki kulaga hos geliyo enteresan bi sekilde :):)

dbxerdem
18.April.2016, 00:45
yarın gitmeseydin bakardık abi bence çok ciddi bir şey değil gibi geliyor

Gelince cikariz sen bi deneme yaparsin kardesim Tesekkurler .8)

2_rock
18.April.2016, 00:47
Gelince cikariz sen bi deneme yaparsin kardesim Tesekkurler .8)

sen sağ salim git gel abicim bakarız 8)

Peder
18.April.2016, 02:16
Ergum yine hızır gibi yetişip gerekli bilgileri vermişsin sağol kardeşim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alibaba07
18.April.2016, 08:48
Aslinda isin ilginc yani o ses de sanki kulaga hos geliyo enteresan bi sekilde :):)

Evet o ses hoştur. Düz yolda giderken kontağı kapat sonra motoru tekrar çalıştır o sesi daha güçlü olarak duyarsınız. Biz bionik motorlarimizla yapardık hey gidi günler. O sesde korkulacak birşey yok gayet normal bana göre :cheesy:

AMZ35
18.April.2016, 09:18
Evet o ses hoştur. Düz yolda giderken kontağı kapat sonra motoru tekrar çalıştır o sesi daha güçlü olarak duyarsınız. Biz bionik motorlarimizla yapardık hey gidi günler. O sesde korkulacak birşey yok gayet normal bana göre :cheesy:
Kontak acip kapatarak ses cikartmanin zararli oldugunu duymustum. Cg 125'le yapardim ama motoru pek onemsemedigimden... 😄

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alibaba07
18.April.2016, 10:07
Kontak acip kapatarak ses cikartmanin zararli oldugunu duymustum. Cg 125'le yapardim ama motoru pek onemsemedigimden... 😄

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen motor için oldukça zararlıdır. Bilinçsiz yapılırsa motorda ağır hasarlara yol açar.

Metekoray
18.April.2016, 12:15
o patlama sesi gaz vermeyi kestiğimde yokuş aşağı benim motorumdan'da geliyor aslında dediginiz gibi kulağa hoş geliyor :) büyük ihtimal egzozlarla alakalı olabilir ama bir sorun sıkıntı arz edeceğini düşünmüyorum

ugursuren
26.April.2016, 09:55
Sorun sibop ayarlarından gelebilir.
Siboplarda sorun yoksa avans ayarlarınada baktırmaktada fayda var.
Uzun süreli kullanımarda eğer avansdan kaynaklanan patlama ise krank miline zarar verebilirsin ..
Genede forumdaki ustalar daha iyi bilirler..

Oguz
02.June.2016, 04:18
Abi bujilerini değiştirip sibop ayarı yaptırdığın zaman kayboluyor. ben öyle yapmıştım ve olmuştu.

Kam
07.July.2016, 09:42
Bende benzer sorun yaşıyorum ve bujiyi değiştirmeyi düşünüyorum. Sende patlama devam ediyor mu? Sorun çözüldü ise nasıl giderildi?

ntezer
24.August.2016, 00:05
Arkadaşlar bende dd 250e 6c var yeni aldim bendede ayni sorun var benim egzoz değişmiş ama motor gazi kestiğimde düz yolda patlama yapiyor sorunu bilen yardimci olursa sevinirim

Alanjaweb
24.August.2016, 11:36
Hocam aynısı bendede oluyordu Sibop ayarı yaptırmaya gittim. Motor blogunun üstünde bir plastik bir aksam vardı onu çıkartıp ince uçlu tornavidayi içine sokup tekrar taktı ses gitti. Sanırım hava alan bişey bu tam bilmiyorum. Bende o sorun kalmadı. Ama temizlik ve bakımlı alakalı bişey sonucda yapılabiliyor. Ben çok yakıyor diye Sibop ayarı yaptırdım 50 tl verdim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi