Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka frenim boşaldı
Elenore
20.April.2016, 22:46
Gayet normal bir sürüş esnasında bi anda arka frenim boşaldı. Hemen sağa çekip kontrol ettim. Arka fren bağlantısında ki somonlardan teki düşmüş. Motorumun 1000 km bakımını 3 gün önce yaptırdım. Ekstra egzozu da açtırttığım için bakım esnasında dükkanda bulunamadım. Bakımdan anladıkları sanırım sadece yağ değişimi ve bunun için 150 tl gibi akıl almaz bir ücret ödüyoruz. Cidden yazık.
CELİL
20.April.2016, 22:49
Umutcan Geçmiş olsun malesef servislerin başında durup şunuda yap bunuda yap demeden yapmıyorlar :(
Elenore
20.April.2016, 22:53
ısrarla cıkmadan önce "ön fren balatalarımda problem var galiba sıkarken gıcırdıyor" dedim. O problem bile hala devam ediyor.
e.erbaş
20.April.2016, 22:54
Geçmiş olsun.Düzenli olarak yaptığım civata,somun kontrolünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.Arada elden geçirmekte fayda var.
Bypale
20.April.2016, 22:58
Umutcan Kardeşim geçen sabah 500evlerde gördüğüm senmiydin. Minibüsten seslenmiştim sana. :soru?:soru?
Elenore
20.April.2016, 23:00
Umutcan Kardeşim geçen sabah 500evlerde gördüğüm senmiydin. Minibüsten seslenmiştim sana. :soru?:soru?
evet bendim abi :D güzel tesadüf oldu
centaur
20.April.2016, 23:00
Çok geçmiş olsun dostum,Allah beterinden sakındırsın.
Bypale
20.April.2016, 23:02
Boş vaktinde görüşelim. Tecrübelerimi pratik olarak paylaşırız. Müsait olduğundada buluşmalara bekleriz. Bende bağcılardayım. Yakınız. Telimi özelden atıyorum. Yardıma ihtityacın olduğunda arayabilirsin.[emoji4]
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AMZ35
21.April.2016, 00:06
ısrarla cıkmadan önce "ön fren balatalarımda problem var galiba sıkarken gıcırdıyor" dedim. O problem bile hala devam ediyor.
Cok gecmis olsun. Celil abinin de dedigi gibi basinda durmadan olmuyor.
On fren balata ses sorunu bende de var. Cozumunu bulursan paylasimini bekliyor olacagim.
Tekrardan gecmis olsun.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bronks
21.April.2016, 00:09
Selamlar. Öncelikle gecmis olsun. ben de sultangazi civarlarindayim. Arada paslaşalim :)
eNkaZw
21.April.2016, 00:49
geçmiş olsun neyse ki daha büyük problem olmadan durdurup sorunu anlamışsın. Maalesef tüm tamirhaneler için aynı şey geçerli. Ben gözümü karartıp garantiyi bozmuştum sırf bu yüzden :) zaten sorun çıktığında kullanıcı hatası diyip sıyrılıveriyorlar :)
Bir de hazır fren bahsi açılmışken aklınızda bulunsun, disk frenlerde hep aynı freni kullanmamaya özen gösterelim. Çok fazla ısındığı zaman balatalar diski kavrayamıyor ve tutmuyor. yokuş aşağı başıma geldi ordan bi tecrübem var :) ön arka dengeli kullanalım ve kesik kesik sıkalım imkanlar çervesinde. hiçbir kardeşimiz madur olmasın 8)
erhan_
21.April.2016, 01:27
Çok geçmiş olsun. Ustalar malesef öyleler, bizlerin kullanıcı olarak sorun olabilir mi endişesiyle yaklaştığımız bir çok konuda onlar motordan düşürmezse adamı sorun da değil yaklaşımındalar, hatta bazı kasaplar o yaklaşımda bile değil diyebilirim :sustum:
Peder
21.April.2016, 02:09
Geçmiş olsun kardeşim
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mustafa Gözgen
21.April.2016, 02:22
Gecmis olsun abi ustanin basinda beklemek lazim tanidigin usta degilse boyle sacma sapan sıkıntılar olabiliyor.
yenidunya
21.April.2016, 08:31
Çok geçmiş olsun, çözüm yapabildiğimiz kadar çok işi kendimiz yapalim
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
srwnk
21.April.2016, 08:52
Geçmiş olsun Umutcan... Tekrarından korusun...
DarkMacros
21.April.2016, 09:04
Geçmiş Olsun :/
ereneren
21.April.2016, 10:32
geçmiş olsun kardeşim neyseki kaza falan olmamıs farketmişsin
Bypale
22.April.2016, 16:36
Umutcanın fren problemini çözdük. Arka fren merkezine giren böle tabiri caizse çük gibi bişe var 😊 pedala bir mafsalla bağlı. Vidası gevşediği için boşa çıkmış. Merkeze basmadığından fren tutmuyodu. Hallettik. Sıkıntı yok
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2_rock
23.April.2016, 00:49
Umutcan geçmiş olsun Celil Başkan doğru söylemiş servislerde biraz sıkıntı var o yüzden yaptırdığını yere gidip şöyle derim .
karakalem
23.April.2016, 22:19
geçmiş olsun neyse ki daha büyük problem olmadan durdurup sorunu anlamışsın. Maalesef tüm tamirhaneler için aynı şey geçerli. Ben gözümü karartıp garantiyi bozmuştum sırf bu yüzden :) zaten sorun çıktığında kullanıcı hatası diyip sıyrılıveriyorlar :)
Bir de hazır fren bahsi açılmışken aklınızda bulunsun, disk frenlerde hep aynı freni kullanmamaya özen gösterelim. Çok fazla ısındığı zaman balatalar diski kavrayamıyor ve tutmuyor. yokuş aşağı başıma geldi ordan bi tecrübem var :) ön arka dengeli kullanalım ve kesik kesik sıkalım imkanlar çervesinde. hiçbir kardeşimiz madur olmasın 8)
Çok iyi denk geldi bu bilgilendirmen, geçenlerde arka balatam bittiği için değiştirmiştim, yalnız usta farklı bir balata takmıştı bu sefer. Eskisi gibi aynı performansı vermiyor, 2 gün öncede yokuş aşağı inerken fren tutmadı resmen, demek ısınmasından kaynaklandı senin söylediğin gibi.
knn80
30.April.2016, 12:04
Umutcan geçmiş olsun, geçen hafta benim de başıma geldi boğaz köprü üzerindeyken aynı şekilde pimi tutan vida gevşemiş ve yerinden çıkmıştı allahtan düşmemiş vida bir anda arka fren tutmadı o günden beridir ufak bi ingiliz anahtarı bulunduruyorum yanımda titreşimi çok yiyen vidalara bir damla japon yapıştırıcısı damlatmanı tavsiye ederim ben öyle yaptım şu an için bi sıkıntı yok o vidada
Bradiaga
01.May.2016, 00:54
Çok geçmiş olsun iyiki durabilmişsin daha kötüde olabilirdi.
bronks
01.June.2016, 11:49
Umutcan gerçekten geçmiş olsun. Aynı durumu yaşayınca özellikle bol virajli ve bozuk bir yolda... allahtan yardımına koşan birileri de olmuş forumdan. Kazasız belasız sürüşlere dilerim
Elenore
01.June.2016, 12:14
Umutcan gerçekten geçmiş olsun. Aynı durumu yaşayınca özellikle bol virajli ve bozuk bir yolda... allahtan yardımına koşan birileri de olmuş forumdan. Kazasız belasız sürüşlere dilerim
abi çok geçmiş olsun. umarım kimse o gerilimi yaşamaz.
OğuzhanYılmaz
01.June.2016, 12:31
Bakım yapılırken başında bekleyin ve motorunuzdan cıkan değişen her parçayı alın. Tam olarak bozulmayan ya da deforme olmayan parçalar da değişiyor malum günün birinde ihtiyaç olur :) hiç değilse bi süre götürür o parçalar[/I][/B]
Çok geçmiş olsun. Kötü sonuçlar yaşamamak için Aynı freni uzun süre kullanmamaya özen gösterelim.
Geçmiş olsun kardeşim
İyimi acil ihtiyacın olmadan farketmişsin
Ama sen genelde servisi uyar başkası senin kadar şanslı olmayabilir
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.