PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balatalar saglam oldugu halde arka frenin tutmamasi

Mustafa Gözgen
21.April.2016, 17:11
Degerli abilerim gecen gece hic bir sey yokken park etmistim geldigimde ise motorun arka freni tutmuyordu motoru birisinin elleme ihtimali cok az ve balatalar da yeni degisti ama nedense arka fren yok denecek kadar az tutuyor acaba sebebi ne olabilir?

tbaylan
21.April.2016, 17:26
Sorunun içerisinde cevabı da saklı aslında. Balatalar yeni değiştiği zaman frenleme zayıflar. Alışması için ortalama 50 km sürüş yapman lazım. Bu süreçte dikkatli olmanı tavsiye ederim8)

eNkaZw
21.April.2016, 17:36
Tuğrul'un dediği gibi alışma sürecinden olsa gerek :soru? disk aynasında yağlanma - kirlenme durumu varsa da yapabilir. bir müddet kullanımdan sonra düzelme olmazsa bir de hidroliklerin içine hava girmiş mi onu kontrol edersin

Mustafa Gözgen
21.April.2016, 17:51
Sorunun içerisinde cevabı da saklı aslında. Balatalar yeni değiştiği zaman frenleme zayıflar. Alışması için ortalama 50 km sürüş yapman lazım. Bu süreçte dikkatli olmanı tavsiye ederim8)
abi çok teşekkür ediyorum ama yeni değişti dediğim yani yaklaşık bi 400 km filan oldu değişeli

tbaylan
21.April.2016, 17:52
abi çok teşekkür ediyorum ama yeni değişti dediğim yani yaklaşık bi 400 km filan oldu değişeli
O zaman fren hidroliklerini ve telini bi kontrol ettir. Ikisinden birinde muhakkak bir sikinti vardir

Mustafa Gözgen
21.April.2016, 17:52
Tuğrul'un dediği gibi alışma sürecinden olsa gerek :soru? disk aynasında yağlanma - kirlenme durumu varsa da yapabilir. bir müddet kullanımdan sonra düzelme olmazsa bir de hidroliklerin içine hava girmiş mi onu kontrol edersin

teşekkür ediyorum abi hidrolikleri eren abi de söyledi ona bi baktırıcam

yenidunya
21.April.2016, 18:31
Aynı sorun bende de var

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
21.April.2016, 18:39
Büyük ihtimalle fren hidroliğinde hava var havasının alınması lazım 8)

Rednexi
21.April.2016, 18:45
Büyük ihtimalle fren hidroliğinde hava var havasının alınması lazım 8)

Celil abi nasıl alırız fren havasını?

berkehrercan
21.April.2016, 18:47
Youtubeda videolari var

Rednexi
21.April.2016, 18:48
Youtubeda videolari var

Video larda belirtilmemiş ince bi detayı varmı ?

CELİL
21.April.2016, 20:14
Celil abi nasıl alırız fren havasını?

Hava alma işi biraz sıkıntılıdır yanlış yaparsan daha kötü olur o yüzden işi bilen birinin yapması daha iyi 8)

e.erbaş
21.April.2016, 23:15
Celil abi lafı ağzımdan almış.Takarken frene dokundularsa hava yapma ihtimali çok yüksek.Fren pedalı çok yumuşaksa hava yapmıştır.Havasını almak aslında çok basit kaliper üzerinde minik bi civata var orayı az gevşet az frene dokun yağ aksın bi kaç damla daha sonra freni bırakmadan sık,işlem tamam.Yalnız fren sıvısına dikkat et boyaya vs bulaştırma.

Msuner
14.May.2016, 18:36
Disk in fotosunu atarsan yardımcı olabilirim

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi