PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor yavaşlarken istop ediyor

RMZNL
22.April.2016, 13:58
benim şöyle bi sıkıntım var motor sürmeyi yeni öğreniyorum ama dur kalkları hakkıyla öğrendiğimi düşünüyorum.

bugün durduğum her ışık ki 10 tane felandır.yavaşlarken debriyajı sıkıp frene basıyorum motor yavaşlarken kendini istop ediyor.

ikinci bir sorunum da motoru sabah ilk çalıştırdığımda yaklaşık 20 kere felan marşa bastım motor gaz yemiyor.aklıma en son cikle geldi onu kontrol ettim yukarda duruyordu cikle onu asagı bastım sonra çalıştı motor ama canım da sıkıldı 20 kere marşa basıp çalışmayınca.daytona 250 kullanıyorum bu arada.fikirleriniz nedir.

bir de samsun için güvendiğiniz,motoru götürdüğünüz usta hangisidir.ben aldım ama daha bakımlarını yaptıramadım.

Msuner
22.April.2016, 15:08
Rölanti Ayarını Arttır Biraz Sağ tarafta sık biraz

iyi forumlar

Bahadır
22.April.2016, 15:11
Eğer ısınmadan yola çıkarsan yada rölanti düşükse ışıklarda stop edebilir.8)

detailer
22.April.2016, 15:12
Akü, buji, rolanti kontrolü diyorum

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AMZ35
22.April.2016, 15:16
Aynen tek sikinti rolanti gibi duruyor. Motoru ilk calistitmak uzere marsa bastiginda da dusuk devirde sogukken calismakta zorlandigindan calismamistir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RMZNL
22.April.2016, 15:38
Aynen tek sikinti rolanti gibi duruyor. Motoru ilk calistitmak uzere marsa bastiginda da dusuk devirde sogukken calismakta zorlandigindan calismamistir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15-20 kere marşa basmak normal mi bi sıkıntı doğurmaz mı bize

Lethe
22.April.2016, 16:30
15 20 derece havalarda motor jikleye ihtiyaç duyar mi arkadaşlar merakımdan soruyorum..

Mustafa Gözgen
22.April.2016, 17:35
15 20 derece havalarda motor jikleye ihtiyaç duyar mi arkadaşlar merakımdan soruyorum..

Uzun zamandır çalışmamışsa duyabilir

Peder
23.April.2016, 02:40
Rolantiyi bi kontrol et bence düşükse ısındığında bile stop edebiliyor. Benim başıma geliyor arada. Rolantiyi ayarlayınca düzeliyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RMZNL
23.April.2016, 14:21
sıkıntı rolantiden sanırım.ben acemi oldugum için hep şehir içi 1.viteste sürdüm motoru o yüzden ısınmasına pek fırsat vermeden cok yormuşum motoru.arkadaş dün kendi bindi ısıttı sonra rolantiyi de ayarladı şuan için bi sıkıntı yok gibi gözüküyor.

teşekkürler yardımlarınız için.

bide şu samsunda güvendiğiniz motor ustaları sorusuna bi cevap bekliyorum

2_rock
24.April.2016, 12:51
Motor ilk çalışırken jikle yine aç yaklaşık 3-4 dakika en ez öyle çalışsın zaten motor jikle de çalıştığı için bi yerde stop edecektir buda demek okuyor ki motor ısındi etmezse bile jikle yine kapat eğer motorun ısındıran sonra rolantide çalışması çok yavaş ve ağır ise motorun sağ tarafında karbüratör un olduğu yerde siyah bir mandal var onu bir tür yada iki tur on tekeri doğru çevir yani rolantiyı aç birde böyle dene gitmeyi olmazsa başka çözümler ararız kolay gelsin

detailer
24.April.2016, 13:30
Sorunun çözülmesine sevindim. Ancak muhtemelen yanlış kullanıma bağlı olarak Bujileri de karartmis olabilirsin. Sabahları 20 kere marsa bastigina göre o arada muhtemelen çalışsın diye gaz da vermissindir. Bu da motorun bogulmasina ve buji başlarının kararmasina neden olmuştur. Bujileri de bir kontrol et duruma göre ya temizler ya da degistirirsin. Sana tavsiyem Samsun bulusmalarimizi kaçırma. Buluşmada motoru tecrübeli arkadaşlar bir görsünler. Ufak tefek şeyler için ustaya gitmeye gerek yok. Yoksa maddi manevi bikarsin motordan.

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

centaur
25.April.2016, 11:04
Belki sadece uyduruk bir ritüel olabilir lakin bir kaç arkadaşta tuttu ; marşa basarken ön frene sıkıca asıl .. Arasıra jikle yerine işe yarıyor :)

Msuner
14.May.2016, 18:28
Akü sigorta değiştir işlem tamam olmazsa eğer direk bağla

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi