PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garaj Önüne Park

tgypmk
05.May.2016, 23:56
Az önce yaşadığım olayı sizinle paylaşmak istiyorum evimin kapalı garajı mevcut ve garaj kapılarında park etmek yasaktır uyarı levhaları mevcut bir araç garajın önüne park etmiş ve aracın üzerinde her hangi bir not yoktu polisi aradım 3 defa her seferinde araç sahibine ulaşamadıklarını belirttiler ve en sonunda trafik ekibi geldi ve aracın fotoğraflarını çektiler tabi nasıl oluyorsa polis gelir gelmezde araç sahibi çıka geldi aracı çekti polisler gittikden sonrada bana neden böyle bişey yaptığımı apartmandaki zillere neden basmadığımı (20 kişilik apartman ve saat an itibariyle 11 olmak üzere ) söyledi bende saatin geç olduğunu ve hangi dairede oturduğunu bilmediğim için bütün zillere basıp insanları rahatsız etmek istemediğimi belirttim buna rağmen ileri geri konuşmaya devam etti olay çıkarmamak adına suçlu o olmasına rağmen sakin kaldım sonra küfür etmesi bardağı taşırdı ufak bi sürtüşme oldu ( kavga çıkmadı çıksa sağlam dayak yerdim :) ) bu adamı hakaretten şikayet ettiğimde sonuç alma şansım varmıdır yada böyle bir olayı yaşamış arkadaşlar varsa nasıl bir yol izlediklerini paylaşırsa sevinirim.

CELİL
06.May.2016, 00:02
Geçmiş olsun Tuğay kötü bir olay hakaretten dava açabilirsin fakat delil olması ve ispatlaman gerek ispatlarsan hakaretden 1500 - 2000 tl gibi para cezası yer

tgypmk
06.May.2016, 00:03
Geçmiş olsun Tuğay kötü bir olay hakaretten dava açabilirsin fakat delil olması ve ispatlaman gerek ispatlarsan hakaretden 1500 - 2000 tl gibi para cezası yer

Delil olarak yan komşu ve ev arkadaşım var yani olaya tanıklık ettiler faydası olurmu

CELİL
06.May.2016, 00:07
Delil olarak yan komşu ve ev arkadaşım var yani olaya tanıklık ettiler faydası olurmu

En az 2 şahitle olması lazım ama konunun uzmanına avukata danışmak lazım

tgypmk
06.May.2016, 00:09
En az 2 şahitle olması lazım ama konunun uzmanına avukata danışmak lazım

teşekkürler celil abi yarın bütün günümü bu işe vercem basit bir olay ama arkadaşın tepkileri canımı çok sıktı.

2_rock
06.May.2016, 00:12
Hem avukat için paran hemde mahkemelerde vaktin geçecek ama illaki bu adama sorun olmak isterseniz olabilir. Dedikleri gibi şahit ve kanıtlarla her türlü kazanırsınız davayı

tgypmk
06.May.2016, 00:17
Hem avukat için paran hemde mahkemelerde vaktin geçecek ama illaki bu adama sorun olmak isterseniz olabilir. Dedikleri gibi şahit ve kanıtlarla her türlü kazanırsınız davayı

Basit bir konu ama küfür etmesi canımı sıktı yaka paça birbirimize girseydik de çözüm olmayacaktı, yorumlarınızdan anladığım kadarıyla uğraştırır mahkeme olayları

CELİL
06.May.2016, 00:19
Basit bir konu ama küfür etmesi canımı sıktı yaka paça birbirimize girseydik de çözüm olmayacaktı, yorumlarınızdan anladığım kadarıyla uğraştırır mahkeme olayları

Çok uzun zaman uğraştırır dertli iştir

anchorman
06.May.2016, 00:20
Eğer sen küfür veya hakaret etmediysen yada üzerine yürümediysen, şahitlerinde varsa kesinlikle dava aç. en kötü 40 lira yargı harcı ödersin. Ama üzerine yürüdüysen yada hakaret ettiysen boş yere uğraşma. tecrübe ile sabit :)

tgypmk
06.May.2016, 00:24
Çok uzun zaman uğraştırır dertli iştir

sakin kafayla düşününce vakit harcamaya deymicek gibi geldi aracın fotoğrafını çektiler en azından ceza yer :)

Bypale
06.May.2016, 00:26

Uğraştığınada değer kardeşim. Poliste resimler var. Şahitte var. Benim başıma aynısı geldi çünkü. :)Farkı adamı patakladım. Oda şikayetçi oldu. Özel hastaneye düşürmesin rabbim. 400 tl hastane masrafını verdik. Şikayetini geri aldı.:cheesy:Alırsın parayı yenilersin motoru. Çekersin garajın önüne. Buda ona ders olur.

tgypmk
06.May.2016, 00:26
Eğer sen küfür veya hakaret etmediysen yada üzerine yürümediysen, şahitlerinde varsa kesinlikle dava aç. en kötü 40 lira yargı harcı ödersin. Ama üzerine yürüdüysen yada hakaret ettiysen boş yere uğraşma. tecrübe ile sabit :)

her hangi bir küfür etmedim veya üzerine yürümedim sesleri duyan yan komşu geldi bide ev arkadaşım vardı şahit olarak çok meşakkatli bir iş gibi geldi sakin kafayla düşününce

tgypmk
06.May.2016, 00:29
Uğraştığınada değer kardeşim. Poliste resimler var. Şahitte var. Benim başıma aynısı geldi çünkü. :)Farkı adamı patakladım. Oda şikayetçi oldu. Özel hastaneye düşürmesin rabbim. 400 tl hastane masrafını verdik. Şikayetini geri aldı.:cheesy:Alırsın parayı yenilersin motoru. Çekersin garajın önüne. Buda ona ders olur.

hmmm :) bu açıdan bakınca şeytan dürttü :) en kötü yarın hukukda okuyan arkadaşlar var onlara bi danışıyım masrafsız ( öğrenci kafası )

2_rock
06.May.2016, 01:10
Bütün RR AİLESİ olarak arkandayiz.

Peder
06.May.2016, 02:17
Geçmiş olsun kardeşim. Mahkeme uğraştırır zaman alır ama hakkını arayacaksan illa ki değer. He pratik çözüm dersen bende birebir garajın önüne park etmelerinden çok çektim evde mahsur kaldığım oldu. Çözümü yine kendimiz bulduk. İki büyük boya kovasına ucu ters u şeklinde demir borular dikip içine beton attık. Garaj kapısının önüne baştan başa koyduk araya da kitli zincir taktık. Girip çıkarken zinciri aç kapa yapıyoruz ama kafamız rahat kimseyle kavga tartışma can sıkıcı muhabbet vs olmuyor

Bradiaga
06.May.2016, 12:38
Uğraş kardeşim bence hem suçlu hem güçlü eşkiyamı kaldı bu devirde ver mahkemeye başi ağrısın. korkma sana bidahada bulaşamaz bulaşırsa cezası daha büyük olur.Ama şahit ve kanıtların sağlam olsun.Gerekirse fotoları çeken polisleri bile şahit göster.

spue
06.May.2016, 13:08
Tugay, bu tür "ayı"lıkların artmasının nedeni hukuksal süreçlerin uzun sürmesi ve istenilen sonuçların çıkmaması...böyle olduğunu bildikleri içinde bu tür zorbalıklarına devam ediyorlar. Sadece "40 tl" dava açma ile kalmayacak. Bence hukukçu tanıdığın varsa konuş, danış..8)
Ancak polisini çağırmışsın ve fotoğraf çekmişler, belki bir trafik cezası yansıtırlar. Çekici bir ekip gelseydi, orada yazardı.

detailer
06.May.2016, 13:10
Ceza davalarında avukat tutmana gerek yok. Çünkü savcı senin avukatın gibi dosya hazırlıyor. Şahitlerin olması kazanacağın anlamına gelir. Davayı kazandığın takdirde bütün masraflarını karşı tarafa yıkıyor mahkeme. Ancak ceza mahkemesinde sanığın daha önceki sicili temiz ise 1500 lira para cezası ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılması der ve sanık sadece oluşan mahkeme masraflarını öder, 1500 lira ödemez ve 5 yıl boyunca aynı suçu işlemekten uzak durmak zorunda kalır. Diğer taraftan şikayetinizi özel hukuk mahkemesine verdiğinizde tarafınıza yöneltilen hakaretin derecesi ve sizi içinde bıraktığı durum vs. düşünülerek tarafınıza tazminat ödenmesine hükmolunabilir. Özel hukuk mahkemesine başvurmak için ise mutlaka avukata ihtiyacınız olacak. (Avukat değilim ancak şuan yaptığım iş ve kamu hukuku alanında yüksek lisans yaptığımdan dolayı bildiğim bu kadar.)

Diğer taraftan bana sorarsanız; size küfür edildi ve siz alttan aldıysanız karşılığı yerini bulmamış demektir. Ya ahirete bırakırsınız orada mükafatı çoktur. Ya da aklınızda yazarsınız bir kenara, ilerde lazım olur.