Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok çok acil yardım şanzuman problemi
Arkadaşlar ali ustadan orjinal 350 şanzuman sipatiş ettim malum bütün parçaları aynı biye biliyoruz asya ghost 350 ve daytona 350 lerin ama daytona 350 şanzuman ghost 350 şanzumanına göre 3 4 mm kısa zincir dişlisinin mili. Bunu böyle taksak 3 4 milim çapraz gidicrk zincir acaba sorun olurmu yoksa parçyı iade edio ghost parçasımı bakmalıyım çok acil yardım edin lütfen
Arkadaşlar ali ustadan orjinal 350 şanzuman sipatiş ettim malum bütün parçaları aynı biye biliyoruz asya ghost 350 ve daytona 350 lerin ama daytona 350 şanzuman ghost 350 şanzumanına göre 3 4 mm kısa zincir dişlisinin mili. Bunu böyle taksak 3 4 milim çapraz gidicrk zincir acaba sorun olurmu yoksa parçyı iade edio ghost parçasımı bakmalıyım çok acil yardım edin lütfen
Oraya konikli geniş dişli yapamazmı tornacı.8) çapraz sıkıntı olur bence. Bide yanlış hatırlamıyosam balansörsüz modellerin dişlileri kısaydı. Eski model daytona spyder dişliside uyacaktır. Bi araştır bence.
ereneren
06.May.2016, 11:49
daha iyi bilenler yardım etcektir şimdiden ama istersen bi telefon et ali ustaya sor ona göre yollasın veya yollamasın
Mustafa,
kolay gelsin. Zincir yapısı gereği 1-2mm. yi tolere edebilir. ama fazlasını (sanırım) etmez. Sürtünmeden dolayı dişliye ve zincire zedeleyerek zarar verir.
Mustafa disliyi çok kastirabilir sonra sıkıntı olur bence bir bak derim sıkıntı yapabilir
Bradiaga
06.May.2016, 12:31
Mustafa riske atma 3-4 mm bence fazla zinciri kopartabilir yada attırabilir daha büyük sıkıntı çıkartabilir.
Ben olsam iade edip değiştirirdim
Ali ustayı aradım gönder uygununu göndereyim dedi eski şanzumanıda göndericem birebir olanı göndercek demekki hepsi uymuyomuş hadi hayırlısı en az 2 hafta daha yatar motor hayırlısı allah bilir vardır bundada bi hayır birazdan gelen şanzumanı göndericem inşallah
Oraya konikli geniş dişli yapamazmı tornacı.8) çapraz sıkıntı olur bence. Bide yanlış hatırlamıyosam balansörsüz modellerin dişlileri kısaydı. Eski model daytona spyder dişliside uyacaktır. Bi araştır bence.
Hacı dişlide değil milde sorun var birrbir milide aydında yapıyolarmış 500 tl civatında motorcum söyledi hiç gerek yok ali usta değiştirivercek
ob1kanobi
06.May.2016, 14:21
Sorun çözülmüş ama yine de ek bilgi olsun. Zincirin çapraz çalışması hem dişli setinin hem şanzımanın hem de zincirin üzerine fazladan yük bindireceği için bütün sistemin ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Bağlamayıp değiştirmekle çok doğru bir karar vermişsin. Kazasız keyifli sürüşler.
Teşekkürler çıldırdım ya böyle olunca ne yapıcağımı şaşırdım az kalsın taktırıyordum böyle
Bradiaga
06.May.2016, 15:14
Geçmişolsun Bence ucuz yırttın.Ee biraz sabretçen artık
Mustafa bence ali usta yanlış dişli göndermiş blansörsüz modellerin dişli mil boyu kısa blansörlü modelin dişli mili uzun neyseki konuşup çözmüşsünüz kolay gelsin
Ama benim motor 2012 model balansörlü diye biliyorum yani hiç titreşim yok o zaman fabrikasyon şanzuman problemli benim bu paradoxu napcaz :):):)8)8)
Ama benim motor 2012 model balansörlü diye biliyorum yani hiç titreşim yok o zaman fabrikasyon şanzuman problemli benim bu paradoxu napcaz :):):)8)8)
Tamam işte senin makina blansörlü uzun milli dişli olması gerekiyor ali blansörsüz modelin kısa milli dişlisini yollamış mil kısa gelmiş 8)
Mustafa eğer öyle ise bitti gitti derdin kalmadı değiştirirsin gerisi zaten 2 güne çıkar
Can Vural
07.May.2016, 00:48
Piyasada %100 uyumlu parça varken elindekini uydurmak olurmu kardeşim :) Üç beş gün sonra zincir dişli seti almaktansa iyi yapmışsın değiştirmekle.
Tamam işte senin makina blansörlü uzun milli dişli olması gerekiyor ali blansörsüz modelin kısa milli dişlisini yollamış mil kısa gelmiş 8)
Stresten yanlış anladım pardon başkan :cheesy:
Piyasada %100 uyumlu parça varken elindekini uydurmak olurmu kardeşim :) Üç beş gün sonra zincir dişli seti almaktansa iyi yapmışsın değiştirmekle.
Yav ne bileyim ben tek çeşit sanıyodum geri gönderip asya parçacısından sipariş edeyim diyordum beynimi sulandırdı öyle olunca :p
Mustafa eğer öyle ise bitti gitti derdin kalmadı değiştirirsin gerisi zaten 2 güne çıkar
Valla 2 günden uzun sürer bence aldoram
Motor şanzuman komple dağıldı o toplanacak yerine oturtulcak
Debriyaj yenisiyle değişcek
Sübab ayarı yapılcak
Ön arka zincir dişlileri değişicek
Zincir takılıcak filtre borusu karbüratör ayarı vırt zırt derken hafta sonunu bulur bide plastik aksamı yeniden boyucam ve kafam atarsa ön arka çamurluğu sökücem depoyu boşaltıcam komple hafif mavi sedef koyup beyaza boyucam tekrar ortadaki şeritleride farklı bir tona değiştirmeyi düşünüyorum hepsi bi anlık çıldırmaya bakıyo 8) yetti artık bişey yapmadan binmek motora ardından egzoza el atıcam yavaş yavaş bu yaz bişeyler yapıcam ya kesin kararlıyım :Rockn Roll::Rockn Roll::Rockn Roll:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.