PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sübap ve Senkron Ayarı

ob1kanobi
06.May.2016, 14:15
Forumda aradım ama bulamadım. Gözden kaçırdıysam şimdiden affola...

250'lik Regal Raptorlarda egzoz ve emme valflerinin sentil numaraları ne olmalı? Senkron ayar vidaları (ya da vidası) nerede? Karbüratörün vakum çıkışları nerede? Bu bilgileri paylaşabilirseniz İzmirdeki bütün kardeşlerinizin rutin bakım masraflarını önemli oranda hafifletmiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler...

AMZ35
06.May.2016, 16:30
Sef ben vidalarin yerini biliyorum aksam gostereyim. Pistonlarin oldugu yeri acmak gerekiyo

2_rock
06.May.2016, 17:38
Egzoz 10 emme 8 diye biliyorum bilen arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir.

ob1kanobi
06.May.2016, 18:09
Sef ben vidalarin yerini biliyorum aksam gostereyim. Pistonlarin oldugu yeri acmak gerekiyo

Senkron ayar vidalarının (vidasının) yerini kastediyorsun?

ob1kanobi
06.May.2016, 18:12
Egzoz 10 emme 8 diye biliyorum bilen arkadaşlar daha iyi bilgi vereceklerdir.

Aldora bu değerler motor tam sentedeyken geçerli değil mi? Herhangi bir teknik manuele ulaşabildin mi sen? Ben ulaşamadım maalesef :(

CELİL
06.May.2016, 21:05
e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı
Emme 0.10 mm,Egzos 0.15 mm.Sentil çakısı ile ayarlanır.

ob1kanobi
06.May.2016, 21:28
e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı
Emme 0.10 mm,Egzos 0.15 mm.Sentil çakısı ile ayarlanır.

Teşekkürler Celil Başkan. Peki motorun sentede olduğunu anlamamız için bakmamız gereken bir işaret var mı? Yoksa çevirerek sertliğinden mi anlıyoruz?

CELİL
06.May.2016, 21:39
Teşekkürler Celil Başkan. Peki motorun sentede olduğunu anlamamız için bakmamız gereken bir işaret var mı? Yoksa çevirerek sertliğinden mi anlıyoruz?

Motor içinden anlamıyorum onu bilmiyorum malesef :(

e.erbaş
07.May.2016, 00:13
Forumda aradım ama bulamadım. Gözden kaçırdıysam şimdiden affola...

250'lik Regal Raptorlarda egzoz ve emme valflerinin sentil numaraları ne olmalı? Senkron ayar vidaları (ya da vidası) nerede? Karbüratörün vakum çıkışları nerede? Bu bilgileri paylaşabilirseniz İzmirdeki bütün kardeşlerinizin rutin bakım masraflarını önemli oranda hafifletmiş olursunuz. Şimdiden teşekkürler... Emiş subabı 0.10 mm egzos ise 0.15 mm ben bu değerleri merkezde ki yetkili servisten öğrendim ve ayarladım.Gel gelelim motorda ufaktan şıkırtı var ama böyle anlamayan adamın duyacağı cinsten değil.Derinlemesine araştırmaya koyuldum dış ülkedeki forumlardan ve gördüm ki 10-15 yapan kimse yok :) Yani kıllanmakta haklıymışım.Honda rebel ile aynı blok yapısına sahip olduğunu söyleyenlerin ve rebelin subap değerlerini uygulayanların sayısı bi hayli fazla.Emiş 0.06 egzos 0.10 bu değerleri denemekte fayda var.Senkron işine gelince senkron ayar vidası iki karbüratörün ortasında duran yaylı vida.Karbüratörün vakum çıkışları blok ile karbüratör arasında ki plastik manifoltların üzerinde.Yalnız ilk defa yapacaksanız bu işe girişmeyin derim.Senkrondan önce subaplar ayarlanmalı,bujiler temizlenmeli ve aralıkları sentil ile eşit ayarlanmalı.mümkünse hava filtresi ve karbüratör temizlenmelidir.Senkron ayarından önce hava-yakıt karışım ayarı yapılmalıdır aksi halde senkron tam tutmayacaktır.

e.erbaş
07.May.2016, 00:24
Teşekkürler Celil Başkan. Peki motorun sentede olduğunu anlamamız için bakmamız gereken bir işaret var mı? Yoksa çevirerek sertliğinden mi anlıyoruz? Bujileri sökün ardından blok üst kapağını sökün.Motorun bobin kısmnda bulunan biri düz tornavida ile açılan diğeri alyan ile açılan nikelaj vidaları sökün.Yanlış hatırlamıyorsam 14 lokma ile çevirmeye başlayın subapların hareketlerini izleyin sıkıştırma için yukarı çıktığı zaman iki subapta kapalı olacak ardından düz tornavida ile açtığınız yerden bakın bobin üzerinde çizgiler var yavaş yavaş çevirip bloktaki çentiği bobinde ki T ile aynı hizaya getirin.F işareti sizi aldatmasın ateşleme zamanını belirtiyor bize lazım olan durum ateşlemeden hemen sonra aşağı hamle noktası (üst ölü nokta) :)

Can Vural
07.May.2016, 00:43
Sipop ayarı çok zor değildir anlatılmış zaten ama yinede bir kere usta yaparken izlersen daha iyi olacaktır bence. Bir daha ki sefer rahatlıkla kendin yaparsın.

ob1kanobi
07.May.2016, 01:54
Bujileri sökün ardından blok üst kapağını sökün.Motorun bobin kısmnda bulunan biri düz tornavida ile açılan diğeri alyan ile açılan nikelaj vidaları sökün.Yanlış hatırlamıyorsam 14 lokma ile çevirmeye başlayın subapların hareketlerini izleyin sıkıştırma için yukarı çıktığı zaman iki subapta kapalı olacak ardından düz tornavida ile açtığınız yerden bakın bobin üzerinde çizgiler var yavaş yavaş çevirip bloktaki çentiği bobinde ki T ile aynı hizaya getirin.F işareti sizi aldatmasın ateşleme zamanını belirtiyor bize lazım olan durum ateşlemeden hemen sonra aşağı hamle noktası (üst ölü nokta) :)

Çok teşekkürler Ergun. Kendi makinama hakimim ama malum, ağırlık Regal Raptor ve benim Regal konusunda mekanik bilgim çok zayıf. Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu. Peki boştayken krankı çevirebilmemiz için bir yol var mı yoksa vitese takıp tekeri mi çeviriyoruz?

e.erbaş
07.May.2016, 02:00
Çok teşekkürler Ergun. Kendi makinama hakimim ama malum, ağırlık Regal Raptor ve benim Regal konusunda mekanik bilgim çok zayıf. Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu. Peki boştayken krankı çevirebilmemiz için bir yol var mı yoksa vitese takıp tekeri mi çeviriyoruz? Tekerle uğraşma abi.Bahsettiğim gibi sol yanda bobin üzerinde ki lokma somundan tutarak çevir.Nikelaj kaplı,alyan anahtar ile sökülen kapağın ardında 8)

Draven
07.May.2016, 14:01
Hikmet' im iyi kötü kafamda bir şeyler oluştu bu anlatılanlardan ama biz iyisi mi en kısa zamanda toplanıp bir hep birlikte seni izleyelim ;)

ob1kanobi
10.May.2016, 23:58
Hikmet' im iyi kötü kafamda bir şeyler oluştu bu anlatılanlardan ama biz iyisi mi en kısa zamanda toplanıp bir hep birlikte seni izleyelim ;)

İlk gönüllü Önder oldu. Onun makinada deneyeceğiz. Olursa herkese yarar. Olmazsa zaten ustaya gitme zamanı gelmiş ;)

DarkMacros
11.May.2016, 11:02
Benim bir görüşüm var. Herkesin kendi motorunu öğrenmesi gerekiyor. Bir tek sürmeyi bilmek ile olmuyor. İzmir teşkilatında Ahmet Abi Hikmet Abi Tuğrul gibi motorlardan anlayan üstatlar mevcut. Toplu bakım zamanında bir depo gibi bir yer de olur veya ben bir tamirhane ile görüştüm orayı kiralama yöntemi ile de olur. Herkes motorunu getirir. Üstatlar başlarında durur herkes motorlarını söker takar bakımını yapar. İşi öğrenir işi yaparak. Bu yüzden ilk ben gönüllü oldum. Her denemeyi ilk bende yapabiliriz. İşi öğrendikten sonra zaten her şeyi herkes kendi motoruna yapar masrafları %70-80 düşer.

Peder
11.May.2016, 13:23
Benim bir görüşüm var. Herkesin kendi motorunu öğrenmesi gerekiyor. Bir tek sürmeyi bilmek ile olmuyor. İzmir teşkilatında Ahmet Abi Hikmet Abi Tuğrul gibi motorlardan anlayan üstatlar mevcut. Toplu bakım zamanında bir depo gibi bir yer de olur veya ben bir tamirhane ile görüştüm orayı kiralama yöntemi ile de olur. Herkes motorunu getirir. Üstatlar başlarında durur herkes motorlarını söker takar bakımını yapar. İşi öğrenir işi yaparak. Bu yüzden ilk ben gönüllü oldum. Her denemeyi ilk bende yapabiliriz. İşi öğrendikten sonra zaten her şeyi herkes kendi motoruna yapar masrafları %70-80 düşer.
Gayet güzel bir fikir bence takdir ettim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi