PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fren sıvısı

hellhammer
08.May.2016, 22:20
merhaba üstadlar yine bir soru yine ben şimdi bu fren sıvılarını değiştirirken dot 3-4-5 falan diye gidiyor bizimkilere 5 olmuyor o tamam ama 3 yerine 4 koysak sorun olur mu tek farkı kaynama derecesimidir bu sıvıların başka farkı var mı?birde arka frenle ön frene koyulacak sıvılar aynımı arka frende herhangi birşey yazmıyor.

berkehrercan
08.May.2016, 22:59
ikisi aynı dot 4 olur

AMZ35
08.May.2016, 23:16
Dot 3 sikinti yaratir mi? Yaratirsa bunlar nelerdir ?

e.erbaş
08.May.2016, 23:41
Dot 3 veya dot 4 her ikiside olur diye biliyorum.Yalnız aklınızda bulunsun taşırıp bi yerlere bulaştırmayın boyaya vs zarar verebilir.

2_rock
09.May.2016, 02:02
Kendiniz koyacak iseniz ,eğer tamamen boşalmış ve fren boşalmış ise havasını almayı unutmayın. 8 numara lokma anahtar ile kaliperdeki vidası gevşetip (2-3)saniye kadar geri sıkın frene basarak pompalayin sonra vidayi tekrar gevşetip biraz daha hidrolik boşaltın. Taki hava kabarcıgi kesilene kadar bu işlemlere devam edin.tamamen hava kalmadığından emin olduktan sonra hazineye hidrolik ekleyip. Freni kontrol ettikten sonra yola devam 👍

CELİL
09.May.2016, 11:56
Fren maneti yanında Fren merkezi üzerinde dot değeri yazar ve fabrikanın söylediğinden farklı bir hidrolik konulmaz iki ayrı değerde hidrolik kesinlikle karıştırılmaz 8)

Can Vural
09.May.2016, 23:37
Dot 3 veya dot 4 her ikiside olur diye biliyorum.Yalnız aklınızda bulunsun taşırıp bi yerlere bulaştırmayın boyaya vs zarar verebilir.

Aynen boyayı mahvediyo damlatırsanızda hemen su dökün üstüne bolca.

hellhammer
12.May.2016, 15:08
Abiler peki marka olarak ne kullanmalıyım ya birsürü marka var castrol motul düşünüyordum fakat bulamadım çevremde fredo diye bir marka var önerirmisiniz veya farkeder mi ??

gabriel cash
12.May.2016, 15:19
Abiler peki marka olarak ne kullanmalıyım ya birsürü marka var castrol motul düşünüyordum fakat bulamadım çevremde fredo diye bir marka var önerirmisiniz veya farkeder mi ??

fredo da iyi markadır, fren sistemleri üretir. ama yağ olayında bilinen markaların dışına çıkmanı tavsiye etmem. herhangi bir süpermarketin otomobil malzemeleri reyonlarında bile bulabilirsin.

hellhammer
12.May.2016, 15:22
Ben castrolle motul arıyordum bulamadım fredo koyacağım ozaman sizlere bi sorayım dedim yinede