PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka

Toprakege
13.May.2016, 14:26
Urla seferıhısar cıvarında kafamda kamp planı vardı uc gunluk . Kız arkadasımla yola cıktım gece surusu eglencelı olur dıyıp . Yollar karanlık bırsuru kasıs cukur vardı ve ıkı yerden tutturdugum plakam dusecek gıbı oldu . Neyse oyle boyle derken ucuncu gun plakam yoktu yerınde . Bugun emnıyette yenısını cıkarmak ıcın gıttıgımde cok gereksız masraflı oldugunu ogrendım . Plakayı dusurunce ruhsatı da yenılemek ve yenı plaka almak gerekıyormus. Yanı sıfır motor alıyormus gıbı muamele yapıyorlar .200 lıra cıvarı masraf yanı. Kısa vadelı cozum olarak pleksı plaka yaptırıyorum . Sız sız olun arkadaslar plakanıza ıyı davranın :)

FurkanC.
13.May.2016, 14:29
Geçmiş olsun dostum

Kerem Düzgün
13.May.2016, 14:58
Ruhsatı yenilemeye gerek oldugunu düşünmüyorum.Geçmiş olsun öncelikle kardeşim. Emniyete plakanın zayii(kayıp) oldugunu bildirip yeni plaka basım kağıdı isteyeceksin.Ruhsat kimin üzerine ise onun başvuru yapması gerekiyor daha sonra Şöförler odasından plaka basım ücreti 10-15 TL ne kadarsa sadece onu ödüyorsun .

Gereksiz ruhsat yenileme danışmadan trafik şubeye bence 8)

Seçkin-67
13.May.2016, 15:09
Ruhsatı yenilemeye gerek oldugunu düşünmüyorum.Geçmiş olsun öncelikle kardeşim. Emniyete plakanın zayii(kayıp) oldugunu bildirip yeni plaka basım kağıdı isteyeceksin.Ruhsat kimin üzerine ise onun başvuru yapması gerekiyor daha sonra Şöförler odasından plaka basım ücreti 10-15 TL ne kadarsa sadece onu ödüyorsun .

Malesef öyle olmuyor arabalarda plakanın teki düşerse dediğin gibi yapılıyor her ikiside düşerse yeni ruhsat ve plaka çıkartmanız gerekiyor motosiklette tek plaka olduğu için otomobillerde iki plaka düşmüş muamelesi görüyor yeni ruhsat ve yeni plaka çıkartmanız gerekiyor.. Eğer plakanızın kötü amaçlı birilerinin eline geçebileceği riskini göze alırsanız internette mühürlü plaka basımı yapan ilanlar var onlara yaptırıp kullanabilirsiniz

Toprakege
13.May.2016, 15:20

Tesekkur ederım kardesım ama seckın abının de dedıgı gıbı oyle olmuyormus . O eskı sıstem sanırım yenı usul bu ogrendıgım kadarıyla

denizintruder
13.May.2016, 15:34
olaya bak geçmiş olsun ya kontrol etmek lazım gevşeyebiliyor bazen bazı şeyler neyse en azından kolay çözülür bir durum :)

Peder
13.May.2016, 15:34
Geçmiş olsun

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

penguennoktanet
13.May.2016, 15:53

Malesef bu süreç arabalar için bu şekilde. Motorlar söz konusu olduğunda toptan ruhsat değişimine gidiyorlar.

Ben bu nedenle mühürlü APP plaka yaptırdım (40 TL). Motorda o takılı. Orjinal plakam ise odamda duruyor.

Ha bu olay yeni oldu. Eskiden plakanızı yenileyebiliyordunuz. geçtiğimiz aylarda çıkan bir kanun ile değiştirme işlemi geldi.

Kolay gelsin.

CELİL
13.May.2016, 22:29
Toprak geçmiş olsun çok kazık işlemler çıkarmışlar 3-4 sene önce benimde düşmüştü o zamanda yeni plaka bastırıp tespit için motoru muayeneye sokturmuşlardı

gokceceviker
13.May.2016, 22:38
Tekrardan gecmis olsun umarim pleksi plaka sorun yaratmaz

AMZ35
13.May.2016, 22:47
Her sene nerden kazansak diye dusunup yasa cikariyorlar :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi