Orijinalini görmek için tıklayınız : Hararet Işığı Yardım
Punisher45
18.May.2016, 01:59
Bugün gündüz motora bindim hiçbir sıkıntı yoktu getirdim koydum eve. Akşam abim çıkarmış biraz gezmek için sonra biyerde durunca fark etmiş ışık yanıyor beklemiş bi süre ama fan açmamış motor. sonra tekrar binmiş ışık yanmaya devam ediyor eve gelmiş geri suyunu kontrol etmiş onda da sorun yok. bekledik tekrar kontağı açtığımızda direk yanıyor motoru servise götürücektik zaten ama en yakın servis bize 120 km uzakta.Daha önceki konulara baktığımda aşşağıdaki benzeri durumlarla karşılaşmış arkadaşlar bizde böyle bi durum yok daha önce bunla karşılaşan veya başkasından duymuş olan varsa ne yapabiliriz yardımcı olabilirmisiniz.
1.Motoru son 4-5 günde hiç yıkamadık. Islak biyerden geçmedik gün içinde
2.Daha önce hiç hararet ışığı yanmamıştı normal durumlarda fan devreye giriyordu sadece.
3.Müşrün olduğu yerlere baktım kabloda sıkıntı varmı diye kopma, ıslaklık vb bişeyler yok.
4.Herhangi bir su kaçağıda görülmüyor.
Kırmızı hararet lambası yandığında motorda aşırı ısınma hissedilir. hissetiysen soğutma devreye girmiyorsa fan yada fan müşürü arıza yapmış olabilir kardeşim. Benzin Deposunun altında fanın soketi var. Soketii çıkart fana direk elektrik akımı ver aküden falan. Fan çalışırsa sağlamdır. Soketi yerine tak. Yada radyatörün alt kısmında iki kablolu fan müşürü var. O kabloları toplu iğne gbi ince sivri bişeyle kablonun dış yalıtkanını fazla tahrip etmeden birbirine temas ettir. Fan devreye girerse müşürde sıkıntı olabilir. Motor soğukken bile kırmızı lamba yanıyorsa elektrik tesisatında problem vardır yada hararet müşürü arızalanmıştır.
Geçmiş olsun kardeşim. Kırmızı lambaya dikkat et ama. İhmal etme mekanik aksamda daha kötü sonuçlar doğurabilir 8)
aynı sorun bende de olmuştu yıkarken arızalanmıştı. Hararet gösterge müşürü arızalanmış muhtemelen. fazla gaz vermeden motoru ısıt bi dene fan çalışacak mı diye. eğer ısındığında yine kendiliğinden fanı çalıştırırsa sorun yok, bahsi geçen müşür ucuz bişey onu değiştirirsin düzelir sorun
emresntrk
18.May.2016, 18:05
Merhaba dostum. Aynı sorun benim de başıma geldi. uzun süren uğraşlar neticesinde makinada farklı müşürler olduğunu öğrendim.
1- Fan müşürü: Radyatör üzerinde yer alan müşür. Fanların belli bir sıcaklıkta devreye girmesini sağlar. Bildiğim kadarıyla hararet lambasının yanmasıyla ilişkisi yok. Fan soketlerini çıkarıp bir bakır tel ile kısa devre yap. Eğer Fanlar çalışıyorsa motoru 10 dakika kadar rölantide çalıştırdığında fanlar devreye girmesi lazım. Eğer fanlar devreye girmezse, fanların çalıştığını doğruladığımıza göre fan müşürü arızalı diyebiliriz.
2- Termostat: Bu ufaklık da deponun altında bulunuyor. Depo altında mantar biçiminde bir uzantı var (Radyatör kapağının uzantısında alüminyum renkli parça). Onun içerisinde termostat var. Bu termostat motor bloğundaki su sıcaklığı 72 santigrat dereceye ulaştığında radyatörle motor bloğu arasındaki su akışını sağlar.
3. Hararet müşürü: Burası senin için can alıcı nokta çünkü bu cihaz hararet lambasını yakan sensör. Eğer senin sistemin (Fan, termostat) düzgün bir biçimde çalışıyor, buna rağmen motor soğukken dahi kırmızıyı görüyorsan bu arkadaş bozulmuştur. Bozuk olması senin için bir problem teşkil etmez eğer sistemin çalışıyorsa sadece motorun bir gün gerçekten hararet yapacak olursa anlayamazsın.
Bunlar benim naçizane tecrübelerimden edindiğim bilgiler. Yanlış bildiğim birşey varsa daha tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler beni.
Geçmiş olsun umarım büyük bir sorun değildir
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Punisher45
18.May.2016, 22:21
yardımlarınız için teşekkürler. şimdi motoru olduğu yerde çalıştırdım rolantide ve arada çok hafif gaz vererek çalıştırdım fan devreye girmedi hararet ışığı yandı.
bu beni çok üzer mi?
birde motorun alt haznesinde ki su dışında başka suyunu kontrol etmem gereken bi yeri varmı?
e.erbaş
18.May.2016, 23:25
yardımlarınız için teşekkürler. şimdi motoru olduğu yerde çalıştırdım rolantide ve arada çok hafif gaz vererek çalıştırdım fan devreye girmedi hararet ışığı yandı.
bu beni çok üzer mi?
birde motorun alt haznesinde ki su dışında başka suyunu kontrol etmem gereken bi yeri varmı? Motora hararet yapıtırsan malesef ki üzer dostum.Hemde ciddi sonuçlara varacak şekilde.Başka suyunu kontrol edeceğin bir yer yok.
Punisher45
18.May.2016, 23:36
Motora hararet yapıtırsan malesef ki üzer dostum.Hemde ciddi sonuçlara varacak şekilde.Başka suyunu kontrol edeceğin bir yer yok.
teşekkür ederim ozaman servise götürürken mola vere vere yormadan gitmiycez.
e.erbaş
18.May.2016, 23:46
teşekkür ederim ozaman servise götürürken mola vere vere yormadan gitmiycez. Sıkışık trafikte veya şehir içinde düşük hızlarda seyredip sürekli dur kalk yapmazsan hararet yapmaz.
Geçmiş olsun .inşallah en kısa zamanda halledersin. Arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. Bunlarla çözemez isen bir ustadan yardım al derim.ankara ekibinden bir kardeşimizin başına böyle bir şey gelmişti kablo kopmuştu ve şaseye değdiği için yanıyordu.
bu beni çok üzer mi?
birde motorun alt haznesinde ki su dışında başka suyunu kontrol etmem gereken bi yeri varmı?
Yetkin fanı kontrol etsene kardeşim. Ver direk ceyranı. Fan çalışıyosa hararet lambası yandıkça akım verirsin düşer hararet. Ustaya kadarda sıkıltırmamış olursun motoru.
MUSTAFA48
19.May.2016, 02:11
arkadasım öncelıkle gecmıs olsun. benımde aynı sorunum var dı 2006 250 e 9 kullanıcısıyım benımde hareret ısıgım sureklı yanıyordu motoru 2 gun bınmıyorum gıdıp kontagı acınca dırek yanıyordu motor buz gıbı soguk. bugun sanayıye gıdıp arka sınyalım patlamıstı onu degıstırdım yani sadece ampulu sokmekle kalmadım tum kabloyu soktum tekrar baglantısını yaptım. ve canavar oldu sınyalım sonra motoru acınca hareret ısıgının sondugunu fark ettım. bende tesadufen sorunumu cozdum sana tavsıyem sanayıcelerın cogu musur arzalı dıye yorum yapıyorlar motorunu bıraz zorla uzun surelı kullan fan acana kadar eger fanlarda sorun yoksa bır yerdekı kablodan saşi yapıyordur muhtemelen şaşi sorununu cozunce sorunun cozulmus olucak eger hala devam edıyorsa ıyıce arastırmandan sonra musurunu dgıstırebılırsın
coni-blaze55
19.May.2016, 10:39
Geçmiş olsun büyük bir sorun yoktur inşallah
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.