Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakıt Sorunsalı
sinirbazzz
23.May.2016, 00:19
Herkese iyi akşamlar öncelikle, motoru ilk aldığım zamanlarda 20 liralık yakıt ile aşağı yukarı 250 km yol gitmiştim. Tabii o zamanlar motor açılmadığı için 60 70 km arasında gidiyordu, dünde bahsettiğim gibi 1000km üzerindeyim şimdi ve full depo 370 km gidebildim. Motor yol yapıp açıldıkça yakıtı daha çok mu çekiyor yoksa bir anormallik var mı??
Bence full depo ile 370 km gayet normal ama 20 lira ile 250 km bi tuhaflık var o hesapta, 8 kuruş yakması imkansız gibi. Mesela bendeki RR150 280 km'de filan yedek depoya geçiyordu
sinirbazzz
23.May.2016, 00:26
Acaba öyle mi oldu ilk zamanlar şüpheye düştüm bende ilk zaman 20 lira yakıt aldığımda depo boştu bidonla doldurmuştum sonra düşündüm acaba ilk kmler olduğu için mi az yaktı şimdi böyle oldu diye.
Mümkündür dostum, yakıtı ölçmenin en iyi yolu fullemektir. Ama dediğin gibi tam depo 370 km ise gayet normal o yakıt. Zaten 55-60 lira gibi bi şeye doluyor olması lazım, 15 kuruş yapar o da km'de, uzun yolda sabit gazda biraz daha düşer o yakıt ayrıca 8)
Acaba öyle mi oldu ilk zamanlar şüpheye düştüm bende ilk zaman 20 lira yakıt aldığımda depo boştu bidonla doldurmuştum sonra düşündüm acaba ilk kmler olduğu için mi az yaktı şimdi böyle oldu diye.
sinirbazzz
23.May.2016, 00:39
Haklısın valla ben bunu bugün benzinciye kadar vurdurarak fark etmiş oldum😀😀 başka arkadaşlarda bu sorunları yaşamaması için bir örnek olur umarım. Teşekkür ederim cevaplarınız içinde 😊
Bir kaç kez depoyu fulleyerek yakıt tüketimini kontrol edebilirsin. Daha net bir bilgiye sahip olabilirsin.kolay gelsin
penguennoktanet
23.May.2016, 15:58
Arkadaşlar bu hep yapılan bir hata. "Bir depo ile şu kadar km gittim" doğru bir değerlendirme kıstası değildir. Zira vanaların hortumları aynı boyda olmayabilir, bir motorun rezervi diğerinden biraz fazla olabilir. Örneğin benim motorum rezerve düştüğünde benzin alırsam 8lt ancak alıyor (kitapçığında 11 lt yazmasına rağmen)
Önemli olan kaç litre benzin ile kaç km yol yaptığınızdır.
Realferman55
23.May.2016, 17:53
Arkadaşlar bu hep yapılan bir hata. "Bir depo ile şu kadar km gittim" doğru bir değerlendirme kıstası değildir. Zira vanaların hortumları aynı boyda olmayabilir, bir motorun rezervi diğerinden biraz fazla olabilir. Örneğin benim motorum rezerve düştüğünde benzin alırsam 8lt ancak alıyor (kitapçığında 11 lt yazmasına rağmen)
Önemli olan kaç litre benzin ile kaç km yol yaptığınızdır.
Kerem abi 1 depo ile kaç Km gidebildin en fazla ben bugun tamamen bitirdim 270 km yol gitti :)
C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
coni-blaze55
23.May.2016, 20:06
Kerem abi 1 depo ile kaç Km gidebildin en fazla ben bugun tamamen bitirdim 270 km yol gitti :)
C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ve 19 mayıs kortejinde motoru okadar sıkıştırmamıza rağmen çok yorduk motoru benzin alınan firmayla alakası var mıdır kerem abi benzin kalitesi faktör gösterirmi
penguennoktanet
23.May.2016, 20:14
Ve 19 mayıs kortejinde motoru okadar sıkıştırmamıza rağmen çok yorduk motoru benzin alınan firmayla alakası var mıdır kerem abi benzin kalitesi faktör gösterirmi
Evet gösteriyor. Ben genelde petrol ofisinden alıyorum. Benim tüketimim 100kmde 4 lt (biraz altı üstü) seviyesinde. Ama benşm benzim musluğunun hortumu biraz uzun. Dolayısı ile 200-240km arasında rezerve geçiyorum.
coni-blaze55
23.May.2016, 20:20
Evet gösteriyor. Ben genelde petrol ofisinden alıyorum. Benim tüketimim 100kmde 4 lt (biraz altı üstü) seviyesinde. Ama benşm benzim musluğunun hortumu biraz uzun. Dolayısı ile 200-240km arasında rezerve geçiyorum.
Musluk hortumunu kısaltalım abi ozaman 30-40 km az deyil [emoji4] bugun burak abimle yolda kalmamak için aradık benzinlik atakumdan gençlikparkına kadar bi benzinlik olmaz mı abiya mecburen bp den aldık az aldık bilmiyoz çünkü abi teşekkür ederim bilgilendirme için saol [emoji4]
Skygo 250 kullanicisiyim 2depo benzinle 700kmye yakin yol yaptım normal forumlarda cok az diyorlar motoru 2.el aldım acaba bi ekleme yapmis olabilirler mi sizin söylediklerinizden yola çıkarak aklıma takıldı simdi
penguennoktanet
24.May.2016, 12:44
Musluk hortumunu kısaltalım abi ozaman 30-40 km az deyil [emoji4] bugun burak abimle yolda kalmamak için aradık benzinlik atakumdan gençlikparkına kadar bi benzinlik olmaz mı abiya mecburen bp den aldık az aldık bilmiyoz çünkü abi teşekkür ederim bilgilendirme için saol [emoji4]
Fark etmiyor ki fırat? Sonuçta 1 depoyu ağzına kadar doldurunca rezervde dahil Samsun->Ordu->Samsun (320km) yapabiliyorum (12lt civarı). Rezerve nerede geçtiğimin bir önemi var mı?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.