PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Custom V Motor Spyder Yapımına başlanacaktır.

Msuner
23.May.2016, 11:29
Merhaba Arkadaşlar

Ben Antalyadan Mustafa Şuan Bahsedeceğim Belki Bir ilk olacak Spyder a Uyan motor Bulundu Ustam bulundu Şimdi Yapılacaklar Ve maliyetini yazıyorum. Motor Bulduktan sonra İşlemlere başlanacaktır.

İlk olarak Spyderdan vazgeçmem diyenler için Büyük Bir Fırsat

Motor Olarak Yamaha Virago XV 250 Veya Rks Land Cruiser V Motor(İkiz Motor) lazım

Derseniz ki ya V motor yapacaz Biraz yüksek yapalım Motor Şaşesi Komple Değişmesi Gerekiyor Biliyorsunuz Ki Spyder Şaşesi 250 CC ye göre Şimdi Yapılacakları Tek tek Sıralamaya Geldi

1-)Şaşe Kaynak Pul delikleri vs vs ayarlanacak Şaşe Güçlendirilecek
2-)Alınan Motor Komple Rektefe Girip Upgrade Yapılacak Yani 250CC Virago XV 250 Diyelim 400CC Yükseltilecek
3-)Aynalar,Gidon Ön Süspansiyon Orta Süspansiyon Arka süspansiyon Yapılacak Ayaklıklar Elçiler Örnekleri Aşağıda Fotoda Mevcut Sele Plakalık
4-) Özel İşçilik İle Motor İstenilen Renge Boyanacak İstenilirse Sedefli Yapılacak

İşin Kısa ve özü bunlar Şimdi Gelelim Maliyete

Upgrade ve Motor Üstünde yapılacak Tüm Aksesurlar vs

Fiyatı 6500TL
Siz Şimdi Bunu okuyunca 7000Lira motor biniyoruz 6500 aksesuar diyeceksiniz Şu zamana kadar aldığınız Aksesurları toplayın nerede baksanız bunlara geliyor

V Motor Çaktırma İşçiliği 2000TL
V Motor kişi alacağı için 1000-5000 arası Bulunabilecektir.,

Toplam Maliyet 6500+2000+VMotor =8500+VMotor

Yapılacak Aksesuar Fotoğrafları Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz Videosunu İzlemeyi Unutmayın 0.1Mikron Ayarlama ile Ekgoz Sesi Dinleyin Spyderda Yada Bir Daytonada Bu sesi Hayal Edin ,

Yapıma Başlandığında Gün Gün bilgilendirme sağlayacağım

Daha Detaylı Konuşmak isterseniz 0 534 012 22 31
İyi Forumlar

ereneren
23.May.2016, 11:35
kolay gelsin ozaman ama yine 250 cc olduktan sonra bence bi anlamı yok okadar para harcicaksın motoru satıp üstüne koyup bi japonda alabilirsn

CaNeR
23.May.2016, 11:45
Benzer muhabbetler hep geçti herkesin gönlünde bir V motor koyma düşüncesi var ama hem maliyetli hemde uzun iş. Yurt dışında yaptıran var fotolarda çıkıyor sende bu yola giriyosun umarım istediğin gibi bişe çıkar ortaya diğer yaptırmak isteyenlere örnek olur 8)

Msuner
23.May.2016, 11:46
kolay gelsin ozaman ama yine 250 cc olduktan sonra bence bi anlamı yok okadar para harcicaksın motoru satıp üstüne koyup bi japonda alabilirsn

Erencim Önemli olan nokta Spyder Kasası Hiç Bir Motorda Mevcut değil Ve 250CC Değil 400CC olacak Upgrade yapılacak Oradaki İlan açıp Motordan Çıkan sesi Dinlermisin 250cc 400 CC 'ye Upgrade yapılmış Harley Gibi ses veriyor

tbaylan
23.May.2016, 11:51
Mustafa; işin yasal yönetmelik kısmını da planladın değil mi? Mühendisler odasına proje onaylatma, ardından ruhsata işleme durumları?

Bunların haricinde fikir harika. Yapılıp, başarılı olunursa emsal teşkil eder bir çok arkadaşa8)

Msuner
23.May.2016, 12:17
Mustafa; işin yasal yönetmelik kısmını da planladın değil mi? Mühendisler odasına proje onaylatma, ardından ruhsata işleme durumları?

Bunların haricinde fikir harika. Yapılıp, başarılı olunursa emsal teşkil eder bir çok arkadaşa8)

Onu Çaktırtacaz PRoje vs işin içine Girince +5bin Tl Gidiyor İstanbul ve izmirde araştırmadayız Şuanlık numara Çakan arkadaşlar için

Trkr
23.May.2016, 12:36
yapmışken virago 535 yükleyin, daha anlamlı olur

Msuner
23.May.2016, 12:47
yapmışken virago 535 yükleyin, daha anlamlı olur

onu da düşündüm fakat Motor Ebatı 250 Viragodan 2 tık daha büyük motor dışa çıkma durumu var Yinede Düşünüyoruz Onuda Motor olarak Şuan Arayıştayım zaten Bakacaz Duruma Göre

denizintruder
23.May.2016, 12:49
Motosiklet herkes için ccden ibaret olmayabilir. Yuksek cc daha iyi motosiklet demek degildir bence bu yuzden mustafa arkadasimiz bir maceraya atiliyor tebrik ediyorum simdiden

Msuner
23.May.2016, 13:05
Motosiklet herkes için ccden ibaret olmayabilir. Yuksek cc daha iyi motosiklet demek degildir bence bu yuzden mustafa arkadasimiz bir maceraya atiliyor tebrik ediyorum simdiden

Çok Teşşekkürler

535 de Olsa
250de osla
1100 de olsa Gideceğin Max hız Grup sürüşü 110
Tek başına max 120-130 Zaten bunu 250 cc de görüyor Bir Fark yok

Bizim Tarzımız Hız olsa Supersport Bineriz Bizim amacımız Gezmek eğlenmek Muhabbet Ses :):):)

AMZ35
23.May.2016, 13:23
Umarim planladigin gibi olur, her sey yolunda gider. O masrafa istedigin motora sahip olabilecekken o motoru kendin yapiyor olman buyuk girisim :) hayirlisi kardes :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toprakege
23.May.2016, 13:30
Cok guzel bır fıkır ama cok malıyetlı geldı bana . Umarım deger emegıne , ıstedıgın gıbı olur :)

2_rock
23.May.2016, 13:31
Daha dün Furkan ile konuştuk aynı konuyu inşallah ağızdan birisi yapmayı becerebilir ise güzel olur vede bir devrime imza atmış olur aramızda yaptırmak isteyen arkadaşlara öncü olur

coni-blaze55
23.May.2016, 14:11
Abi speyder ın fiyatı 8 -9 lira zaten temizi bide masraflar 8.500 eder 16 -17 lira bu paraya v motorlu yüksek ccli bir çok chopper var ama kendi kararın tabi saygı duyarım [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peder
23.May.2016, 14:22
Merakla takip ettiğim konulardan biri bakalım sonuç nasıl olacak. ilerlemeleri adım adım bizlerle paylaşırsan çok güzel olur. şimdiden kolay gelsin:)

Msuner
23.May.2016, 14:51
http://s33.postimg.org/9p4fvbl8r/1111.jpg (http://postimg.org/image/9p4fvbl8r/)

http://s33.postimg.org/vhof7bv4b/2222.jpg (http://postimg.org/image/vhof7bv4b/)

http://s33.postimg.org/ne39zarm3/3333.jpg (http://postimg.org/image/ne39zarm3/)

Tek Tek Fiyat yazıyorum ki aklınızda birşeyler uyansın

Yapılacak aksesuarlardan bir kısmı bunlar

http://s33.postimg.org/o98pb7mff/4444.jpg (http://postimg.org/image/o98pb7mff/)

http://s33.postimg.org/6jzymqvyj/444.jpg (http://postimg.org/image/6jzymqvyj/)

http://s33.postimg.org/qu6xcqssr/5555.jpg (http://postimg.org/image/qu6xcqssr/)

Msuner
23.May.2016, 15:00
Görmüş olduğunuz Sedefli Boya (Renk Değişebilir)
Elçikler
Aynalar
Ayaklıklık
Yan Plakalık
Hem Çift Hem Tek Sele
Stop Far ve Sinyal
Ön Far Sinyaller
Ön arka Süspansiyon
SisyBar Uzun Üçgen
Yan Çanta Arka Duble Çanta
Gidon

Bunları ORtalama fiyat kafanızda siz belirleyin Ortalama burası 2500TL Gelelim İşin Noktalarına En kötü Sis farı taktıran 30TL işçilik veriyor Bunları siz alsanız en az 200-300 işçilik alıcaklar kendiniz taktınız diyelim silelim onuda

Gidon Yükseldiği için Teller kısa gelecek tesisatta oynamalar sisybarda kaynaklar demir çantaları vs vs 500TL (İşçilikle)

3000TL

Boyama işi sadece işçilik olduğu için sedefli 1500TL Toplam 4500 TL yaptı Bu sadece rasgale internetteki fiyatlara nazaran çıkan Tutar

Pahalı diyen arkadaşlar Sadece Dış aksesuar a Verdikleri paraların Faturalarını Çıkarsınlar

Hepinize Çok Teşşekkürler Destekleriniz için Beklemede Kalın Sormak istediklerinizi sorun Cep numaramda yazıyor zaten

ob1kanobi
23.May.2016, 15:06
Satınalmalara ve kesip biçme işlemlerine başlamadan önce yeni motoru ruhsata işletmek için gerekli prosedürleri kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla farklı tip bir motoru işletmek için makina mühendisleri odası onaylı plan proje, yeni motorun faturası ve ce belgesi, motor bağlandıktan sonra gürültü, emisyon ve vibrasyon testleri gibi pratikte uygulaması çok çok zor prosedürler var. Eğer araştırmadıysanız bir araştırın derim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Kazasız keyifli sürüşler.

Ömer
23.May.2016, 15:08
Mustafa merakla takipteyim. Şimdiden kolay gelsin...

Msuner
23.May.2016, 15:13
Satınalmalara ve kesip biçme işlemlerine başlamadan önce yeni motoru ruhsata işletmek için gerekli prosedürleri kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla farklı tip bir motoru işletmek için makina mühendisleri odası onaylı plan proje, yeni motorun faturası ve ce belgesi, motor bağlandıktan sonra gürültü, emisyon ve vibrasyon testleri gibi pratikte uygulaması çok çok zor prosedürler var. Eğer araştırmadıysanız bir araştırın derim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Kazasız keyifli sürüşler.

Şimdi Şöyle Diyeyim Bu prosedürlerin Hiçbirine Giriş Sağlanmayacak Sadece Motor Üstüne Şaşe Numarası ile Aynı Seri Numarası Çakılacak Muaneyede Tanıdık olunca tak geçecek Problem kalmayacak Adamlar Motoru Görünce Zaten ona bakma Gereği duymuyorlar

Şu zamana kadar hangi polis açıp motor numara şaşe tutuyormu diye bakıyor allah aşkınıza Hiç gerek yok Bu prosedürlere

Araştırmadım mı araştırdım hepsini tek tek

Bu işte Motordan Şaşe Gidiliyor Ama biz Şaşeden Motora Gidecez o zaman da kabul etmiyorlar Anlayacağın o işe Girersen en az 25-30bin çıkarmak gerecek onada gerek yok

İşin Kısacası RAPTORRİDERS olarak Bir ilke İmza Atacaz Allah Nasip kısmet ederse

frknulas
23.May.2016, 15:17
Daha dün akşam Aldorayla telefonda uzun uzun konuştuk bu konuyu. Bi 535 blogu çakma fikri kafami kurcalayip duruyo. Eğer olurda yaparsan verim alman halinde arkandan gelirim 8)

ckaraca
23.May.2016, 15:40
Mustafa seni sonuna kadar destekliyorum, sonuçta kendine özel bir şey yapacaksın.
Bizim motorları bilen her motorsikletli polis, bizim motorların sıralı olduğunu bilir, bu tarz bir değişiklikte çok göze batacağından senin için çaktırma işi sıkıntı olabilir.
Bunu hevesini kaçırmak için yazmıyorum, yarın öbürgün keşke dememen için yazıyorum.
Merakla takip edeceğim. Umarım keyifli bir motor olur.

Ekrem Özdemir
23.May.2016, 16:00
Mustafa şimdiden merak etmeye başladık.
Arkadaşların dediği gibi bir çok prosedürü olan bir iştir. Sen kafana koyduysan yap gitsin. Kimseyi dinleme =)

penguennoktanet
23.May.2016, 16:15
Öncelikle bu işi baya detaylı araştırmış ve "direkten dönmüş biri" olarak yazıyorum mesajı..

Samsun'daki Mustafa Ustam ile bu işe giriştik. Onun elinde 500CC'lik bir V motor ve enjeksiyon sistemi vardı. Motorun hangi motordan çıktığını şu an hatırlamıyorum ama Honda yada Yamaha idi.

Motor bloğu çok ufak bir modifiye ile bizim şaseye sığıyordu. Mevcut radyatörümüz vs'de kurtarıyor.

Ben neden vazgeçtim?
1. Motor bloğu daha ağır. Bizim zaten amartisörler "konforu ile meşhur" olunca...
2. Muane işi biraz sıkıştırıyor. (Motor bloğunu normal şekilde değiştirmeyi unutun. Çok zahmetli, maliyetl ve garantisi olmayan bir süreç) Motor bloğu üzerindeki sayıların silinmesi, eski motor bloğunun sayılarının (en azından bazıları) motora işlenmeli. Bu durumda bile muanede biri tutup "bu motor 250CC değilki" derse hapı yuttunuz.

Kolay gelsin.

Msuner
23.May.2016, 18:34
Öncelikle bu işi baya detaylı araştırmış ve "direkten dönmüş biri" olarak yazıyorum mesajı..

Samsun'daki Mustafa Ustam ile bu işe giriştik. Onun elinde 500CC'lik bir V motor ve enjeksiyon sistemi vardı. Motorun hangi motordan çıktığını şu an hatırlamıyorum ama Honda yada Yamaha idi.

Motor bloğu çok ufak bir modifiye ile bizim şaseye sığıyordu. Mevcut radyatörümüz vs'de kurtarıyor.

Ben neden vazgeçtim?

1. Motor bloğu daha ağır. Bizim zaten amartisörler "konforu ile meşhur" olunca...

2. Muane işi biraz sıkıştırıyor. (Motor bloğunu normal şekilde değiştirmeyi unutun. Çok zahmetli, maliyetl ve garantisi olmayan bir süreç) Motor bloğu üzerindeki sayıların silinmesi, eski motor bloğunun sayılarının (en azından bazıları) motora işlenmeli. Bu durumda bile muanede biri tutup "bu motor 250CC değilki" derse hapı yuttunuz.

Kolay gelsin.

Onun için 250 cc Virago sadece upgrade yapılacak geri kalan işlerde küçük ilçelerde tanıdık muaneye sokarsan problem kalmaz ki bunuda sordum arkadaşıma problem yok dedi ayarlarım ben olay sadece şurda yapan usta şaşe güçlendirmesini yapacak amörtisörler yenilenecek ek 2 adet daha konulanacak

penguennoktanet
23.May.2016, 20:16
Onun için 250 cc Virago sadece upgrade yapılacak geri kalan işlerde küçük ilçelerde tanıdık muaneye sokarsan problem kalmaz ki bunuda sordum arkadaşıma problem yok dedi ayarlarım ben olay sadece şurda yapan usta şaşe güçlendirmesini yapacak amörtisörler yenilenecek ek 2 adet daha konulanacak

Şasede sıkıntı yok. Şase güçlendirmesi gerekli değil.

berkehrercan
23.May.2016, 22:34
Valla şase guclendiremesi gerekli bence.Ama bu is oyle tanidik muayeneciyle falan olmaz.535 motoru hayalini bende cok kurdum sonra sayabilecegimiz birusuru nedenden dolayi vazgeçtim.Demek istedigim boyle buyuk ise girisilecekse saglam temellere oturtmak lazim duzgun yapacak usta bulmak lazim.Abi muayeneci tanidik olursa motoru 400 cc yapsak isi falan tutmaz.Zor is umariz basarirsin

batebay
24.May.2016, 01:01
Aslında,orjinal motor kulaklarinin yerini bozmadan bir 535 motorunu oturtmak icin modifiyeler yapilsa,muayene zamani tak orjinal motoru git muayeneye.Polisler motor numarasina bakmiyor sonucta.bence mantikli

Ridin' through this world
All alone.

Mehmet.m
24.May.2016, 11:30
Sana yapamayacağını, yapmaman gerektiğini, o paraya git japon al diyenleri bi tarafa bırak.. Yasal boyutu ile ilgili yorum yapmayacağım ama ben bu iş olabilir diyorum. Hatta olursa çok güzel olur da diyorum 8) Farklı olmak iyidir. Burayı canlı tutarsan ilgiyle takip etmekte kararlıyım. Şimdiden başarılar8)

penguennoktanet
24.May.2016, 12:39
Valla şase guclendiremesi gerekli bence.Ama bu is oyle tanidik muayeneciyle falan olmaz.535 motoru hayalini bende cok kurdum sonra sayabilecegimiz birusuru nedenden dolayi vazgeçtim.Demek istedigim boyle buyuk ise girisilecekse saglam temellere oturtmak lazim duzgun yapacak usta bulmak lazim.Abi muayeneci tanidik olursa motoru 400 cc yapsak isi falan tutmaz.Zor is umariz basarirsin

Bir mühendis ve şaseyi detaylı incelemiş, hesap/kitap yaptırmış biri olarak mevcut şasenin 500-600CC bandında bir motoru kaldıracağını söylüyorum.

Aksine, şasede "güçlendirme" yapılması durumunda arka amortisörlerin değişmesi (yada tamamen yenilerinin eklenmesi) gerekecek.

Msuner
24.May.2016, 13:06
Arkadaşlar çoğunuz burda 535 demişsiniz ama 535 şaftli bir motor blok ondan olmuyor bende biliyorum onu ama dediğim gibi her motor olmaz

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Can Vural
24.May.2016, 23:52
Kolay gelsin sonuçları merakla bekliyoruz [emoji106]

Grk_kan
25.May.2016, 12:41
Kolay gelsin proje nerde can buluyor. En zevkli islerdendir =) canli görmek isterim.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FikriTezbasar
29.May.2016, 02:26
Kolay gelsin. Sen bitir benim klasiği de Spiderman yaparız :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ob1kanobi
01.June.2016, 19:31
Nasıl oldu Mustafa, güncel durumu paylaşabilir misin?

Msuner
01.June.2016, 20:31
Kredi ayarlamaya çalışıyorum verdikleri an başlayacağım

Andarkan_
01.June.2016, 23:28
Kolay gelsin abı,ınsallah her şey gönlünce olur.

Oguz
03.June.2016, 02:08
Kolay gelsin. İnşallah herşey planladığın gibi gerçekleşir ve mutlu mutlu gazlarsın :)

YYB
03.June.2016, 09:00
Merhaba
Hayırlısı olsun yaptıran olursa aramızdan performansını ve görsellerini paylaşsın lütfen

YYB
03.June.2016, 18:57
En kısa zamanda sesini duymak gidişini görmek isteriz

Crime
03.June.2016, 20:05
Üstüne bindiğiniz heleki saatte 130-100 km hızla gideceğinizi söylediğiniz bir şeyin aerodinamiği ile oynamak çok hoş olmayabilir.örneğin şaşe güclendirme agırlık arttırma motor blogunun bulundugu noktadakı agırlık amortisör esneme payı vs...Bunun gibi bir iş yerine yani 10 12 lira olan spyderin ustune 10 lira daha harcayıp el yapımı makine bilgisi kısıtlı olan abi biz yaparız diyen adamlarla iş yapmanız yerine honda furry alabilirsiniz;

http://i.ebayimg.com/00/s/MjQ1WDUwMA==/z/k0EAAOxyOlhSuLOK/$_3.JPG?set_id=2

furynın on masası ile oynamak cok daha kolay olacaktır hem bu tarz bır ısın cıddı bır akarı kokarıda olmayacaktır.olur ben 30 lira veremem derseniz motorun resmiyetteki yonunude dusunmeden hareket edın alın dırek monte edın takılmayın fakat ben bu tarz bır ıslemın surusu bozacagını dusunuyorum öncelik sizin emniyetiniz olmalı görsellik sonra gelsede olur dıye dusundum ve foruma yazdım.
saygılar

Forgotten
06.June.2016, 17:19
Fury'nin Türkiye'de satışı var mı yaw????

anilsedali
09.June.2016, 11:17
güzel motor araştııralım bulursan haber ver

Raptor_Deniz
09.June.2016, 11:20
Bu isi turkiyede pro olarak TT yapiyor. Agirlik denge aerodinamik cok kritik mevzular

penguennoktanet
09.June.2016, 16:48
Bu işi bilen abilerim/büyüklerim/üstatlarım TT'nin motorlarından uzak durmak gerektiğini söylüyorlar.

Bir kaç sefer TT'nin "parasal gücünü kullanarak" amatör motorsiklet atölyelerini kapattırdığını (sanayi bakanlığına şikayet ederek) bizzat atölye sahiplerinden duydum.

Ben bu nedenle İstanbul'da dükkanının önünden geçmiş olmama rağmen kapısından içeri girmedim, girmeyi de düşünmüyorum.