PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar bir yardım, daytona 250 çok acayip sesler çıkıyo

Dgsablk
24.May.2016, 00:17
Öncelikle selamlar olsun herkese, bildiğiniz üzere 3 hafta kadar önce bir Daytona 250 aldım 0 km. 300 km kadar yol yaptım, cumartesi gecesi şiddetli bir yağmur yağdı. Pazar günü kız kardeşimle bir sinemaya gidelim dedik. Yolun yarısında mıtorun arka tekerinin oralardan çok enteresan sesler çıkıyor. Araştırdım bir video buldum https://youtu.be/xSwiuNVUh4w bu linkten 5 kat fazla ses çıkıyor. Birde amortisörlerin oralardan fare gibi viyk viyk sesler geliyo. Bunlar be olabilir. Ayrıca izmirde karşıyaka motoshoptan aldım ama oraya servise gitmek zor geliyor birde güvenmiyorum onlara. Motora su bile koymamışlar ilk satış günü. O derece. İzmirde regal raptordan anlayan iyi ustalar tanıyor musunuz. Üçyol-yeşilyurt tarafında oturuyorum. Ama çok iyi dediğiniz biyer varsa manisaya kadar yolu var :-)

Okitay
24.May.2016, 01:20
Öncelikle selamlar olsun herkese, bildiğiniz üzere 3 hafta kadar önce bir Daytona 250 aldım 0 km. 300 km kadar yol yaptım, cumartesi gecesi şiddetli bir yağmur yağdı. Pazar günü kız kardeşimle bir sinemaya gidelim dedik. Yolun yarısında mıtorun arka tekerinin oralardan çok enteresan sesler çıkıyor. Araştırdım bir video buldum https://youtu.be/xSwiuNVUh4w bu linkten 5 kat fazla ses çıkıyor. Birde amortisörlerin oralardan fare gibi viyk viyk sesler geliyo. Bunlar be olabilir. Ayrıca izmirde karşıyaka motoshoptan aldım ama oraya servise gitmek zor geliyor birde güvenmiyorum onlara. Motora su bile koymamışlar ilk satış günü. O derece. İzmirde regal raptordan anlayan iyi ustalar tanıyor musunuz. Üçyol-yeşilyurt tarafında oturuyorum. Ama çok iyi dediğiniz biyer varsa manisaya kadar yolu var :-)

Sanirim arka bilyan dagilmis bendede ayni sorun oldu arkadan seyir halindeyken surtme ve catirtilar geliyodu. Bilye sorunuymus hallettik hemde 400 km de :)

eNkaZw
24.May.2016, 12:38
Oktay abinin dediği gibi bana da arka bilye veya dişliden kaynaklı bi sorun gibi geldi. Amortisör kısmına gelecek olursak o motorun daha yeni olduğu için henüz alışmamış olmasından kaynaklanıyor. 0 km motor alanların hepsinde olmuştur bu gıcırtı sesi. kullanıma bağlı ilerleyen zamanlarda kendiliğinden kesilir diye düşünüyorum

ereneren
24.May.2016, 12:46

geçmiş olsun forumda takipte kalırsan izmir ekibi sana yardım etcektir zaten hem bulusmalara katılırsan daha cok tanısmıs kaynasmıs olursun 8)

erhan_
24.May.2016, 13:03
Geçenlerde benim motorda da aynı gıcırtı oldu ama zincire biraz yağ sıkınca kesti direk, kısacası yağmur altında ıslanan zincir nedeniyle de ses yapıyor olabilir gibi

Dgsablk
24.May.2016, 23:43
Sağolun arkadaşlar bilgiler için, 350 km deyim şu anda 500 olmasını beklemeden gidip aldığım yerin servisine verip başında durucam. Gerçekten iyi bir usta gerek :-) foruma giriyorum tabi fakat toplantılarda olamama nedenimi söyledim bilmeyenler için tekrar söyleyeyim. Haftanın 6 günü sigortalı bir işte çalışıyorum. Yanısıra haftada 4 akşam ekstra çalışıyorum sadece pazartesi salı akşamlarım boş. Bu günlere denk gelirsem elbet sizinle olmak isterim. Yine de izmirde yetkili servis olan iyi bir RR ustası aramaktayım . Herkese iyi akşamlar olsun ☺

2_rock
25.May.2016, 11:23
Canını sıkacak bir durum yok eğer motoru yeni aldıysan servise götürmek en mantıklısı en azından ücretsiz kendi hatalarını telafi edeceklerdir.başka bir yere götürüp garantiden olma derim

CELİL
25.May.2016, 13:10
Merhaba Doğuş ses makinanın arkası esnedikçe oluyorsa sorun yok yağmurdan sonra arka salıncak göbek miline su girdiğinden gırç gırç diye makina esnedikce ses yapar arka teker salıncak göbek milini yağlamak gerekiyor ondan değilse zincir artçı varken ağırlıktan koruma saçına değiyor olabilir kolay gelsin 8)

mehmet35
25.May.2016, 13:32
Geçmişolsun izmirde usta buluruz sıkıntı değil fakat garantisi bozulur makinanın dostum o yüzden aldığın yere bi götür ztn çok küçük bi ağrızadır muhtemelen zamanla bu tip ufak tefek ağrızalar çıkar takılma çok [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

karakalem
25.May.2016, 14:27
Kardeşim merhaba, izmirde sağlam bir ustamız var. Senide oraya yönlendirebiliriz, gayet memnun kalırsın bizler gibi. En kısa zamanda görüşmek üzere .

UfoGörenMasumÖğrenci
25.May.2016, 14:30
AHa bende başlık açacaktım. Bendede arka taraftan giderken şarrrrr diye ses gelıyor. Sankı blyalardan yada göbekten. Cumartesi ankaraya gidicem. Sorun cıkartır mı sızce ? Gidince Aldora abilere götüreceğim. Ama yol gıdecegım sımdı güvenemiyorum yani

Dgsablk
26.May.2016, 01:29
Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ediyorum. Bugün aldığım yeri aradım ve garantiye girmeyeceğini söylediler bende "yerim sizin garantinizi" dedim ve regal raptor dahil olmak üzere chopper cruiser motosiklet ağırlıklı tamir yapan bir ustaya götürdüm. Arka göbek rulmanı dağılmış (350 km) gittim karabağlarda rulmancılardan italyan bir rulman aldım (en iyisi 20 tl) geldim onu yaptırdım hiç bir sıkıntı kalmadı hazır gelmişken yağını bujilerini değiştirdim yağlanması gereken yerleri yağlattım vidaları gevşeyen yerleri sıktırdım. İşçilik ve parçalar fahil olmak üzere 120 tlye bütün bakımlarını yaptırdım ve gayet memnun kaldım. Tekrar teşekkür ederim.

Dgsablk
26.May.2016, 01:32
Dostum eğer aynı dertten müzdarip olduysak, o ses zamanla artacak ve sonunda takur tukur sesi hiç susmayacak. Gidip motosiklet tamircine teşhisi koydurmanı tavsiye ederim. Eğer arka göbek rulman ise rulmanını italyan marka al 20 lira civarı tutacak işçiliğe de çok abartmamak kaydıyla bir 20 lira 30 lira değer :-)

Dgsablk
26.May.2016, 01:33
AHa bende başlık açacaktım. Bendede arka taraftan giderken şarrrrr diye ses gelıyor. Sankı blyalardan yada göbekten. Cumartesi ankaraya gidicem. Sorun cıkartır mı sızce ? Gidince Aldora abilere götüreceğim. Ama yol gıdecegım sımdı güvenemiyorum yani

Dostum eğer aynı dertten müzdarip olduysak, o ses zamanla artacak ve sonunda takur tukur sesi hiç susmayacak. Gidip motosiklet tamircine teşhisi koydurmanı tavsiye ederim. Eğer arka göbek rulman ise rulmanını italyan marka al 20 lira civarı tutacak işçiliğe de çok abartmamak kaydıyla bir 20 lira 30 lira değer :-)

Dgsablk
26.May.2016, 01:38
Merhaba Doğuş ses makinanın arkası esnedikçe oluyorsa sorun yok yağmurdan sonra arka salıncak göbek miline su girdiğinden gırç gırç diye makina esnedikce ses yapar arka teker salıncak göbek milini yağlamak gerekiyor ondan değilse zincir artçı varken ağırlıktan koruma saçına değiyor olabilir kolay gelsin 8)

Teşekkür ederim. Nedeni, çözümü ve fiyatını açıkladım. Bir yardımım dokunabilecekse zamanla sizler gibi diğer arkadaşlara mutlu olurum :-)

MUSTAFA48
26.May.2016, 02:37
amasorleri kafana takma bıraz alısma surecı olucaktır motor sıfır kullanılmadıgı ıcın bu sesler gayet normaldır cok ıstıyorsan bu sesten kurtulmayı bakım yaptırabılırsınn amasorune tekerdekı soruna gelınce genel anlamda arka bılye dagılmıs olabılır ayrıca zıncırının gergısını kontrol et zıncır kapagınıda ordanda yapabılır ses