Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrik Gelmiyor
detailer
25.May.2016, 01:03
Dostlar bir kaç kez başıma gelmiş teşhisini de sevgili abimiz Gürol OFLUOGLU ile kısmen koyduğumuz bir elektrik sorunum var. Makine Daytona 2013 1.600 km'de. Makine hiç marş almıyor, aküden sisteme elektrik dağılmıyor. Tık yok yani. Daha önce yolda kaldım Gürol abi imdada yetisti, koltuğu soktuk kablolar hareket edince elektrik geldi, kablolar hareket ettikçe elektrik gelip gitti. Biz de elektrik gelince bantla sabitledik. Böyle bir 10 km daha kullandım. Ustam vardı dükkan kapattı, tanıdık usta da yok. O yüzden böyle gezdim yaptiramadim. Cumartesi günü grup sürüşü sonrası bahçeye park ettim, bu akşam buluşmaya gidecekken motor yine olduğu yerde hiç marş almadı, tık ses yok yani. Anladığım kadarıyla aküden sisteme elektrik veren bir ana hat var ve o hatta temassizlik var. Böyle bir olay yaşayan varsa ve çözümü kolaysa tavsiyede bulunursa usta aramak zorunda kalmam. Şimdiden teşekkürler.
HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yenidunya
25.May.2016, 01:40
Sadece mars mi basmıyor? Diğer fonksiyonlar ne alemde
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
detailer
25.May.2016, 01:55
Tık yok mars sesi yok hocam. Işıklar da yanmiyor.
Realferman55
25.May.2016, 03:46
Mehmet abi musait oldugun bi gün Gürol abinin ustasına bir gösterelim makinayı..
C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
berkehrercan
25.May.2016, 04:35
Motosiklet kontrol kalemleri var ucuz 10 20 lira.Onlardan alip kontrol ede ede bulabilirsin sikintili hatti.Kendin yapman bile cok kolay arac kontrol kalemi yapimi diye bulabilirsin.Gecen hafta bende cektim elektrik sikintisi ama benimki kontaga baglanan uclardanmis.Seninki giden hattaki kopukluktan.Bulmak ve halletmek lazim iste ustanin yapacagi da o.
Dostlar bir kaç kez başıma gelmiş teşhisini de sevgili abimiz Gürol OFLUOGLU ile kısmen koyduğumuz bir elektrik sorunum var. Makine Daytona 2013 1.600 km'de. Makine hiç marş almıyor, aküden sisteme elektrik dağılmıyor. Tık yok yani. Daha önce yolda kaldım Gürol abi imdada yetisti, koltuğu soktuk kablolar hareket edince elektrik geldi, kablolar hareket ettikçe elektrik gelip gitti. Biz de elektrik gelince bantla sabitledik. Böyle bir 10 km daha kullandım. Ustam vardı dükkan kapattı, tanıdık usta da yok. O yüzden böyle gezdim yaptiramadim. Cumartesi günü grup sürüşü sonrası bahçeye park ettim, bu akşam buluşmaya gidecekken motor yine olduğu yerde hiç marş almadı, tık ses yok yani. Anladığım kadarıyla aküden sisteme elektrik veren bir ana hat var ve o hatta temassizlik var. Böyle bir olay yaşayan varsa ve çözümü kolaysa tavsiyede bulunursa usta aramak zorunda kalmam. Şimdiden teşekkürler.
Aküden başlayarak ana sigortayada bakmanı öneririm mehmet. Oksit yapmış olabilir. 8)
detailer
25.May.2016, 09:55
Mehmet abi musait oldugun bi gün Gürol abinin ustasına bir gösterelim makinayı..
Gürol abiden büyük usta varsa ona gidelim :soru?
detailer
25.May.2016, 10:00
Motosiklet kontrol kalemleri var ucuz 10 20 lira.Onlardan alip kontrol ede ede bulabilirsin sikintili hatti.Kendin yapman bile cok kolay arac kontrol kalemi yapimi diye bulabilirsin.Gecen hafta bende cektim elektrik sikintisi ama benimki kontaga baglanan uclardanmis.Seninki giden hattaki kopukluktan.Bulmak ve halletmek lazim iste ustanin yapacagi da o.
Aynı anda ışıklar yanmadığı ve motor marş almadığı (hiç ses yok) için ana hatta sorun vardır diye düşünüyorum. Bildiğimden de değil. O yüzden bu kalem şuanki durumda işime yaramaz diye düşünüyorum ama kalemden bi tane alıp kenara koyacağım, güzel icat.
Ana hattı bulmam lazım, ama hiç teknik bilgim yok, nereye bakmam gerektiğini bilmiyorum :cheesy:
Bahadır
25.May.2016, 10:08
Abi önce koltuğu söküyorsun.Sonra sağ taraftaki kapağı söküp akü kutusunun vidasına ulaşıp onu da söküyorsun.Kapağı açtığında akünün bağlantılarını göreceksin.Kırmızı kabloyu takip et.Kablolardan birinde sigorta bağlantısı vardır.Sigortanın sağlam olduğundan ve yerine tam oturduğundan emin ol.AVO metre denilen ölçü aleti ile iletkenlik testleri,voltaj,akım vb. ölçümleri yapabilirsin.10 lirayada var 1000 lirayada :cheesy:.Sigorta sağlamsa kontağa giden kabloya ve kontak çıkışına bak abi8)
gabriel cash
25.May.2016, 10:08
sırasıyla bakman gerekenler şunlar;
akü->sigorta->elektrik kabloları
benzer bir şey başıma geldi, akü şarjı bitmiş, şarja bağladık olay düzeldi. sonra bir daha geldi, sigorta atmış, değiştirdik yine düzeldi. seninkinde bir de kablo temassızlığı olduğu için kabloları da kontrol etmen gerekiyor. bunun için kontrol kalemleri var, yukarıda da bahsedilmiş. o kalemle bulabilirsin ama biraz meşakkatli bir yöntemdir.
onun haricinde kablo bağlantı yerlerini, soketleri vs. bir kontrol edip o yerlere wd40 sıkmanı da tavsiye ederim. elektrik arızası sıkıntılı iş ya, bazen ufacık, şeytanın bile aklına gelmeyeceği yerden arıza veriyor. bulana kadar kafayı sıyırıyorsun. kolay gelsin hocam.
detailer
25.May.2016, 11:08
Abi önce koltuğu söküyorsun.Sonra sağ taraftaki kapağı söküp akü kutusunun vidasına ulaşıp onu da söküyorsun.Kapağı açtığında akünün bağlantılarını göreceksin.Kırmızı kabloyu takip et.Kablolardan birinde sigorta bağlantısı vardır.Sigortanın sağlam olduğundan ve yerine tam oturduğundan emin ol.AVO metre denilen ölçü aleti ile iletkenlik testleri,voltaj,akım vb. ölçümleri yapabilirsin.10 lirayada var 1000 lirayada :cheesy:.Sigorta sağlamsa kontağa giden kabloya ve kontak çıkışına bak abi8)
sırasıyla bakman gerekenler şunlar;
akü->sigorta->elektrik kabloları
benzer bir şey başıma geldi, akü şarjı bitmiş, şarja bağladık olay düzeldi. sonra bir daha geldi, sigorta atmış, değiştirdik yine düzeldi. seninkinde bir de kablo temassızlığı olduğu için kabloları da kontrol etmen gerekiyor. bunun için kontrol kalemleri var, yukarıda da bahsedilmiş. o kalemle bulabilirsin ama biraz meşakkatli bir yöntemdir.
onun haricinde kablo bağlantı yerlerini, soketleri vs. bir kontrol edip o yerlere wd40 sıkmanı da tavsiye ederim. elektrik arızası sıkıntılı iş ya, bazen ufacık, şeytanın bile aklına gelmeyeceği yerden arıza veriyor. bulana kadar kafayı sıyırıyorsun. kolay gelsin hocam.
Burada çok işime yarayacak tavsiyeler var. Aküde sorun yok onu test ettik Gürol abiyle. İlk fırsatta aküyü söküp akü çıkış noktasından itibaren kontrol etmek. İçime sorun sigortadaymış gibi gibi bir his doğdu.
detailer
14.June.2016, 16:04
Kurcalaya kurcalaya sonunda buldum sorunu. Sorun aküden sigortaya giden şu kabloda. Kablonun sigorta girişinde temassızlık var.
http://s32.postimg.org/ugp2fqhsh/IMAG1371.jpg (http://postimg.org/image/ugp2fqhsh/)
Samsun ekibinden Gürol abiyle telefonda yaptığımız istişare sonucunda; kablonun temas sorunu nedeniyle sigortada aşırı ısınmaya neden olduğuna ikna oldum. Sigortanın sağında (yani temas sorunu olan kablonun giriş yeri) kabarma var. Telefon iyi çekmediği için resim biraz fulü oldu affola.
http://s32.postimg.org/eqhrrc2oh/IMAG1373.jpg (http://postimg.org/image/eqhrrc2oh/)
Mustafa Gözgen
14.June.2016, 16:31
Benim de basima gelmisti sorun sigortaydi
terapi
14.June.2016, 17:10
Hayırlı olsun şefim çok uğraştın ama buldun en sonunda daha seni kim tutar👍😂😂
Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet seni çok uğraştırdı ama sonunda senin elinden kurtulamadı geçmiş olsun 8)
Realferman55
14.June.2016, 19:13
Hadi gözün aydın Mehmet abi sonunda yehaa :)
Rednexi
14.June.2016, 20:26
abi banada oldu aynası sigorta yanmıştı seninki nasıl olabilir tahmin bile edemedim..
leonraptor
14.June.2016, 21:39
Akü bağlantı vidaları gevşek olursa çat ediyor ve sigorta atıyor sanıyorsunuz ama elektrik yok akü bağlantı vidaları gevşek tek sorun bu ;-)
anilsedali
14.June.2016, 22:56
Ben de o kadar sorun yaşadım ki. En sonunda tüm sigortaları iptal ettim. 1 Yıldır sigortasız kullanıyorum. Herhangi sorun yaşamadım; ama ilerde yaşar mıyım bilmiyorum :):x
MUSTAFA48
15.June.2016, 03:09
baya bır ugrastın ama kacmadı ellerıne saglık hayırlısı olsun
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.