Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 250 Tekleme Hakkında.

megisback
31.May.2016, 10:00
Arkadaşlar merhaba.

2015 daytona 250 'mde motor ısındıktan sonra alçak devirde tekleme yapıyor. Aslında teklememi bilmiyorum tam adlandıramıyorum. Mesela ışıklarda durdum, 1. viteste kalkarken az gaz verirsem gaz yemiyor gibi tekleme yapıyor gibi ama yüksek devirlerde hiçbir problem yok. 100 le falan giderken hiç tekleme falan yok soguk motorda da yapmıyor. Motor ısınınca 1. viteste kalkarken alçak devirde tekliyor sanki, ve boştayken gaz verip bırakınca da yapıyo ama gaza basılı tutup devri yükseltince geçiyor. Böyle bir sıkıntım var neyden olabilir acaba ? bujilerden olabilir mi ? bujilerin zamanı gelmiş demişti çünkü usta. Eğer buji değilse neyden olabilir ve garanti bunu karşılar mı? garantim var çünkü ?? Yardım ederseniz çok sevinirim :)

Fatal
31.May.2016, 12:53
Karbüratör gaz pistonu yapabilir
Hava filtresi tıkalıysa yapabilir
Bujiden olabilir
Yada en kötü fan açıyormu bilmiyorum benim motorda şehir içinde çok ısınında kalkışlarda bi anlık tıkanır gibi gaz yiyo fan açıp motor soğuyunca düzeliyor sendede olabilir bu bujilerden başla bak derim
Kolay gelsin

Peder
31.May.2016, 13:07
Rolanti ayarın düşük olabilir, öncelikle ona bir bak derim

AMZ35
31.May.2016, 13:16
Rolantidir o hocam. Biraz daha yukseltin duzelir.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CELİL
31.May.2016, 13:29
Bencede rolanti ayarı düşük olabilir rolanti ayarını karbüratörün sağ yanında siyah yaylı vidadan motor sıcakken yapabilirsin olmazsa bir servise kontrol ettir 8)

Oguz
01.June.2016, 03:17
Radyatör su seviyesini kontrol et bence motor sogukken tabiki. Motor suyu yetersiz ise motor çok ısınır ve düzensiz çalışır. Ondan sonra bi rolanti ayarı yap. Bunlar çözüm olmaz ise karbüratör, hava filtresi ve bujileri kontrol et

MUSTAFA48
01.June.2016, 08:19
merhabalar oguz kardeşime katılıyorum ayrıca motorun bır ısıtma jıklesıne bak sacma gelebılır bu sana ama jıkle cekık kalmıssa motor tekleyebılır gazı yuklenınce gecer jıkle telıne bır baktır derım yada kendın bakmalısın daha sonra bujıler oguz kardeşimin dedıgı seylerı kontrol edebılırsın

megisback
02.June.2016, 10:13
Arkadaşlar servise götürdüm, bujilerdendir dedi bujilerin kapkara dedi, bindi kullandı makine canavar bi sıkıntı yok dedi. Bujiyi değiştirdik ama halen aynı problem. Bu konu beni geriyor açıkcası. Şimdi dediklerinizi kontrol edicem ve mustafa kardeşim, ısıtma jiklesi nerede nasıl kontrol edeceğim?

YYB
02.June.2016, 14:31
Merhaba
Karbiratorden kaynakli olabilir