PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kampana yerine disk fren

sefaesen
03.June.2016, 01:54
Kampana frenlerimi disk fren yapabilir miyim? Bu bana kaça mâl olur? Ve değer mi? Bu sorulara cevap arıyorum ama 😊😊

erhan_
03.June.2016, 01:59
Aslında disk fren kampana frene göre bazı dezavantajlara sahip, çabuk kilitlenme de bunlardan biri bildiğim kadarıyla, bu yüzden abs olan araçlarda genelde dört teker disk olur mesela. Ancak disk frenin avantajı da yoğun kullanımda daha soğuk kalabilmesi ve performans kaybı yaşatmaması. Neden düşündün disk fren bilmiyorum ama sanırım jantın değişmesi gerekecektir en başta

sefaesen
03.June.2016, 02:14
Neden düşündün sorunuza galiba cevap bile veremiycem :shock: yani şöyle ki hep disk kampanadan daha iyi algısı var ve motorumu custom yapma kararı aldım. Bunlar tabiki zamanla olacak şeyler ama bilgileri edinmek istiyorum sadece. Ama siz tecrübelerinize dayanarak buna gerek yok derseniz bunu da göz önünde bulundururum tabi ki.

Oguz
03.June.2016, 02:19
Bence kampana fren güzel ayarlanırsa en az disk fren kadar güzel tutuyor. Balataların kalitesi çok önemli tabi. Onun için ben extra masraf yapma derim.

MUSTAFA48
03.June.2016, 02:21
jantının degısmesı gerekecek malesefa buda sana masraflı olucaktır

denizintruder
03.June.2016, 02:26
Custom yapilacaksa şase uzerine filan tamamen tercih meselesi ama kampana bir motoru diske cevirmek inan gerek yok :) bir de hangi motor bu da onemli ben chopperlarda disk fren sevmiyorum mesela goruntuyu bozuyor bence filan filan..

sefaesen
03.June.2016, 02:27
Sizlerden önemli bilgiler alıyorum ve aldığım her bilgi beni bir sonraki izmir buluşmasına katılmam gerektiğini söylüyor. Sıcağı sıcağına aklımdaki her soru işaretini orda silebilirim sanırım.

AMZ35
03.June.2016, 02:58
Cogu klasik efsanelerin gunumuze kadar kampana fren ile gelmis olmasi en az disk kadar dayanikli oldugunun gostergesi bence. Degisim oluyor mu bilmiyorum ama disk masrafli is. Balata bitiyor disk bitiyor yeri gelince merkez bozuluyor pompa bozuluyor ve bunlar hic ucuz seyler degil :) goruntu olarak hos olmasi disinda bi avantajini gormus degilim :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sefaesen
03.June.2016, 03:14
Peki kampanayı güçlendirmek adına ne yapabilirim.

YYB
03.June.2016, 08:55
Merhaba,
Bana sorarsan orijinal halini bozmadan iyi bir usta makineyi görsün,değiştirdikten sonra beklediğin performansı alamayabilirsin. Hayırlısı olur inşallah

tbaylan
03.June.2016, 09:53
Kampana frenlerimi disk fren yapabilir miyim? Bu bana kaça mâl olur? Ve değer mi? Bu sorulara cevap arıyorum ama 😊😊

Yapabilirsin fakat aslı, astarından pahalıya gelecektir. Komple jant değişecek, uygun disk takılacak, fren bağlantı elemanları değişecek, balatalar ve teller... Vazgeç sen bu işten8)

WOLF
03.June.2016, 10:56
bana sorarsan gereksiz bir masraf gibi gözüküyor.

sefaesen
03.June.2016, 12:49
Şu anda kafamdan çıkarmış bulunmaktayım [emoji4] teşekkürler [emoji4][emoji4]

AmatörÇiftTeker

erhan_
03.June.2016, 12:53
Kampanayı güçlendirmek adına yapabileceğin çok bir şey yok aslında. İyi bir fren balatası, şayet kampanada (ya da kovan filan da deniyor sanırım emin değilim) eğrilik varsa ve toleransı varsa torna ile düzeltilmesi, bağlantıların temizlenip frenin ayarlanması vs.

Peki kampanayı güçlendirmek adına ne yapabilirim.

sefaesen
03.June.2016, 13:05
Kampanayı güçlendirmek adına yapabileceğin çok bir şey yok aslında. İyi bir fren balatası, şayet kampanada (ya da kovan filan da deniyor sanırım emin değilim) eğrilik varsa ve toleransı varsa torna ile düzeltilmesi, bağlantıların temizlenip frenin ayarlanması vs.

Bu konuyu sağlam bi usta bulduğumda soruşturucam.

AmatörÇiftTeker

Oguz
04.June.2016, 02:26
Kolay gelsin kardeşim inşallah istediğin performansı yakalayabilirsin. Sonuçları bizimle de paylaşırsan seviniriz

sefaesen
04.June.2016, 02:36
Kolay gelsin kardeşim inşallah istediğin performansı yakalayabilirsin. Sonuçları bizimle de paylaşırsan seviniriz

Eğer yaparsam seve seve paylaşırım [emoji4]

AmatörÇiftTeker