PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silindir değişimi.

sefaesen
03.June.2016, 14:34
Mondial 100cc motoruma 150 cc silindir taktıracağım. Ustadan aldığım fiyat 200 tl bırakıcam 200 tl vericem ve motoru alıcam. Uygun bi fiyat mıdır acaba. Motoru aldığımdan beri ekipman yağ değişimi vb. Alışverişlerinde biraz hırpalanmışım da [emoji4][emoji4]

AmatörÇiftTeker

Peder
03.June.2016, 14:40
Hiç dokunma orjinaline. Titreşim artar beklediğin kadar üst düzey bir performans alamazsın. gidersin duramazsın. gerekirse motorunu sat cc yükselt ama bu şekilde bireysel oynamalarla uğraşma

sefaesen
03.June.2016, 15:47
Satıp yükseltebilmek için minimum 500-600 tl gerekiyo ve o kadar imkânım olmadığından bu yola başvurdum ama sizin düşünceniz de böyle arada kaldım her iki düşüncede olan insan da çok. [emoji20]

AmatörÇiftTeker

Rednexi
03.June.2016, 17:20
valla bende düşünüyorum böyle bir olayı motorumdan çok memnunum çünkü,değiştiresim gelmiyor ilk göz ağrım üstünde güzel oynamalar düşünüyorum biraz daha maddi acıdan huzura erince tabi :)

Andarkan_
03.June.2016, 17:22
Sefa abi hakan abımın dediği gibi yaparsan daha mantıklı olur.zaten yanlış anlamadıysam tamirciye toplam 400 TL gidiyor.Sende motoru satıp yükseltmek için en az 500 600 TL diyorsun.Biraz daha sabredıp elinde bu imkan bulundugunda yaparsan daha iyi olur hem sonra yükseltmeden istedıgını alamassan üzülme ıhtımalınde var.

sefaesen
03.June.2016, 17:25
Sefa abi hakan abımın dediği gibi yaparsan daha mantıklı olur.zaten yanlış anlamadıysam tamirciye toplam 400 TL gidiyor.Sende motoru satıp yükseltmek için en az 500 600 TL diyorsun.Biraz daha sabredıp elinde bu imkan bulundugunda yaparsan daha iyi olur hem sonra yükseltmeden istedıgını alamassan üzülme ıhtımalınde var.

Silindir değişimi 200 tl ye mâl olucak bana. 100 tl parça 100 tl de işçilik. Değiştiren bir arkadaşım var şimdilik şikayetçi değil. Bir diğer arkadaşım da 7 aydır falan kullanıyor o da memnun. Sadece hocamın dediği gibi gitsin diye yaparsın sonra durdurmak sorun olur falan dedi güvenlik faltörleri de soru işareti aynı zamanda.. Bakalım zamana bırakıyorum şimdilik. Motorumu da satılığa çıkardım eğer talep gelirse işim kolaylaşır.. [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Andarkan_
03.June.2016, 17:31
Silindir değişimi 200 tl ye mâl olucak bana. 100 tl parça 100 tl de işçilik. Değiştiren bir arkadaşım var şimdilik şikayetçi değil. Bir diğer arkadaşım da 7 aydır falan kullanıyor o da memnun. Sadece hocamın dediği gibi gitsin diye yaparsın sonra durdurmak sorun olur falan dedi güvenlik faltörleri de soru işareti aynı zamanda.. Bakalım zamana bırakıyorum şimdilik. Motorumu da satılığa çıkardım eğer talep gelirse işim kolaylaşır.. [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Sefa abi kafâna ne yatarsa onu yap ama herşeyden once Guvenlik.Insallah motorunu kısa sürede satarsında elin rahatlar.

sefaesen
03.June.2016, 17:32
Sefa abi kafâna ne yatarsa onu yap ama herşeyden once Guvenlik.Insallah motorunu kısa sürede satarsında elin rahatlar.

İnşallah kardeşim teşekkür ederim şans dileklerin için [emoji4]

AmatörÇiftTeker

YYB
03.June.2016, 18:55
Merhaba
uysa bili iyi bir usta yapmalı umarım istediğin gibi olur

AMZ35
03.June.2016, 18:57
Sadece silindirin o kadar da etkisi olmuyor sanirim. Krank milinin ve karburatorun de degismesi halinde gozle gorulur sekilde performans artiyor. Bu kadar masraf da ortalama 500 uzeri tutar. Motorunu 2.5tan satsan 500 lirayi uzerine ekleyip 500 de eklesen 3.5liraya 150lik regal alirsin :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sefaesen
03.June.2016, 20:59
Sadece silindirin o kadar da etkisi olmuyor sanirim. Krank milinin ve karburatorun de degismesi halinde gozle gorulur sekilde performans artiyor. Bu kadar masraf da ortalama 500 uzeri tutar. Motorunu 2.5tan satsan 500 lirayi uzerine ekleyip 500 de eklesen 3.5liraya 150lik regal alirsin :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şöyle ki motorun sıfırı 2.500 tl ben 2.400 e bu gün ilan açtım ya nasip dedim [emoji4] yani motorda demirdir bagajdır ekstraları da var ı yüzden bi ümitliyim ama bakalım.. [emoji18] görüşleriniz benim için değerli [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Pak
03.June.2016, 21:13
motorunla hiç oynama benim arkadaşım var 125 cc motoru 250cc yaptı bütün airodinamigini bozdu ayrıyeten birşeyede yaramıyor

Oguz
04.June.2016, 02:24
Kardeşim o işlere hiç girme çok zarar edersin. Adam kapağı açtığı zaman artık onun elindesin çünkü istediği gibi oynar seninle.

sefaesen
04.June.2016, 02:28
Ben bu motoru satmaya karar verdim artık zaten dediğiniz gibi yapıcam. Hiç olmadı temiz bi mz bulcam koydum kafaya nostalji iyidir [emoji39] şaka bi yana mzle ilgili de bi konu açmak gerekir aslında bilenlerden bilgi almak için..

AmatörÇiftTeker

Oguz
04.June.2016, 02:33
MZ efsanedir 251 ve 351 ler. Kendine has sesleri ve çok güzel performansları vardır :)

sefaesen
04.June.2016, 02:35
MZ efsanedir 251 ve 351 ler. Kendine has sesleri ve çok güzel performansları vardır :)

Abi az önce facede arkadasla yorumlaşmamızın altına bi arkadası yorum attı baktım kim bu diye kapak fotosunda mz 301 var 96 model olanlardan. Sesini falan videoy kaydetmiş. Ekledim bilgi almak için. Adamın babası kullanıyomuş motoru ya 3 yasından beri tepesindeyim diyo. Benim oğluma da kalır diyo. E zaten yaşayan efsane var içimde öyle bi istek ama bakalım

AmatörÇiftTeker

Oguz
04.June.2016, 02:39
Geçen sene de burada bi abimize aldık plaka ruhsat yok motorda ama motor çok temizdi. Bi 3 ay kadar kullanıp sattı araba almak için. Gerçekten efsane ve çok sağlam bi motor. Değişik bi güven veriyor insana hemde seri motor baya. Bi de o sesi yok mu adamı gaza getiriyo :)

sefaesen
04.June.2016, 02:40
Onu da aldığın zaman parçası derli toplu olması lazım ben topliim dedimi işin içinden biraz zor cıkarsın benim mondial gibi olmaz parça ücreti [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Oguz
04.June.2016, 02:45
Tabiki de. Ayrıca ustan da çok iyi olması lazım eski ustalardan, onun dilinden anlayan ustalardan ki en güzel ayarı versin motora.

sefaesen
04.June.2016, 03:06
Tabiki de. Ayrıca ustan da çok iyi olması lazım eski ustalardan, onun dilinden anlayan ustalardan ki en güzel ayarı versin motora.

Adanada bir tane mz ustası varmış o dönemlerin servisi adam [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Zorkitmen
04.June.2016, 03:10
Hunharca kullanilan motorlari yurutmesede topallasin mantigiyla yapilan bi islem.duzenli bakimli bir motor gibi olurmu tabiki olamaz.iisterse 50 tl ye yapsin yaptirmamani tavsiye ederim.sen 100ü 150 de 250 de yapsan bekledigin performansi alamazsin.hizli gider ama duramaz diye birseyde yok nice 200 250 lik 130 150 arasi surunen motorlarda var 190 yapanda ama 190 yapan malum yzf alt siralama cbr :) yani 100 cc 90 100 yapsa 150 cc etkisi olsa dahi o atakligi olmiyacak ve aradaki fark max 120 olacak motor yapilmis piyasada bitmiste yapilmis girilmez bu motora denilecek v.s en guzeli sefa aslinda nelere para harcaniyor az cok demeyip bi hedef koyup 150 250 cc motora gecmek.iyi aksamlar

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oguz
04.June.2016, 03:13
Adanada bir tane mz ustası varmış o dönemlerin servisi adam [emoji4]

AmatörÇiftTeker

İşte o adam altın gibi adam 8)

sefaesen
04.June.2016, 03:13
Hocam.. Bu başlıkları açtığımdan beri sayenizde oturdu bi çok şey kafamda.. Bu güzel açıklama için ayrıca teşekkürler [emoji4]

AmatörÇiftTeker

sefaesen
04.June.2016, 03:14
İşte o adam altın gibi adam 8)

Aynen öyle vallahi İzmir Selçukta arkadasımda var mz 301 sport modeli Adanadan egzoz yaptırtmış kendine o adamdan [emoji18]

AmatörÇiftTeker

Oguz
04.June.2016, 03:15
Aynen öyle vallahi İzmir Selçukta arkadasımda var mz 301 sport modeli Adanadan egzoz yaptırtmış kendine o adamdan [emoji18]

AmatörÇiftTeker

Adam baya ünlü o zaman MZ'ciler dediğimiz kardeşlerimiz arasında :)

sefaesen
04.June.2016, 03:16
Herhâlde öyledir Adananın bu konuda adı var zaten.. Gerçi ben mz i geçtim genel anlamda motorla cok yeni tanıştım ama ona rağmen Adanayı bu anlamda gerçekten duydum yani.

AmatörÇiftTeker

MUSTAFA48
04.June.2016, 10:51
silindirle cözülecek olay degıldır cc yukseltmek bır daha dusun yaptırmadam