PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Güneşli Regal Ahmet usta

UfoGörenMasumÖğrenci
06.June.2016, 00:59
Arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan yaklasık 1 ayı geckındır bır turlu paylasamadıgım konuyu sızınle paylaşıyorum. Biliyorsunuz motoru subat ayında aldım. İlk servisi İStanbul Gübeşliye ahmet ustaya götürdüm. O zamanlar motor hakkımda hiçbir bilgim yok ..
Motoru bıraktım. Ertesı gun arkadaş aldı.
Ön teker bilyası
Karbiratör temizliği
yağ değişimi
Buji değisimi
Zincir ayarı yaptırdım. O zaman 250 lira vermiştim . Üzerinde (taktıgı bujilerin iyi oldugunu bastırarak söylemişti).
Geçenlerde bujileri kontrol ederken 10 liralık bujiler oldugunu ve sadece birinin değiştiğini gözle görülür bir şekilede fark ettim.(Bana ikisininde değiştiğini söylemişti. Bende vurguladım abii değişmişken ikiside olsun diye.) Halbuki bujileri yalan olmasın 30 dan saymıştı bana.
Motorun başında beklememem benim hatam. Bir buji için insanları kötülemeye değmez. Fakat bizim güvenimizin boşa çıkması ve aynı şeyleri arkadaslarımında yaşamaması için buraya yazıyorum. Şimdiden iyi geceler arkadaşlar ...

Rednexi
06.June.2016, 01:04
iyi geceler dostum bilgiler için sağolsun hep şöyle güzel bi düzgün usta olsun istemişimdir en son kendimi bu işe adayaçağım acaba diyorum bende böyle pis bi usta mı olurum :D ( bu usta için konuşmadım genel ustalar :D )

Batuhan35
06.June.2016, 01:26
Allah bizi öyle ustalardan korusun :)

UfoGörenMasumÖğrenci
06.June.2016, 01:38
Düşman başına. Arkadaslar motorunuzun basında bekleyın. Mağdur olmayın ^^

CELİL
06.June.2016, 01:47
Arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan yaklasık 1 ayı geckındır bır turlu paylasamadıgım konuyu sızınle paylaşıyorum. Biliyorsunuz motoru subat ayında aldım. İlk servisi İStanbul Gübeşliye ali ustaya götürdüm. O zamanlar motor hakkımda hiçbir bilgim yok ..
Ön teker bilyası
Karbiratör temizliği
yağ değişimi
Buji değisimi
Zincir ayarı yaptırdım. O zaman 250 lira vermiştim . Üzerinde (taktıgı bujilerin iyi oldugunu bastırarak söylemişti).
Geçenlerde bujileri kontrol ederken 10 liralık bujiler oldugunu ve sadece birinin değiştiğini gözle görülür bir şekilede fark ettim.(Bana ikisininde değiştiğini söylemişti. Bende vurguladım abii değişmişken ikiside olsun diye.) Halbuki bujileri yalan olmasın 30 dan saymıştı bana.
Motorun başında beklememem benim hatam. Bir buji için insanları kötülemeye değmez. Fakat bizim güvenimizin boşa çıkması ve aynı şeyleri arkadaslarımında yaşamaması için buraya yazıyorum. Şimdiden iyi geceler arkadaşlar ...
Merhaba umut konuyu netleştirelim servis hangisi beşiktaşdaki ali ustamı güneşlideki ahmet ustamı ikiside bizim sürekli çalışdığımız ustalar hangisi bu yanlışı yaptı 8)

erhan_
06.June.2016, 02:22
Umut bujilerin rengine bakarak böyle bi kanıya vardıysan yanılmış olma ihtimalin de var, her iki buji aynı oranda kararmayabilir, renk değiştirmeyebilir, karbüratör ayarındaki farklardan kaynaklanabilir renk farklılıkları bildiğim kadarıyla ama yanlışım varsa doğrusunu öğrenelim bilen birinden tabi 8)

erhan_
06.June.2016, 02:22
Tabi motorun başında bekleme mevzusuna %100 katılıyorum orası ayrı konu 8)

MUSTAFA48
06.June.2016, 02:49
öncelıkle genelde ustalar boyle herkese guvenmeyın sıze yanlıs yapan ustayı arkadaslarınızada soyleyın gıtmesınler bılınkı mecbur oldugumuzu dusunerek bızı kazıklamaya calısıyorlar yemezlerr..

Andarkan_
06.June.2016, 03:00
Ne diyelim umut abi gecmıs olsun.Birde başlıkta Ahmet usta yazıyor ama ıcerıkte alı usta bir yazım yanlısı felan olduysa eğer duzeltırsen diger abılerımde mağdur olmazlar.

penguennoktanet
06.June.2016, 09:54
Arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan yaklasık 1 ayı geckındır bır turlu paylasamadıgım konuyu sızınle paylaşıyorum. Biliyorsunuz motoru subat ayında aldım. İlk servisi İStanbul Gübeşliye ali ustaya götürdüm. O zamanlar motor hakkımda hiçbir bilgim yok ..
Ön teker bilyası
Karbiratör temizliği
yağ değişimi
Buji değisimi

Bende aynı nedenle artık "neredeyse" tüm ayarlarımı/bakımlarımı kendim yapıyorum. Bu ayarlar sibop/avans/hava ayarları dahil.

En azından kafam daha rahat.

bronks
06.June.2016, 10:05
Umut bir an önce hangi ustaya götürdüğü açıklık getirirse daha sağlıklı ilerleyecek bu konu . Bekliyoruz

UfoGörenMasumÖğrenci
06.June.2016, 11:07
Ahmet usta. Güneşlide. Binanın alt katında bir dükkan. Zaten ustayada göstermiştim bujileri. Bunun yanında ıkısıde farklı buji idi. :)

CELİL
06.June.2016, 11:14
Ahmet usta. Güneşlide. Binanın alt katında bir dükkan. Zaten ustayada göstermiştim bujileri. Bunun yanında ıkısıde farklı buji idi. :)

Yer doğru ama başıkta Ahmet usta yazıyor alttaki yazında ali usta demişsin orasını çözemedim hangi usta tek buji taktı :)

UfoGörenMasumÖğrenci
08.June.2016, 00:38
Yer doğru ama başıkta Ahmet usta yazıyor alttaki yazında ali usta demişsin orasını çözemedim hangi usta tek buji taktı :)

Ahmet usta abi. Düzelttim :)))

CELİL
08.June.2016, 01:38
Ahmet usta abi. Düzelttim :)))
Ahmet'i tanıyorum o tarz biri değil bence kasıtlı bir şey değildir karışıklık olmuştur istersen telefon açayım hesap sorayım 8)