Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkıntılı bir durum Söz konusu !
Tolga Öncel
07.June.2016, 04:49
Abilerim Ablalarım ve kardeşlerim .
Uzun zamandır Motosiklet almayı planlıyorum araştırıyorum fakat bir problemim var sürüş adına pek bir bilgim yok
Arada arkadasımın Honda CRF 250 L endurosunu dağda bayırda kullanıyorum :) fakat küçüklüğümden beridir hep bir chopper hayranlıgım var lakin fark ettiğim birkaç sıkıntı var... Akranlarıma göre biraz kiloluyum hatta birazdanda fazlası mercedeslerin balina kasa tabırıne eş değerim diye bilirz :) yaklasık 1.86 - 115 kg geliyorum genel olarak başlagıç tarzı motorlara baktıgımda max tasıma kapasıtelerının 150- 250 kg arası oldugunu goruyorum kı arkadas cevremde olsun benım gıbı ınsanlar bir yere giderken falan motora fazla yük bindirecegimden ve sıkıntısının cıkabılecegını dusunuyorum (cehaletten)
birde Eskişehirde aktif trafikte araç kullanıyorum farkettiğim kadarıyla trafikte kapı açanlardan , motosiklet sürücülerini şeritlerde sıkıştırmalarından , sollama yaparken dikkatsiz davranan şöförler beni olabileceğinden fazla sinirlendiriyor ve korkutuyor lakin bu motosiklet sevdama hırs katıyor , kendime güvenip motosiklet almamıda engellemiyor değil ...
Acaba başlangıç olarak nasıl bir chopper tercih etmeliyim bilemiyorum ... yardımlarınızı bu kardeşinizden esirgemezseniz çok müteşekkir olurum
Regal raptor clasic yada Daytona başlangıç için ideal olabilir. Sürüş için eğitim alabilirsin. Trafikte aşırı dikkatli ve tedbirli olmakta her zaman fayda var
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tolga Öncel
07.June.2016, 05:23
Regal raptor clasic yada Daytona başlangıç için ideal olabilir. Sürüş için eğitim alabilirsin. Trafikte aşırı dikkatli ve tedbirli olmakta her zaman fayda var
ben Shadow 750 falan düşündüm yeni başlayacağım için ağır kaçabilirmi ?
Bahadır
07.June.2016, 09:40
Alışma sürecin biraz daha uzar o kadar 8)
ereneren
07.June.2016, 10:45
shadow 750 baya agır kaçar 250 klasik veya daytona en iyisi bence 250 cc yi geçme baslangıcta öyle korktugun gibi bşeyde olmaz motor gayett rahat tasırda ederde bi sorun cıkmaz yada japon olsun dersen virago 250 dragstar 250 intruder 250 onlarada bakabilirsin ama biraz eski model olurlar
Ağır kaçar bence de. 250 cc iyidir
Bense cin malina hic bulasmayin derim. Zaten suruyormussunuz. Shadow surmesi zor bi motor gibi gorunmuyor. Regalle baslamayin ama kesinlikle. Dagda bayirda enduro kullanan bi surucu icin duz yolda shadow kullanmak hic dert olmayacaktir :)
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Batuhan35
07.June.2016, 12:01
bende cin malına bulasmanı önermem herkesin makina dağılıyor ya illaki sorun cıkartıyor japon tercih etmeni öneririm
frknulas
07.June.2016, 12:04
eğer bütçen uygunsa ve kullanmışlığın varsa bencede shadow ve emsali makinalar uygundur. spor makinalar gibi ani gaz tepkilemeri agresif yapıları olmadığı için cruiser tarzı motorlarda biraz daha fazla dikkat edilirse büyük cc ile de başlanılabileceği kanaatindeyim ben.
büyük cc motoru kullanabilirsin tabi ama alışma sürecin bana göre uzar. daytona 250 350 cc , klasik 250 cc tercih edebilirsin. kullanımları rahat ve kolay. yada bütçem uygun dersen birkere alırım tam olsun dersen honda yı tercih edebilirsin. tabi diğerlerine göre daha ağır. sadece biraz alışma süren uzar.
yapıştır kardeşim hondayı hiç düşünme 250liklerle uğraşma kullanmayan adam değilsin 250 side aynı 750 side sadece serilik farkı var varıpta tek tekeremi kalkıcan sen bunla yapıştır 750 bak kayfine dönüp arkanada bakma Şimdiden hayırlısı olsun
Merhaba
REGAL daytona 250 ile baslayabilirsin bende onla başladım
grs
"mercedeslerin balina kasa tabırıne eş değerim diye bilirz "
demişsin kardeşim ben ne yapayım 1.85 boy 140 kg :cheesy: zayıf bayan bi artcı ile az problemli gezebiliyorsun ama 80 kg civari biri olunca zaten daytona ve spyder amortisörleri biraz sıkıntıdır tam anlamıyla en ufak taşı bile hissedersin ama sen zaten 115 kg mışsın bence hiç düşünmeden daytona al derim spyder a pek bakma zira şehir içinde daytona bile diğer chopper lara kıyasla zor dönüyor ama görüntüsü ile dikkatleri fazlasıyla üstüne çekiyor
140 kilo biri olarak diyorumki kesinlikle almalısın :Rockn Roll:
Tolga Öncel
08.June.2016, 03:06
"mercedeslerin balina kasa tabırıne eş değerim diye bilirz "
demişsin kardeşim ben ne yapayım 1.85 boy 140 kg :cheesy: zayıf bayan bi artcı ile az problemli gezebiliyorsun ama 80 kg civari biri olunca zaten daytona ve spyder amortisörleri biraz sıkıntıdır tam anlamıyla en ufak taşı bile hissedersin ama sen zaten 115 kg mışsın bence hiç düşünmeden daytona al derim spyder a pek bakma zira şehir içinde daytona bile diğer chopper lara kıyasla zor dönüyor ama görüntüsü ile dikkatleri fazlasıyla üstüne çekiyor
140 kilo biri olarak diyorumki kesinlikle almalısın :Rockn Roll:
hocam iyi hoşta daytona max taşıma 150 yazıyor kafam felaket bu aralar zaten bırde bu azamı yuk meselesı ıyıce gerdı resmen ...
MUSTAFA48
08.June.2016, 07:59
bence dırek buyuk cc kullanabılırsın hıc egıtımım yok dıyorsan 2 tekerleklı hıc bır sey kullanmadım dıyorsan ozaman 250 cc bır motor bıle sana cok zor gelecektir. kendı dusuncem bu yonde ben 250 clasıc kullanıyorum makına kucuk gelıyor artık bana degıstırme ıhtıyacı oluyor ınsanda buyuk cclere kacma ıstıyorsun bu durumu bıraz daha bastırabılmek ıcın dırek buyuk cc almalısın dıye dusunuyorum sımdıkı aklım olsa ben dırek 600 750 800 cc motorları tercıh ederım ha bır de maddı yonden ıyı durumda olman gerek tabıkıde.
erhan_
08.June.2016, 12:52
Honda shadowla başlamakta da büyük sıkıntılar çekeceğini sanmıyorum. Zaten kullanıyormuşsun motor, ancak 750 lik bir motorun da dönüşlerde en ufak bir yanlış gaz açma hareketinde bile seni yere yatırabileceğini unutmamalısın. Dolayısıyla kendime hakim olurum, gereksiz hareketlere girmem, güzel güzel motoru tanıyarak kontrollü ilerlerim diye kendine güvenebiliyorsan bütçen dahilinde büyük hacim bir motor da alabilirsin bence 8)
hocam iyi hoşta daytona max taşıma 150 yazıyor kafam felaket bu aralar zaten bırde bu azamı yuk meselesı ıyıce gerdı resmen ...
Valla kardeşim diyorum ya 140 kiloyum artcım zaten 80 kg civarı biri olursa çamurluk hafif lastiğe sürtüyo içteki civatalar lastiği yarma riski var ama ufak tefek 50 60 kg bi artcı ile tek sorunun süspansiyon hiç fayda sağlamıyo sert bir yolculuk oluyo ama sorun olmuyor
Diğer yandan alabiliyorsan daha farklı birşey almanı tavsiye ederim zira bizim makinaların süspansiyonu sıkıntılı ben bile şikayetciyim bu konudan ama keyfi anlatılamaz 8)8)
Tolga Öncel
14.June.2016, 03:10
peki suspansıon degıstırılmesı gıbı bır ımkan var degılmı daha sert suspansıyon mesela daha rahat bı suruş sağlamazmı ?
leonraptor
14.June.2016, 10:02
Aldığı malın kıymetini bilmeyen eşek niyetine kullanan bakımlarını zamanında yapmayan 250 likmotordan gaza gelip 750 lik performansı bekleyen raptor kullanıcıları
Sorun motorda değil kullanımda 2 senedir kullanıyorum ve gönül rahatlığıyla alabilirsiniz diyorum
Gidip ucuz diye sorunlu motorları alıp dersiniz tabi çin malı almayın diye
leonraptor
14.June.2016, 10:11
Nette bir arkadaş küfür ede ede raptor tanıtıyor ama daha motor kullanmayı bilmeden motor tanıtıyor ışıklarda beklerken viteste ve eli debriyajda bekliyor o balata yakın zamanda yer ve başlar regali kötülemeye
Yani markaya değil kullanana bakın temiz ve bilerek kullanırsanız size senelerce hizmet eder benim daytona da dağılma sararma morarma vites problemi boyada matlaşma yok ama keyif ve hayran bakışlar durdurup hayranlığını ifade edenler çok Regal kıymetini bilene candır;-)
anilsedali
14.June.2016, 23:14
Abilerim Ablalarım ve kardeşlerim .
:sustum:Uzun zamandır Motosiklet almayı planlıyorum araştırıyorum fakat bir problemim var sürüş adına pek bir bilgim yok
Arada arkadasımın Honda CRF 250 L endurosunu dağda bayırda kullanıyorum :) fakat küçüklüğümden beridir hep bir chopper hayranlıgım var lakin fark ettiğim birkaç sıkıntı var... Akranlarıma göre biraz kiloluyum hatta birazdanda fazlası mercedeslerin balina kasa tabırıne eş değerim diye bilirz :) yaklasık 1.86 - 115 kg geliyorum genel olarak başlagıç tarzı motorlara baktıgımda max tasıma kapasıtelerının 150- 250 kg arası oldugunu goruyorum kı arkadas cevremde olsun benım gıbı ınsanlar bir yere giderken falan motora fazla yük bindirecegimden ve sıkıntısının cıkabılecegını dusunuyorum (cehaletten)
birde Eskişehirde aktif trafikte araç kullanıyorum farkettiğim kadarıyla trafikte kapı açanlardan , motosiklet sürücülerini şeritlerde sıkıştırmalarından , sollama yaparken dikkatsiz davranan şöförler beni olabileceğinden fazla sinirlendiriyor ve korkutuyor lakin bu motosiklet sevdama hırs katıyor , kendime güvenip motosiklet almamıda engellemiyor değil ...
Acaba başlangıç olarak nasıl bir chopper tercih etmeliyim bilemiyorum ... yardımlarınızı bu kardeşinizden esirgemezseniz çok müteşekkir olurum
Merhaba, Ben motosikletimi aldığımda daha önce hiç vitesli motosiklet sürmemiştim. Motorsikleti almaya gitmeden önce youtube dan vites geçişlerini defalarca izledim. İlk turda birkaç kez istop ettirdikten sonra artık motor sürebiliyordum. Tabi viteslere tam alışmam 1 haftayı buldu.
8)Ancaaaaak bu durumun büyük bir nedeni vardı.
:soru?Bisikleti, arabayı saymıyorum. Önce 2 yıl elektrikli bisiklet kullanmıştım. Daha sonra 2 yıl kadar scooter motor kullanmıştım. Yani direksiyon ve sürüş tecrübem tamdı. Kafamda vitesi oturtmam bu nedenle yetmişti.
8)Evet kabul ediyorum. Motor sürmek çok kolay diyecek gibi başladım. Ancak tüm trafik araçları içinde bir vitesli motosikleti kullanmak en ciddisi ve zoru. İki teker üstünde düşmeden sürmeyi öğrenemiyorsun. Bu nedenle yavaş giden araçlarla düşe kalka öğreneceksin. Elektrikli bisikletten, scooterdan ve chopperdan da düştüm. Düşmeyi bile öğreniyor insanın vücudu. :) Uzun süredir herhangi düşüş yok korkutmayayım :cheesy: Vitesli motora geçmeden bir süre otomatik scoter tarzı motor kullanmanı tavsiye ederim. Chopper kullanmaya kararlıysan da yanılmıyorsam dorado gibi markaların otomatik modelleri de mevcut.
Sevgi ve selamlarımla, iyi ramazanlar
Legend of universe
15.June.2016, 15:30
arkadaşlarıma katılıyorum bende kiloluyum 150 lik var eşimle beraber gayet rahat seyahat edebiliyoruz sana tavsiyem maksimum 250 cc ile başla alışma sürecinden sonra daha büyük bir motor düşünebilirsin
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.