Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğudan selamlar.
MBarisTR
07.June.2016, 17:29
Merhabalar arkadaşlar, Azeri bir ailenin ortanca çocuğuyum.
Yaşım 16.
Forumu yeni buldum ve üye oldum. Gelirken de hali hazırda bir kaç soru sorayım dedim.
Başlangıç için honda 125r düşünüyorum, Ağrı'dan İstanbul'a doğru gezmek istiyorum ne kadar bütçe ayırmalıyım?
Ehliyet sınavına girmeyi planlıyorum da hiç bilgim yok. Neler önerirsiniz bana?
Merhaba Barış Ağrı'dan aramıza hoş geldin
Biz chopper gurubuyuz fakat makina hakkında bilgisi olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır inşallah kısa sürede gönlündeki motora kavuşursun tabi önce ehliyet 8)
terapi
07.June.2016, 17:35
Yaşım 16.
Forumu yeni buldum ve üye oldum. Gelirken de hali hazırda bir kaç soru sorayım dedim.
Başlangıç için honda 125r düşünüyorum, Ağrı'dan İstanbul'a doğru gezmek istiyorum ne kadar bütçe ayırmalıyım?
Foruma hoşgeldin kardeşim öncelikle ehliyetini olmalısın,125 lik ve 150 lik motorlar başlangıç olarak iyi ancak ilerde değişmeyi düşünüyorsan ve sadece başlangıç motoru olarak düşünüyorsan ucuz birşeyler al hem arıza yaparsa da tecrübe kazanmış olursun, gezi içinde alt limit olarak 1000 tl diye biliriz üstte sınır yok...👍Samsundan selamlar..😃
Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MBarisTR
07.June.2016, 17:36
Merhaba Barış Ağrı'dan aramıza hoş geldin
Biz chopper gurubuyuz fakat makina hakkında bilgisi olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır inşallah kısa sürede gönlündeki motora kavuşursun tabi önce ehliyet 8)
Teşekkürler Celil abi, nereden başlamalıyım neler yapmalıyım önerilerin var mı? Bazı arkadaşlarım bir iki hafta sanayiye git de motor felan öğren diyorlar. Ne yapmalıyım?
Senin chooper motorun 100 kmde kaç litre benzin yakıyor?
Bir de arabalarda olduğu gibi motosikletlerde aralıksız 1000 km gidebilir miyim? Hiç durmadan?
MBarisTR
07.June.2016, 17:38
Foruma hoşgeldin kardeşim öncelikle ehliyetini olmalısın,125 lik ve 150 lik motorlar başlangıç olarak iyi ancak ilerde değişmeyi düşünüyorsan ve sadece başlangıç motoru olarak düşünüyorsan ucuz birşeyler al hem arıza yaparsa da tecrübe kazanmış olursun, gezi içinde alt limit olarak 1000 tl diye biliriz üstte sınır yok...👍Samsundan selamlar..😃
Abi, ehliyet alanlara şahin toros al öğrenirsin derler ya, o şekil diyorsun da sürekli arızayla uğraşamam ki :)
125cc motor ile Ağrı ile Erzurum arası arkadaş 40 tl yakıyormuş gidiş dönüş. (200 km yol.)
terapi
07.June.2016, 17:45
Abi, ehliyet alanlara şahin toros al öğrenirsin derler ya, o şekil diyorsun da sürekli arızayla uğraşamam ki :)
125cc motor ile Ağrı ile Erzurum arası arkadaş 40 tl yakıyormuş gidiş dönüş. (200 km yol.)
Unutma her sıkıntı sana bir tecrübe olur,ehliyet 17 yaşında alabilirsin sanırım..daha 1 senen var sende bu arada iyice tecrübe sahibi olabilirsin.Geziyi planlamadan önce bence alacağın ekipmanların planını yapmalısın ki hayatta kalabilesin....
BeBeRuhi13
07.June.2016, 18:39
Kardeşim aramıza hoşgeldin samsundan bi selam daha sana inşallah istediğin makineyi alırsın ama aceleci gorunuyosun bence ağır ve sağlam adımlarla ilerle [emoji4] [emoji109]
General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MBarisTR
07.June.2016, 18:45
Kardeşim aramıza hoşgeldin samsundan bi selam daha sana inşallah istediğin makineyi alırsın ama aceleci gorunuyosun bence ağır ve sağlam adımlarla ilerle [emoji4] [emoji109]
Dayı biran önce Türkiye'yi dolaşmak istiyorum. Özgürce.
BeBeRuhi13
07.June.2016, 18:48
Evet güzel hayaller güzel planlar senin kadar bi genç olarak bizimde hayallerimiz :) ama motosiklet düşündüğün kadar çocuk oyuncağı değil büyük bi sorumluluk
BeBeRuhi13
07.June.2016, 18:53
Dayı biran önce Türkiye'yi dolaşmak istiyorum. Özgürce.
Yanlış anlamani da istemem tabi amacım hevesini kırmak değil ama daha önce motor kazası yapmadiysan veya şahit olmadiysan ne demek istediğimi anlaman zor
MUSTAFA48
07.June.2016, 21:04
barış aılemıze hosgeldın oncelıkle. hayallerıne en kısa zamanda kavusursun kardesım :)
MBarisTR
07.June.2016, 22:38
barış aılemıze hosgeldın oncelıkle. hayallerıne en kısa zamanda kavusursun kardesım :)
Hoş buldum abi.
Cok baba bir motor bile 1000km yi tek marsta gitmemeli. Sogutmali dahi olsa uzmanlar yarim saat veya saatte bir dinlendirin diyorlar. Gideni muhakkak vardir. Bi goldwing in gitmesi cok zor gorunmuyor 😄 ancak 125lik bir makine icin bu cok basit olmayabilir. Ayrica 40tl ye 200 km ortalama iyi bi yakit tuketimi. Motordan once ekipmanlarini tamamla cunku bahsettigin yol hayli uzun. Arizalarla karsilastiginda ne yapacagini bilmen veya neler olabilecegini kestirmen adina forumdan yararlanabilirsin. Bircok konu resimli olarak anlatilmis durumda :)
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ağrı'dan Barış Raptor Riders ailesine hoşgeldin. Şahsi görüşüm düşük fiyatlı uygun bütçeli bir motor alman. Acemiliğin süresince düş kalklar olacak ve yedek parçası ucuz olan motor seni üzmez. 125 cc için oturma pozisyonunun rahatsızlığına ve verdiğin o paraya değmez. 1000 km durmadan yapabilmen mantıken imkansız. Ne reflekslerin nede motosikletin buna dayanmaz. Molalar vererek ve dinlenerek yapılabilir. Alacağın motor su soğutmalı olursa daha işlevsel olur. Fakat 125 cc ile o yol seni yorar. Uzun yol için tecrübe kazanmalı ekipmanlarını tam olarak almalısın. Uzun yol için de en rahat motosiklet türü Chopper - Cruiser tip motorlardır 8)
Legend of universe
07.June.2016, 22:50
Kardeşim öncelikle hoşgeldin uzun mesafe için 125 epey yorar seni bu nedenle chopper tavsiye ederim sana çok uygun fiyatlara bulabilirsin ancak sürüşte güvenlik amaçlı ekipmanlar ve tecrübe çok önemli ben yaklaşık 13yıldır motor kullanıyorum sana bir abi tavsiyesi öncelik ekipman ve deneyim bunlara sahip değilsen sakın bu sürüşü yapma hem kendine hemde başkalarına tehlike yaratabilirsin herşeyden önemlisi güvenlik
TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Toprakege
07.June.2016, 23:03
hosgeldın kardesım
E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aramıza hoş geldin forumda ve yollarda aktif olman dileğiyle... İnşallah en kısa amanda ehliyetine ve motoruna kavuşursun fakat hızdan öte uzun yolda kullanabilecegin bir chopper tarzı motor düşünmeni tavsiye ederim eski bir racingci olarak söylüyorum bunu hayat chopper'da bir daha düşün derim.. Hayırlısı olsun şimdiden :)
ereneren
08.June.2016, 13:00
barış merhaba hosgeldin cbr 125r iyi motordur ama senin ne istediğinede baglı uzun yolda 100 km hızla sabit güzel gezebilirsin motor hakkındada altın elbiseli adam honda cbr 125r yaz youtube de izle :)
erhan_
08.June.2016, 13:19
Aramıza hoşgeldin Barış. Bu genç yaşında böyle bir şeye ilgi duyman, ciddiyetle düşünmen çok güzel gerçekten. Ancak gerçekleştirmeyi istediğin şey biraz da fiziksel ve psikolojik hazırlığa bağlı tabi. Öncesinde güvenilir kaynaklardan yazılar okuman, videolar izlemen faydalı olacaktır. Motosiklet konusuna gelince bütçen dahilinde seni ve eşyalarını rahatça taşıyabilecek herhangi bir motosiklet işini görecektir. Bu arka çantaya sahip spacy gibi bir scooter da olabilir, yine çantalı bir ybr de olabilir, bir regal raptor da olabilir. Ancak 125r için nasıl bir çanta düzeni oluyor hiçbir fikrim yok, şayet yapılabiliyorsa o da işini görebilir tabi 8)
ereneren
08.June.2016, 14:34
Aramıza hoşgeldin Barış. Bu genç yaşında böyle bir şeye ilgi duyman, ciddiyetle düşünmen çok güzel gerçekten. Ancak gerçekleştirmeyi istediğin şey biraz da fiziksel ve psikolojik hazırlığa bağlı tabi. Öncesinde güvenilir kaynaklardan yazılar okuman, videolar izlemen faydalı olacaktır. Motosiklet konusuna gelince bütçen dahilinde seni ve eşyalarını rahatça taşıyabilecek herhangi bir motosiklet işini görecektir. Bu arka çantaya sahip spacy gibi bir scooter da olabilir, yine çantalı bir ybr de olabilir, bir regal raptor da olabilir. Ancak 125r için nasıl bir çanta düzeni oluyor hiçbir fikrim yok, şayet yapılabiliyorsa o da işini görebilir tabi 8)
erhan spor motorlar içinde kullanılan 40 50 100 lt kadar cantalar oluyo spor cantası seklinde arkaya baglıyosun altın elbiseli adam 1000rr ı caldırmadan önce cok kulanıyodu öyle bişey
coni-blaze55
08.June.2016, 14:46
Aramıza hoş geldin öncelikle Rıfata katılıyorum daha 16 yaşındasın anlık kararlar kötü sonuçlarla karşılanabilir Motorsiklet felsefesinde daima Ehliyetin olmalıdır çünkü kaza anında haklı bile olsan otamatikmen haksız olursun belkide ehliyet yüzünden tazminat ödemek zorunda kalırsın Kask dizlik kolluk vb koruyucu ekipmanlardan en az 2 tanesini kullanman gerekir motor camiasında da kasksız bir sürücüye kimse selam bile vermez dışlanır, o yüzden ilk önce ehliyetini al sonra sağlam bi kask motor en son olsun aklında samsundan selamlar .
alibaba07
08.June.2016, 19:17
Yaşım 16.
hoşgeldin aramıza.
ağrı istanbul arası gezisi için ne tarz bir gezi düşündüğünü bilmeden bu bütçeyi kimse sana çıkaramaz.
öncelikle nerde konaklamak istiyorsun lüx otellerde mi kendi çadırında mı?
ne yiyip içeceksin bim-şok vs marketlerden hazır gıdalar alıp ısıtarak ya da ufak bir ateşte pişirerek ekmek arası mı yapacaksın yoksa restoranlarda mı yiyeceksin?
yolda gezilecek yerlere sapıp gezecek misin yoksa en kısa yoldan direk mi gideceksin?
yolculuğu kaç günde bitirmeyi düşünüyorsun en kısa sürede mi yoksa ne zaman varacağın farketmez mi?
daha birçok faktör var yolculuk maliyetini belirleyen. önce rotanı belirle sonra gezi süreni sonra bütçeni
motosiklet olarak cbr 125 uzun süre almayı düşünüp araştırmış birisi olarak o yolculuğu yapacak kapasitede ve kalitededir ancak seni oldukça yoracaktır aynı zamanda. ayrıca eğer kamp kurarak gideceksen çantasız pek kullanışlı olmayacaktır. cbr 125 şehir içinde turlamak kızlara hava atmak için ideal olabilir ancak o uzunlukta bir yol için sana eziyet olur. ama ben sırt ağrılarına katlanırım dersen al bin hoş motordur.
Merhaba barış yaşın genç herşeyi sırayla yapmanda fayda var
Neler yapman gerektiğini forumdaki konuları takip ederek doğru ve yanlışları öğrenebilirsin.. merak ettiklerini de sorarsan muhakkak cevap alirsin.. forever RR
Aramıza hoşgeldin en yakın zamanda istediğin makinaya kavuşman dileğiyle :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.