PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Chopper ?

anilsedali
09.June.2016, 11:57
:roll:CHOPPER / CRUIZER

İkinci Dünya Savaşı'nın en önemli araçlarından biri olan Chopper'ı önce çeteler keşfetti. Daha sonra da dünyada bir furya oluştu. Her geçen gün değişen modelleriyle teknolojiye ayak uydurmaya çalışsa da çeteci ruhuyla yol almaya devam ediyor. Gürültülü motor sesi ve büyük gövdesiyle hâlâ sokakların "asi çocuğu" o.

:smile:Artıları - Eksileri
Motor hacmi 1.800cc'ye kadar çıkan Chopper, çok seri olamasa da 220 km/s civarında sürat yapabiliyor. Yere yakın olarak tasarlandığından dolayı diğer modellere göre daha dengeli ve kullanımı kolay. Bu yüzden de motosiklet kullanmaya yeni başlayanlar için iyi bir öğretmen olmakla beraber rahatına düşkün olanlar için de ideal bir model. Geniş görüntüsüyle otomobillere meydan okuyabilen, oturması ve kullanması keyifli olan Chopper'ın en büyük sorunu direksiyon yapısının rahatsız edici olması.

Kimler Tercih Eder?
Otoriteye başkaldırışı ve heybetli görüntüsü onu 35 yaş üstü motosiklet kullanıcıları için tercih sırasında bir numara yapmaya yetiyor.

Nerelere Takılırlar?
Ortak amaçları gezerek eğlenmek olan Chopper'cıları çoğunlukla gruplar hâlinde görürsünüz. Özellikle Bebek'teki kafeler en favori buluşma noktalarıdır.

Ne Giyerler?
İşe giderken takım elbiseler içinde görülen Chopper'cılar, diğer günlerde ve zamanlarda, Harley Davidson tişörtleri ve deri kıyafetleriyle ya da kot pantolonlarıyla caddelerde boy gösterir.

Ne İçerler?
İçki içmeyi en çok bu grup sever. Budweiser vazgeçilmez içkileridir. Biracı olarak bilinirler ama onları Jack ya da JB'lerini yudumlarken de görebilirsiniz.

anilsedali
09.June.2016, 11:59
Evet yazının eksikleri çok ama kalanını da biz tamamlarız :)

erhan_
09.June.2016, 12:37
Dostum biraz çeviri bir metin gibi duruyor, açıkçası Budweiser kısmından ben öyle bir kanıya kapıldım :cheesy:

terapi
09.June.2016, 13:42
Bizim grup ayran içiyor😃😃

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FurkanC.
09.June.2016, 14:13
Güzel paylaşım olmuş eline sağlıkta olaya choppercı diye bakıp böyle genellemelerin yapılmasını doğru bulmuyorum "içki içmeyi en çok bu grup sever" chopperdan öte burada hepimiz motorcuyuz sıradan insanlarız toplumda insanların zaten bize karşı olumsuz bir algısı var bizim görevimizin topluma böyle bir imaj vermektense bu algıyı kırmak olması lazım

anilsedali
09.June.2016, 14:46
Evet eksik ve yanlış bilgileri bilgileri bizler doldurup ortak bir metin yapabiliriz. Chopper diğer sürüş deneyimlerinin aksine ruhu, görüşü ve kaygıları olan bir yaşam biçimini ifade ediyor.

evocan(aj)
09.June.2016, 17:01
Budweiser benim de favorimdir..heryerde bulması zor...onun dışında biraz düzeltelim bence yazıyı :) dur şu kahvemi bi iceyim beynim ayilsin bende el aticam az müsade :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tbaylan
09.June.2016, 17:09
Sabredin arkadaşlar akşama konuyla ilgili bomba yazı geliyor:)

Draven
09.June.2016, 17:16
Blog alıntısı falan mı bu ?

Bahadır
09.June.2016, 17:39
Sabredin arkadaşlar akşama konuyla ilgili bomba yazı geliyor:)

Sen daha öncede buna benzer bir konu ile ilgili yazı yazacağını söylemiştin.Kardeşlikle ilgiliydi sanırım ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.Neyse merakla bekliyoruz :)

Raptor_Deniz
09.June.2016, 18:03
Bekliyoruz :)

tbaylan
09.June.2016, 18:26
Sen daha öncede buna benzer bir konu ile ilgili yazı yazacağını söylemiştin.Kardeşlikle ilgiliydi sanırım ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.Neyse merakla bekliyoruz :)

Aynen Baho Chopper Ruhu ve Kardeşlik başlığı altında hepsini açıklarım. Zamanı gelmiş geçiyor:Rockn Roll:

Siyah Adam
09.June.2016, 18:33
Müzik zevkimizide es geçmeyin 👍🏻😂😂

erhan_
09.June.2016, 18:52
En basitinden domalarak değil oturarak motosiklet sürmek için mesela :cheesy:

berkehrercan
09.June.2016, 19:36
Boyle belgeselde zürafa anlatir gibi paylaşmasan iyiymis :cheesy:

dbxerdem
09.June.2016, 20:02
Amerikan HD kullanıcının anlatıldığı bir yazı Türkçeye çevrilmiş. Bize birebir uymasada başlangıç olarak zaten bu kişiler chopper ruhunu dünyaya yaymışlardır.ozellikle 70 perde bu ruh tüm dünyaya yayılmıştır. Yine de teşekkürler

Kuwaha
09.June.2016, 20:05
budweiser yerine efes yada tuborg mu gelicek şimdi :D

MUSTAFA48
09.June.2016, 21:36
emegıne saglık kardeşim bence neden chopper dıye sorarsanız erkegın agırlıgı oldugu kadar motorunun da agır olmasıdır. seni cezbettıgı kadar karsındakının baskıslarınıda uzerıne çekmendır. bana gore erkek adam motor üstünde yayılmalıdır. Domalmamalıdır. kısacası bu

e.erbaş
09.June.2016, 21:44
Diğer motorlar plastik oyuncak gibi geliyor gözüme.Ama bizim makinalara bakıyorsun krom,demir sert bir duruş şıkır şıkır maşallah :cheesy:

Peder
10.June.2016, 00:22
Anlatılmaz yaşanır diyeceğim fakat alamadığım için yaşayamıyorum. Ama ruhum Chopper :Rockn Roll:

Gezgindelikanlı
10.June.2016, 00:37
Kullanmayan yaşamayan bilemez bence ben belki yeniyim ama aşık oldum adeta sesine duruşuna nikel aj ve krom kaplamsina heybetli duruşuna tutkunum tek sürmekte güzel ama grupla sürmek tartışılmaz deri yak sada vazgeçilmez

AMZ35
10.June.2016, 01:10
Chopper cunku bu motor tipi ruh isteyen, karakter isteyen bir sey. Tanidigim hicbir racing kullanicisi binmis olmak icin binmiyor. Ya kiz icin ya hiz icin. Ya da cross surenler... dag arazi vesaire. Extreme spor icin uretilmis bi makine. Ama chopper bindikce bindirten, yer degil yon sectirten bi alet. Kontagi cevir ayakligi kaldir ve git. Bozuldu mu? Cikar aletlerini yap. Bi yeri mi hosuna gitmedi? Sok, boya kendince sekillendir geri tak. Yine mi olmadi? Kendin bastan yarat. Kendini ifade et. Icindeki tarzi cikar ortaya. Koy cantalarina sissy barina esyalarini bas git. Tabi bi de ses... esi benzeri olmayan bi egzost sesi. Cigerlerini sokercesine kukreyen bi ciglik. Yanindan iki saniyede gecip kaybolan sinek gibi ses cikaran racing degil, inlete inlete gelen bakana donup bi daha baktiran bi canavar. Peki oturus? Baska hangi motosiklette oturabilirsin evindeki koltukta yayilarak oturur gibi? Hangi motosiklet sana uzun yolda ayaklarini uzatabilmen icin ikinci bi secenek sunar? Devasa touringler disinda hicbiri. Peki baska hangi motor tipi ilgi goruyor ikinci dunya savasindan kalma? Hangisi hala ayakta?
Ya anlat anlat bitmez chopper isin kisasi. Daha kalin tekerleklerinden girip klasik gosterge paneline, agir abi durusuna, heybetli sekline kadar her yerinden girer de cikamazsin icinden :) bedava verseler en kral crossu racingi touringini nakedini satar yine chopper alirim 😄

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

omer55
10.June.2016, 16:58
özellikle arkamda yolcu varken ben dönüşlerde biraz zorlanıyorum birde dezavantaj olarak şunu gördüm orta sehpa yok yani bilmiyorum orta sehpası olan chopper var mıdır? merak ediyorum.Yine benim kullandığım motor için diyim ( classic 2013 model regal raptor 250E-9B ) depo göstergesi yok, yan çalıştırma pedalı yok.

Mustafa Gözgen
10.June.2016, 17:08
Bence aslinda bu tip bi motorcu algisini yikmaliyiz 😎

anilsedali
10.June.2016, 17:29
özellikle arkamda yolcu varken ben dönüşlerde biraz zorlanıyorum birde dezavantaj olarak şunu gördüm orta sehpa yok yani bilmiyorum orta sehpası olan chopper var mıdır? merak ediyorum.Yine benim kullandığım motor için diyim ( classic 2013 model regal raptor 250E-9B ) depo göstergesi yok, yan çalıştırma pedalı yok.

Selamlar Ömer,

Evet bazı konularda haklısın. Çoğu chopperda benzin, vites gibi gösterge panelleri bulunuyor.
Maalesef bizim Regallere-i yapan usta göstergeleri koymayı bilmiyormuş :) Aklıma da şurdan geldi. Bir ev almıştık müteahhite sordum: Neden bu evde baca deliği yok?
- Sorma bizim kalıp ustası baca atmayı bilmiyormuş dedi. 8) İşin espirisi bir yana küçük maliyetlere ben de bu tür eksikliklerin ilk üretimde yapılabileceğini düşünüyorum. Sonradan istediğin kadar yap orijinali gibi olmayacaktır.

Benzin işini tahminen senin de yaptığın gibi, depoyu fulleyip; km saatini kurarak ve yedek depo düğmesini ayarlayarak yapıp kulanıyoruz.

Sehpa konusu evet eksiklik ancak sanırım diğer motorlara göre ağır olması sebebiyle koyulmamıştır.

Dönüş konusuna gelince, dönüşlerde mutlaka yavaşlamanı tavsiye ederim. Virajlara hızlı girmekten kaçın. Hatta gerekirse sert virajlarda vites fireni de uygula. Birçok kez işe yaradı. Kullandığın gidonu bilmiyorum ama eşim de motorumu kullanırken dönmekte sıkıntı yaşıyor.
Vücut tipi ve sürüş alışkanlıklarına göre belki senin gidonun farklıdır.

Sonuç olarak eksikleri olsa dahi görüntüsü ve tarzıyla gülü seven dikenine katlanır dedirtiyor regal.

İyi sürüşler, güzel günler diliyorum.

BeBeRuhi13
11.June.2016, 12:34
Bizim grup ayran içiyor😃😃

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haha :D Serkan abi alemsin :D

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

terapi
11.June.2016, 12:37
Haha :D Serkan abi alemsin :D

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru ama Rıfat😉😉😉😂