Orijinalini görmek için tıklayınız : Göçebe hayat..
erdmynr
12.June.2016, 02:19
Saygı değer RR ailesi sakinleri
Abilerim, kardeşlerim önümde üniversite tercihleri var 2 yıllığa gidebiliyorum bunu düşünürken aklıma geldi de fikirlerinizi almak istedim. Ha fikirlerinizi almam onu uygulayacağım anlamına gelmiyor ama benim düşünceme güç katabilir veya caydırabilir. Açık öğretim okumayı düşündüm okur iken de motorumu alıp güzel yurdumuzun çeşitli bölgelerinde göçebe olarak yaşama fikri geldi aklıma elimde kaynakçılık gibi bir meslek var bunu değerlendirmek istedim çadırımı alırım ilk başta biraz bütçeyle başlarım diye düşündüm. Hadi bir beyin fırtınası yaratalım da bu genç kardeşinize yardımcı olun :) :Rockn Roll:
Ben cok acik ogretim yanlisi degilim. Zira universite hayatindan sonra hayatini isine ve olursa kuracagin ailene adayacagin icin son ozgur zamanlarin olacak. Kafana estigi gibi istedigini yapabileceksin. Sirf bu yuzden 4 senedir universitedeyim ve daha 3 senem var 😄 bu sekilde kendime spyder alabildim ve firsat yaratip sehir sehir gezme imkanim oldu. Benim fikrimce universiteyi normalden oku bi yandan calisip al. Daha iyi olur :)
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
MUSTAFA48
12.June.2016, 07:37
herseyı bır anda yapamazsın once bır okulu halledelım onumuz acılsın daha sonra gezmen ıcın cok vakıtin olacakk basarılar
Siyah Adam
12.June.2016, 12:16
Kardeşim madem 2 yıllık gidiceksin onuda git 2 yıl oku aklındaki düşünceleri 2 yıl sonraya ertele zaten o okul bitince dgs ile 2 yıllığı açıktan 4 yıllık üniversite yaparsın. Yani ilk 2 yıl git oku sonrakinde zaten 2 yılı açıktan hallediceksin.
gabriel cash
12.June.2016, 12:25
valla çok cazip bir hayat bu :) ama nereye kadar?
yukarıda arda kardeşim yazmış, aynen katılıyorum. açık öğretime girmek kolay da bitirmek zor. yani hem gezip, hem okuyup, hem çalışamazsın diye düşünüyorum. bana kalırsa ilk önce eğitimini imkanlar dahilinde, elde edebildiğin kadarıyla en iyi şekilde tamamla, sonra ister göçebe hayat yaşa, ister yerleşik hayat. sana kalmış :)
Kardeşim önce eğitim
Hayat motorundan daha hızlı
Hayırlısı olur inşallah
Yabancı dil ve iyi eğitim güzel bir hayat
Temenni ederim
evocan(aj)
12.June.2016, 14:57
Önce eğitimini tamamlamalısın bence de....
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erdmynr
12.June.2016, 15:29
Ben cok acik ogretim yanlisi degilim. Zira universite hayatindan sonra hayatini isine ve olursa kuracagin ailene adayacagin icin son ozgur zamanlarin olacak. Kafana estigi gibi istedigini yapabileceksin. Sirf bu yuzden 4 senedir universitedeyim ve daha 3 senem var 😄 bu sekilde kendime spyder alabildim ve firsat yaratip sehir sehir gezme imkanim oldu. Benim fikrimce universiteyi normalden oku bi yandan calisip al. Daha iyi olur :)
Benim motorum var zaten açık öğretim okuyupta istediğim yerde istediğim kadar çalışırım diye düşünüyorum kafa nereye biz oraya yani :cheesy:
erdmynr
12.June.2016, 15:34
herseyı bır anda yapamazsın once bır okulu halledelım onumuz acılsın daha sonra gezmen ıcın cok vakıtin olacakk basarılar
Tercihleri bekliyorum işte bakalım ne çıkacak karşımıza :)
Tugay Güreşen
13.June.2016, 01:07
Kardeşim yaşımız aynı bende 2 yıllık okudum ve bitirdiğim sene rahat yüzü görmeden çalışmaya başladım :D Öğrenci olmanın değerini sonradan anlıyo insan ne kadar basit olduğunu o yüzden sen Ardanın dediği gibi oku çalış gez :)
Önce okul, sonra gezi kardeşim. Önce düzenli bir hayat önemli
Egitim şart
ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim motorum var zaten açık öğretim okuyupta istediğim yerde istediğim kadar çalışırım diye düşünüyorum kafa nereye biz oraya yani :cheesy:
Dusunce guzel de zaten hayatin calismakla gecicek sansina para vurmazsa. O yuzden erkenden baslama derim 😄 kampus ortamini bi dene. Ha baktin sarmiyo cok da dusundugun gibi degil zaten aof e gecmek zor is degil :)
erdmynr
13.June.2016, 08:56
Dusunce guzel de zaten hayatin calismakla gecicek sansina para vurmazsa. O yuzden erkenden baslama derim 😄 kampus ortamini bi dene. Ha baktin sarmiyo cok da dusundugun gibi degil zaten aof e gecmek zor is degil :)
Dikkate alıcam :cheesy:
erdmynr
13.June.2016, 08:57
Egitim şart
ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğitim elbette şart 8):cheesy:
erdmynr
13.June.2016, 08:57
Önce okul, sonra gezi kardeşim. Önce düzenli bir hayat önemli
Düzenli bir hayatta bana göre değil be abi çalışmaya karşıyım normalde :cheesy:
erdmynr
13.June.2016, 08:58
Kardeşim yaşımız aynı bende 2 yıllık okudum ve bitirdiğim sene rahat yüzü görmeden çalışmaya başladım :D Öğrenci olmanın değerini sonradan anlıyo insan ne kadar basit olduğunu o yüzden sen Ardanın dediği gibi oku çalış gez :)
Okurken gezmeyi düşündüm bende :cheesy:
Düzenli bir hayatta bana göre değil be abi çalışmaya karşıyım normalde :cheesy:
Kardeşim hepimiz karşıyız da ülkemiz koşulları önce düzenli bir geliri gerektiriyor.
HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saygı değer RR ailesi sakinleri
Abilerim, kardeşlerim önümde üniversite tercihleri var 2 yıllığa gidebiliyorum bunu düşünürken aklıma geldi de fikirlerinizi almak istedim. Ha fikirlerinizi almam onu uygulayacağım anlamına gelmiyor ama benim düşünceme güç katabilir veya caydırabilir. Açık öğretim okumayı düşündüm okur iken de motorumu alıp güzel yurdumuzun çeşitli bölgelerinde göçebe olarak yaşama fikri geldi aklıma elimde kaynakçılık gibi bir meslek var bunu değerlendirmek istedim çadırımı alırım ilk başta biraz bütçeyle başlarım diye düşündüm. Hadi bir beyin fırtınası yaratalım da bu genç kardeşinize yardımcı olun :) :Rockn Roll:
Sana ilk tavsiyem;
Öncelikle çadırını al ve iş aş sıkıntısı olmadan birkaç gün çadırda yaşamayı dene.
Ne dara konforlu, ne kadar güvenli, ihtiyaçlarını ne derece karşılayacak.
Tuvalet, banyo, kirli çamaşırlar vs. daha çoğaltılabilir. Bunları bir düşün. Yukarıda dediğim gibi sadece düşünmekle kalma bir uygulamaya kalk. Sonra motor ve çadır işinin üstesinden gelip gelemeyeceğine bir karar ver.
Suriyelisi, Afrikalısı, Afganlısı vs. derken her tarafta ucuz işçi bolluğu var. Sen bu şartlarda mesleğinle nerede ve ne ücretle iş bulacaksın. Hadi buldun sana ne derece yeterli olacak.
Tuvaletin para, yemeğin para, çamaşırlarının yıkanması para vs. bir düşün?
Üniversite tercihi kolay, sen önce bunları bir aş önce derim :)
Umarım senin hevesini kırmamışımdır. Ama hayal ve realite denklemini iyi kurmak lazım. Yoksa çok büyük yaralar alabilirsin.
Umarım biraz faydalı olabilmişimdir. 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.