PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal raptor 150cc.hava girişi sorunu

Bodrum
12.June.2016, 14:43
regal raptor 150cc motorsikletim var. İlk aldığımda rodajını yapıcam diye zorlamadığım için ve yavaş kullanmaktan dolayı motordaki yekinme tarzı sorunu fark edemedim. Ki bu sorun yaklaşık iki senedir devam ediyordu. Daha sonra bunu fark edince servise gittim. sibop ayarından zincir ayarına hatta karbüratör ayarına kadar bir çok şeyi yaptılar.( iki sene içinde) Fakat sorunuma bir türlü çare olmadılar. En son karbüratörü değiştiricez dediler. Sonra ben servisi değiştirip başka bir servise gidince sorunum çözüldü. Koltuğun altında iki girişli hava kanalı var. Bu kanalın birini kapatınca motor bir anda kendine geldi. Şimdi canavar gibi çalışıyor. Klasik kasa 150 cc ile 250 cc motorların nerdeyse herşeyi aynı, bizim çinli amcalar 150cc için özel bir ayar yapmadan 250cc nin ayarları ile bu motorları satıyorlar gibime geliyor. Buda bazı 150cc lerde bu tür problemlere yol acıyor.

anilsedali
12.June.2016, 14:46
Teşekkürler yasin güzel bilgi. İlk iş ben de kontrol edeceğim koltuğun altını. Bakalım fark olacak mı :)

Can Vural
12.June.2016, 17:32
Sorunun çözülmesi iyi olmus bizim motorun servisleri cok kötü

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tugay Güreşen
13.June.2016, 00:50
Benimde dikkatimi çekti o kanallar ama bir sorun olcağını düşünmemiştim hiç aslında en güzeli harley tarzı dışa açmak hava filtresinide dur bakalım :D

Oguz
13.June.2016, 01:15
Güvendiğin bir usta seç ve yoluna devam et. Sorunun çözülmüş allahtan

Bodrum
13.June.2016, 08:15
Benimde dikkatimi çekti o kanallar ama bir sorun olcağını düşünmemiştim hiç aslında en güzeli harley tarzı dışa açmak hava filtresinide dur bakalım :D

Başka motorlarda bilemem ama rr150 de hiçbir işe yaramıyor hava filtresini dışarı çıkarmak. Ne ses nede çekiş güçünde hissedilir bir değişiklik olmuyor.

MUSTAFA48
13.June.2016, 08:37
gecmıs olsun yasın abı sorunu hallettın ya onemlı olan bu :)

Bodrum
13.June.2016, 09:32
gecmıs olsun yasın abı sorunu hallettın ya onemlı olan bu :)

Hallettim ama sorun çözülene kadar motordan soğuttular . şimdi sıkıntıyok.

Rednexi
13.June.2016, 10:32
bu bilgiyi öğrendiğim gerçekten çok iyi oldu :)

WOLF
13.June.2016, 10:33
Herhangi birini kapatınca oluyormu. Farketmiyor galiba hangisi olduğu

Tugay Güreşen
13.June.2016, 12:22
Başka motorlarda bilemem ama rr150 de hiçbir işe yaramıyor hava filtresini dışarı çıkarmak. Ne ses nede çekiş güçünde hissedilir bir değişiklik olmuyor.

Yok abi çekişten vs. değilde daha çok hoşuma gidiyor o görüntü ama denemeden bilemem tabi ne kadar hoş olucak :D

Bodrum
13.June.2016, 12:22
Herhangi birini kapatınca oluyormu. Farketmiyor galiba hangisi olduğu

Fark etmez. İstediğini kapatabilirsin. 150ccde hava benzin karışımı fabrikasyon olarak 250cc ye göre yapılmış herhalde. Buda dengesizlik yapıyor. Hava kanalının birini kapatınca motor kendine geliyor.

anilsedali
13.June.2016, 18:39
regal raptor 150cc motorsikletim var. İlk aldığımda rodajını yapıcam diye zorlamadığım için ve yavaş kullanmaktan dolayı motordaki yekinme tarzı sorunu fark edemedim. Ki bu sorun yaklaşık iki senedir devam ediyordu. Daha sonra bunu fark edince servise gittim. sibop ayarından zincir ayarına hatta karbüratör ayarına kadar bir çok şeyi yaptılar.( iki sene içinde) Fakat sorunuma bir türlü çare olmadılar. En son karbüratörü değiştiricez dediler. Sonra ben servisi değiştirip başka bir servise gidince sorunum çözüldü. Koltuğun altında iki girişli hava kanalı var. Bu kanalın birini kapatınca motor bir anda kendine geldi. Şimdi canavar gibi çalışıyor. Klasik kasa 150 cc ile 250 cc motorların nerdeyse herşeyi aynı, bizim çinli amcalar 150cc için özel bir ayar yapmadan 250cc nin ayarları ile bu motorları satıyorlar gibime geliyor. Buda bazı 150cc lerde bu tür problemlere yol acıyor.

Selamlar akşam bakındım ama yanlış şeyi yapmamak için soruyorum. Fotoğraf yükleme şansın var mı?

Bodrum
13.June.2016, 22:05
Selamlar akşam bakındım ama yanlış şeyi yapmamak için soruyorum. Fotoğraf yükleme şansın var mı?

Şimdi fotograf yükleme şansım yok. Çünkü fotograf çekmedim.
Önce Arka koltuğu sonrada ön koltuğu söküyorsun. Zaten ön koltuğu kaldırınca hemen altında hava giriş kanallarını görüceksin. Birini herhangi bişeyle doldur kapat.

anilsedali
01.July.2016, 10:27
Şimdi fotograf yükleme şansım yok. Çünkü fotograf çekmedim.
Önce Arka koltuğu sonrada ön koltuğu söküyorsun. Zaten ön koltuğu kaldırınca hemen altında hava giriş kanallarını görüceksin. Birini herhangi bişeyle doldur kapat.

Arkadaşım selamlar. Önerinden sonra aynı işlemi ben de yaptım. İlk günlerde iyiydi; ancak 2 hafta önce raptor riders gezisindeyken motorum gaz yememeye ve teklemeye başladı. Ertesi gün bakım yaptırdım düzeldi. Ancak yüksek devirde teklemeler oluyordu. Bir hafta bu şekilde sürdükten sonra dün de yine motor gaz yememeye boğulmaya başladı. Sabah tamirciye giderken 50 km yi aşamadım. Ardından benzinliğe girdim. Aklıma senin dediğin bezi çıkarmak geldi. Ve sorun çözüldü. Yani yanlış bir işlem yapmışız anlaşılan. Not: iki hava deliğinden soldakini kapatmıştım.