PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava filtresi.

sefaesen
14.June.2016, 15:03
Sevgili ustalarım. Ekteki fotoğraf motosikletimin hava filtresi. Kapagını söktüğümde sesi daha çok hosuma gitti. Bu kapak açık kalsa. Sadece karenajo taksam sorun yaşar mıyım. Ya da bunun yerine ne takabilirim baska filtre olarak. Teşekkür ederim [emoji4]

AmatörÇiftTeker

sefaesen
14.June.2016, 15:05
Sevgili ustalarım. Ekteki fotoğraf motosikletimin hava filtresi. Kapagını söktüğümde sesi daha çok hosuma gitti. Bu kapak açık kalsa. Sadece karenajo taksam sorun yaşar mıyım. Ya da bunun yerine ne takabilirim baska filtre olarak. Teşekkür ederim [emoji4]

AmatörÇiftTeker

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160614/0d0036649840ddad9949fcd9596865ec.jpg

AmatörÇiftTeker

Mustafa Gözgen
14.June.2016, 15:17
Problem olur mu emin degilim ama bunun yerine bi acik hava filtresi yapabilirsin 😉

sefaesen
14.June.2016, 15:20
Problem olur mu emin degilim ama bunun yerine bi acik hava filtresi yapabilirsin [emoji6]

Yapabilirsinden kastınız alıp yerine takmaksa yapabilirim evet [emoji4] izleyebileceğim bi yol var mı marka model vs. Ne dersiniz

AmatörÇiftTeker

RaptoRider
14.June.2016, 15:41
KN filtreleri bi araştır ömürlük onlar fiyatlarını bilmiyorum ama kapağı takmanı öneririm aksi taktirde daha çok toz toprak alır zarar yani 8)

İlker DİNÇER / RaptoRider
ANTALYA

sefaesen
14.June.2016, 15:44
KN filtreleri bi araştır ömürlük onlar fiyatlarını bilmiyorum ama kapağı takmanı öneririm aksi taktirde daha çok toz toprak alır zarar yani 8)

İlker DİNÇER / RaptoRider
ANTALYA

Hava filtresiyle ilgili bi sorunum yok aslında zaten proje var kafamda da gidondur koltuktur renktir bi takım kişiselleştirmeler yapıcam. Kafamdaki motora da kendi orjnal sesini yakıştırmadım o yüzden [emoji4] dediğiniz hava filtrelerine bakıcam.

AmatörÇiftTeker

MUSTAFA48
15.June.2016, 03:30
açık hava fıltresı kullanabılırsın boyle kullandıgında motor hava ve yakıt karsımı yaparken yakıtı daha fazla kullanacaktır yanı motorun baya bır oncesıne gore yakacaktır. böyle kullanırsanda sorun olur mu bılgım yok ama mantıkla yurursek zaten motor aldıgı havayıda yakıtıda ıcersınde yakıyor yanı toz toprakta motorun ıcınde yanmıs olucak dıye dusunuyorum sadece motorun cok yakıcakk bılgıne

Oguz
15.June.2016, 04:05
Hava filtresi motorun ciğeri gibidir. Bu şekilde açık bırakılması motora zarar verecektir. Açık olarak sesi hoşuna gittiyse kaliteli bir açık hava filtresi kullanabilirsin. Ama dediğim gibi kaliteli olması önemli.

sefaesen
15.June.2016, 04:10
Hava filtresi motorun ciğeri gibidir. Bu şekilde açık bırakılması motora zarar verecektir. Açık olarak sesi hoşuna gittiyse kaliteli bir açık hava filtresi kullanabilirsin. Ama dediğim gibi kaliteli olması önemli.

Teşekkür ederim bilgi için fiyatıyla ilgili bi şey söyleyebilir misin aşağı yukarı. en iyi marka k&n miş sanırım. Doğru mudur. Tavsiye ettiğin var mıdır.

AmatörÇiftTeker

Oguz
15.June.2016, 04:16
Şahsi olarak kullanmadığım ama araştırdığım bilgiler ışığında k&n marka hava filtresinin çok iyi olduğunu gördüm. Fiyat konusunda bi bilgim yok ama internette araştırıp bakmak lazım. Bende bakarım. Eğer piyasadan ucuz bi fiyata denk gelirsem paylaşırım burda.

sefaesen
15.June.2016, 04:23
Şahsi olarak kullanmadığım ama araştırdığım bilgiler ışığında k&n marka hava filtresinin çok iyi olduğunu gördüm. Fiyat konusunda bi bilgim yok ama internette araştırıp bakmak lazım. Bende bakarım. Eğer piyasadan ucuz bi fiyata denk gelirsem paylaşırım burda.

Şöyle ki internette bütçeme uygun fiyatlarda buldum bu markayı. Ancak tek şu konuda soru işaretim var. Bunların girişleri standart mıdır? Yani alıp takamama gibi bi durumla karşılaşabilir miyim acaba.

AmatörÇiftTeker

Oguz
15.June.2016, 04:27
Burada canlı olarak rr bobber 350 lik te görmüştüm açık hava filtresi. Fakat nasıl taktıklarını bilmiyorum. Direk uydu mu yoksa uydurdular mı hiç bi fikrim yok bu konuda.

sefaesen
15.June.2016, 04:30
Neyse.. Bu işler denemeden olmaz diye düşünenlerdenim zaten ben de [emoji4][emoji4] teşekkür ederim [emoji4]

AmatörÇiftTeker

penguennoktanet
15.June.2016, 11:40
açık hava fıltresı kullanabılırsın boyle kullandıgında motor hava ve yakıt karsımı yaparken yakıtı daha fazla kullanacaktır yanı motorun baya bır oncesıne gore yakacaktır. böyle kullanırsanda sorun olur mu bılgım yok ama mantıkla yurursek zaten motor aldıgı havayıda yakıtıda ıcersınde yakıyor yanı toz toprakta motorun ıcınde yanmıs olucak dıye dusunuyorum sadece motorun cok yakıcakk bılgıne

Ben Spyder'da açık hava filtresi kullanıyorum. Filtreyi takınca yeniden hava avans ayarı ve senkron ayarı yapılması gerekiyor.

Kolay gelsin.

sefaesen
15.June.2016, 12:35
Bu gün aldım taktım bi açık hava filtresi hava avans ayarı senkron ayarı vs. sanırım bunlar için ustaya gitmem gerekli.. Ama bu motosikletlerle hiç bi usta ilgilenmiyo ki. Yani adam diyo ki bunun nesini ayarlıcaksın sat gitsin salladım su an da genel de iplenmiyo tamirhanede bile.. Bu arada foruma video atma şansım sadece link yoluyla mı var.. Merak edenler olabilir diye orjinal sesi ve filtreli sesi paylaşmak istiyorum da.

AmatörÇiftTeker

anilsedali
15.June.2016, 12:44

AmatörÇiftTeker

:Rockn Roll:Değişik bir hava filtresi varmış :)

Hava filtreni açık bırakmamanı tavsiye ederim.

1- Yakıt tüketimin artar
2- Yağ çabuk kirlenir
3- Motor basıncı ve sibop ayarları etkilenir
4- Bakım süren kısalır
5- Uzun kullanımda motora zarar verir.

Tavsiyemi sorarsan orijinal filtresini ve kapağını bul ve yoluna devam et8)

ereneren
15.June.2016, 13:06
açıkta olunca mesela acık hava filtresindede öyle yagmur camur gelebilir o ayrı bişey bide daha fazla hava alıcağı için ona göre hava benzin ayarınıda yaptırman lazım yani daha fazla hava alcagı için daha fazlada benzin alması lazım motorunun yakıtı değişir yani artar ve o ayarı yaptırmadanda kullanma bence

sefaesen
15.June.2016, 13:10
:Rockn Roll:Değişik bir hava filtresi varmış :)

Hava filtreni açık bırakmamanı tavsiye ederim.

1- Yakıt tüketimin artar

2- Yağ çabuk kirlenir

3- Motor basıncı ve sibop ayarları etkilenir

4- Bakım süren kısalır

5- Uzun kullanımda motora zarar verir.

Tavsiyemi sorarsan orijinal filtresini ve kapağını bul ve yoluna devam et8)

Artık çok geç çünkü orjinal kapak kırıldı açık hava filtresini takabilmem için. Ayrıca eski filtreye motordan ana giriş harici bi tane daha hortum girişi vardı. Ama bunda sadece ana giriş var başka yok. Ve orjinal hava filtresine giren o hortumun ucu şu an açık. Bilginiz var mı bu konuda. Bir de şu ayar olayını yaptıramazsam en kötü ne olabilir yani motoru elime alma gibi bi durum oluşur mu acaba..

AmatörÇiftTeker

anilsedali
15.June.2016, 13:49
Artık çok geç çünkü orjinal kapak kırıldı açık hava filtresini takabilmem için. Ayrıca eski filtreye motordan ana giriş harici bi tane daha hortum girişi vardı. Ama bunda sadece ana giriş var başka yok. Ve orjinal hava filtresine giren o hortumun ucu şu an açık. Bilginiz var mı bu konuda. Bir de şu ayar olayını yaptıramazsam en kötü ne olabilir yani motoru elime alma gibi bi durum oluşur mu acaba..

AmatörÇiftTeker

Kısa zamanda yakıtın artar
Motoru öyle ele almak kolay değil
Bakım vs gibi 5 madde yazmıştım
ancak yıllarca böyle kullanırsan motoru eline alma durumu olabilir.

Ama aklıma şöyle bir çözüm geldi. İstersen reklamcılarda satılan plastik plakayı kesip yandaki vidalarla tutturabilirsin. O muadil bir kapa yapmış olursun. Şuan var olan çerçevenin kenarlarına ince siyah hortum varsa ortasından maket bıçağıyla kesip çerçevenin kenarlarından içe doğru geçir. Bu şekilde de sızdırmazlık önlemi almış olacaksın.

sefaesen
15.June.2016, 15:16
Kısa zamanda yakıtın artar

Motoru öyle ele almak kolay değil

Bakım vs gibi 5 madde yazmıştım

ancak yıllarca böyle kullanırsan motoru eline alma durumu olabilir.

Ama aklıma şöyle bir çözüm geldi. İstersen reklamcılarda satılan plastik plakayı kesip yandaki vidalarla tutturabilirsin. O muadil bir kapa yapmış olursun. Şuan var olan çerçevenin kenarlarına ince siyah hortum varsa ortasından maket bıçağıyla kesip çerçevenin kenarlarından içe doğru geçir. Bu şekilde de sızdırmazlık önlemi almış olacaksın.

İşin doğrusu anlattıklarınız yerine benzin ayarını yapsam daha mantıklı sanki. Yani internette mondial xtreme x in benzin ayarını izledim çok farklı olmadıgını düşünüyorum. Hem hava ayarını yapıyo hem de iğne dediği olayla benzin ayarını. Hava ayarını videodan anladım. Ama benzin ayarını bu durumda yükseltmem gerekiyo sanırım sadece orda bi soru işaretim oldu.

AmatörÇiftTeker

sefaesen
15.June.2016, 15:20
https://youtu.be/ihkVO8I_b7U bu linkte motorun orjinal sesi var.

https://youtu.be/fgkVA4ibAGY bu linkte de kağıt filtreden sonraki sesi. Belki merak eden olur. Şimdiye kadar yardımı olan herkese çok teşekkür ederim. [emoji4]

AmatörÇiftTeker

sefaesen
16.June.2016, 03:32
Motorun içine ettim sonunda [emoji23] bu açık hava filtresi motora uygun değil başından beri söylüyosunuz ama dinleyen kim? Giderken belli devirlerden sonra teklemeye falan başlıyo sanırım eski parçalarını silikonla falan yapıştırarak takıcam yarın [emoji4]

AmatörÇiftTeker

sefaesen
16.June.2016, 21:29
Bu gün kırdığım kısmı geri yapıştırdım ve sağlıklı bi şekilde eski hâline getirdim filtreyi.. Rahatladım [emoji4]

AmatörÇiftTeker

Oguz
18.June.2016, 03:45
Geçmiş olsun kardeşim. Allahtan halledebilmişsin

sefaesen
18.June.2016, 03:47
Geçmiş olsun kardeşim. Allahtan halledebilmişsin

Hâlloldu ya çok şükür [emoji4] teşekkür ederim [emoji4]

AmatörÇiftTeker