Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal raptor dd150. Gaz problemi.

ubasaroglu
15.June.2016, 00:03
Üstadlar merhaba.
Sizlere bir sorum olacak. 5. Viteste ilerlerken gaz kolunu bıraktıgım zaman motor cok hızlı bır yavaslıyor bu normalmıdır acaba. Benmı bılmedıgım ıcın bana oyle gelıyor. Ufak hacımlıde bır motor ama duz yol bıle hemen oyle yavaslaması bana tuhaf geldı. Henuz 2000 kmde belkı yenı oldugundandır.
Bi sormak ıstedım sızlere. Şimdiden çok teşekkürler iyi akşamlar. Hayırlı ramazanlar.8)

CELİL
15.June.2016, 00:13
Üstadlar merhaba.
Sizlere bir sorum olacak. 5. Viteste ilerlerken gaz kolunu bıraktıgım zaman motor cok hızlı bır yavaslıyor bu normalmıdır acaba. Benmı bılmedıgım ıcın bana oyle gelıyor. Ufak hacımlıde bır motor ama duz yol bıle hemen oyle yavaslaması bana tuhaf geldı. Henuz 2000 kmde belkı yenı oldugundandır.
Bi sormak ıstedım sızlere. Şimdiden çok teşekkürler iyi akşamlar. Hayırlı ramazanlar.8)

Arıza olduğunu sanmıyorum Gazı bırakınca hemen yavaşlaması güzel bir şey motor yeni olduğundan kompresörü güzel demek 8)

e.erbaş
15.June.2016, 00:17
Motor boşta elinle götür bakalım sürtme sesi veya bi zorlama yoksa normaldir.Celil başkanın dediği gibi subap yatakları daha tertemiz olduğu için kompresör (sıkıştırma) iyi demektir ve doğaldır.

Tugay Güreşen
15.June.2016, 00:28
Birde motor arabalara göre daha hızlı yavaşlayabilen bir alet zaten kompresörün sıkıştırıyor yoldaki rüzgarda bir yandan yavaşlatıyor seni bir sorun olduğunu sanmıyorum ama yinede dikkatli olmak lazım

MUSTAFA48
15.June.2016, 03:00
motorun arızası yok sayet 5 vıteste basarken gaz yememe ve tekleme yaparsa bır sorunun oldugu belırgındır

Rednexi
15.June.2016, 10:20
abi dediklerinin hepsi normal bende ilk defa motora binince böyle ne çok fren yapıyo demiştim baktım bu kadar çok fren yapıyor artık fren kullanmıyorum :P

anilsedali
15.June.2016, 12:24
Üstadlar merhaba.

Selamlar, öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Şimdilerde sorun gibi algıladığın durum ilerde çok işine yarayacak.

Özellikle 150 cc motorlarımızda daha belirgin olan bu özellik aslında bizim gizli bir frenimiz.
Bildiğin gibi motorlarımızda ABS teknolojisi bulunmuyor. Disk kampana fren kullanıyoruz. Sen 100 km hıza çıktığında elini gazdan çektiğinde saniyeler içinde 80-70-60 gibi düşüşler yaşıyorsan bu çok normal.

Forumda sıklıkla dile getirdiğimiz vites küçülterek yavaşlama yöntemi çoğu zaman ani durumlarda duramayacağın zaman hayatını kurtaracak önemli bir yöntem.

Biz 4'üncü viteste motoru 100-110 km hız için zorlarken aslında bizde olmayan 5'inci vitesin işini yaptırmaya çalışıyoruz. Elini gazdan çekince de olması gerektiği yere 70-80 lere hemen düşüyor. 3'e atarsan da 60 lara ve altına düştüğünü göreceksin.

Dolayısıyla bu durumu bir sorun gibi değil avantaj olarak görmen, yolda frenin boşalsa dahi 4-3-2-1 viteslere makul zamanda düşürerek fren yapabilmen önemlidir.

Sevgi, selam ve muhabbetle kal

Kazasız belasız, keyifli sürüşler dilerim