Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daytona 250 yağ değişimi hakkında acil

megisback
18.June.2016, 09:36
Arkadaşlar merhaba, bugün daytonamın yağını değiştirmek istiyorum kendim değiştireceğim, yağ değişimi hakkında dikkat etmem gerekenler nedir. Ya da almam gerrken önlem gibi şeyleri söyler misiniz ve yağ filtresi var mı bizim makinede varsa tam olarak nerede?? Son olarak önerdiğimix yağ markası, modeli, inceliği, bana kaç lt yeteceği hakkında bilgi verirseniz sevinirim :))

Can Vural
18.June.2016, 10:18
Yağ filtresi yok sadece süzgeç var onu temizlesen yeterli o da yağ tapasının altında. Yağ olarak motul öneririm ben 1.5 lt alıyo daytona.

Sent from my iPhone using Tapatalk

leonraptor
18.June.2016, 10:26
Kolay bir iş yapabilirsin 10-40 4 zamanlı motor yağı almalısın kalite ve markası sana kalmış ( castrol motul) veya diğer marka
Yağı değiştirmeden önce bi beş dakika çalıştır ki yağ ısınsın incelsin
Ayakçağın altına destek koy motor dik konuma getir üst kapağı yağı kontrol ettiğin kapağı çıkar
Motorun alt kısmında vida var onu kapalı uçlu anahtar veya lokma ile sök
Ama altına mutlaka 2 litre atık yağ alacak bir kap koy yere akmasın çok zehirli
5 litre pet şişe yandan kes altına koy ben öyle yaptım
Tıpayı çıkar yağ süzülsün
Çalıştırma kısa kısa bir iki basarsan kalan yağ da tahliye olur
Ucu uzun bir huni edinmelisin yağı üstten koyman için
1.8 litre yağ koymalısın ama tıpayı vidalamayı sakın unutma ;-) yağı doldur üst tipayı tak ve dik konumda rolantide 2-3 dakika çalıştır yağlansın
Atık yağı lütfen sanayide atık yağ alan bir ver ki doğayı da zehirlemeyelim
Yağ filtremiz yok değişmiyor sadece yağ ;-)
Kolay gelsin

leonraptor
18.June.2016, 10:30
Daytona üstten yağ koyduğumuz yerde 1.8 lt yazıyor

megisback
18.June.2016, 10:31
Kolay bir iş yapabilirsin 10-40 4 zamanlı motor yağı almalısın kalite ve markası sana kalmış ( castrol motul) veya diğer marka

Yağı değiştirmeden önce bi beş dakika çalıştır ki yağ ısınsın incelsin

Ayakçağın altına destek koy motor dik konuma getir üst kapağı yağı kontrol ettiğin kapağı çıkar

Motorun alt kısmında vida var onu kapalı uçlu anahtar veya lokma ile sök

Ama altına mutlaka 2 litre atık yağ alacak bir kap koy yere akmasın çok zehirli

5 litre pet şişe yandan kes altına koy ben öyle yaptım

Tıpayı çıkar yağ süzülsün

Çalıştırma kısa kısa bir iki basarsan kalan yağ da tahliye olur

Ucu uzun bir huni edinmelisin yağı üstten koyman için

1.8 litre yağ koymalısın ama tıpayı vidalamayı sakın unutma ;-) yağı doldur üst tipayı tak ve dik konumda rolantide 2-3 dakika çalıştır yağlansın

Atık yağı lütfen sanayide atık yağ alan bir ver ki doğayı da zehirlemeyelim

Yağ filtremiz yok değişmiyor sadece yağ ;-)

Kolay gelsin

Çok teşekkür ederim, peki bi sorum daha olucak sence motul 3100 serisi 10 40 mı yoksa castrol power serisi 10 40 mı??

leonraptor
18.June.2016, 10:40
4 t yani 4 zamanlı olması yeterli ama scoter veya yarış motoru yağı olmasın yeter kutunun üzerinde yazar zaten ;-) kolay gelsin;-)

leonraptor
18.June.2016, 10:43
Ben castrol kullanıyorum ama motul daha pahalı ve kaliteli;-)

MUSTAFA48
18.June.2016, 12:28
yag olrak motul onerırım ayrıca motor sogukken yagını degıstırmelısın

megisback
18.June.2016, 12:32
yag olrak motul onerırım ayrıca motor sogukken yagını degıstırmelısın

Neden hocam herkes sıcakken diyor??

alibaba07
18.June.2016, 13:04
Motor yağını shell petrol istasyonlarında ücretsiz değiştiriyorlar. Yağı da ordan alıyorsunuz tabi. Ne atık yağla ugrasirsin ne de üstün batar. Hafta sonları da açık. Hem araba hem motorumun yağını orda değiştirdim. Arabanın hava filtresi yağ filtresi polen filtresine varana kadar ücretsiz değiştiriyorlar

Bahadır
18.June.2016, 14:03
Neden hocam herkes sıcakken diyor??

Motor en az yarım saat çalışmamış olsun.Üst taraflara çıkan yağ aşağı doğru süzülür bu zaman içerisinde8)

megisback
18.June.2016, 15:11
Motul aldım ve değiştirdim arkadaşlar, motorun gidişi sesi değişti yeminle [emoji7]

Oguz
18.June.2016, 16:07
Hadi bakalım güle güle kullan 😊

dbxerdem
18.June.2016, 22:25
[QUOTE=megisback;226990]Motul aldım ve değiştirdim arkadaşlar, motorun gidişi sesi değişti yeminle [emoji7]

Ben de bugun yagi degistirdim! Aynen katiliyorum sesi daha bi guzel gelmeye basladi. Biz 1.5 lt de kaldik. Buradaki yetkili servis 1.5 lt yeter fazlasi sikinti yapiyor demis.

leonraptor
18.June.2016, 23:22
Sevindim kesinlikle kendin yapınca daha bi ayrı oluyor ;-) vites geçişleri ses hızlanma hepsi fark ediyor ;-) eğer yağ tam olarak süzülmezse motorun içinde karterde kalabiliyor o zaman 1.5 lt yetiyor ama süzdürünce 1.8 lt ki blokta 1.8 lı yazıyor ben fabrikasının ve kullanım klavuzunun yalancısıyım ;-)

MErtugrulK
19.June.2016, 14:26
Mobil'in yağları da güzel ve vites geçişlerinde fark yaratıyor. Tavsiye ederim.

slark
01.July.2016, 03:50
Sevindim kesinlikle kendin yapınca daha bi ayrı oluyor ;-) vites geçişleri ses hızlanma hepsi fark ediyor ;-) eğer yağ tam olarak süzülmezse motorun içinde karterde kalabiliyor o zaman 1.5 lt yetiyor ama süzdürünce 1.8 lt ki blokta 1.8 lı yazıyor ben fabrikasının ve kullanım klavuzunun yalancısıyım ;-)

kaç kilometrede yağ değişimi yapılması gerekiyor

leonraptor
01.July.2016, 10:42
Kullanım kılavuzunda her 2000 km de bir yazıyor ama ben biraz hassas davranıyorum her sezon başı değiştiriyorum arabamda her haziran motorda her nisan ayı yağ değişimi yaparım çünkü yağ motor için candır amaç senelerce sorunsuz kullanmak ve değerini korumak ise bakımları önemli ilk 400 km de rodaj yağı değiştirdim 1220 km de tekrar değiştirdim şu an 1600 km deyim yağla mutlaka buji de değiştiririm kaçarı yok bence sorunsuz kullanmak için senede 70 lira çok değil ;-)

leonraptor
01.July.2016, 10:49
Bu arada izmir i de çok özledim üniversiteyi ege de okumuştum hey gidi günler çok şanslısın yaş da tam zamanı biz orda 525 lere binerdik hem İzmir hem spyder hem de gençlik hepsi kıymetini bilmen gereken şeyler ;-)

Tugay Güreşen
01.July.2016, 12:24
Bu arada bende küçük bir bilgi vereyim Hikmet şefimden öğrendiğim :) Tıpaları sıkarken tatlı sert sıkın gevşek olmasın ama çokda sert sıkarsanız motor bloğunu çatlatma riskiniz var buna dikkat edin.