Orijinalini görmek için tıklayınız : Vibrasyon sorunu
zebani
21.June.2016, 14:40
arkadaşlar merhaba.2013 model RR daytona 5500 km de motorum var.
diğer aynı motor sahibi arkadaşlarla konuştuğumda motorlarında titreşim olmadığını söylüyorlar.
benim motorumda titreşim çok var.
sizce neden dolayı titreşim yapar?
teşekürler
Selam Polat,
1. Lastik deformasyonu ve havası
2. Ön jant ve ön fren disklerinin yamukluğu
3. Ön teker rulmanı ve göbek mili yamukluğu
4. Motor şase bağlantısı
5. Ön tekerlek için yazdıklarım arka tekerlek içinde geçerli
6. zincir dişlisi yamukluğu gibi nedenlerden bir veya birden fazlası,
Bazıları yüksek hızlarda, bazılarıda rölantide çalışırken bile titreşim yapabilir. Kullanılmadan yazabileceğim bunlar. 8)
Sanırım biraz sonra Başkan detay yazar...
anilsedali
21.June.2016, 15:13
arkadaşlar merhaba.2013 model RR daytona 5500 km de motorum var.
diğer aynı motor sahibi arkadaşlarla konuştuğumda motorlarında titreşim olmadığını söylüyorlar.
benim motorumda titreşim çok var.
sizce neden dolayı titreşim yapar?
teşekürler
Selamlar daha önce bu tarz motor kullanmış mıydın? Titreşim biraz da göreceli bir kavram. Sana titreşim gelen şey başka kullanıcıya normal gelebilir. Tüm motorlar belli oranda vibrasyon üretir. Bu da yüksek devirlerde maksimum seviyeye ulaşır. Vücudunu kollarını titretip sürüşünü engellemediği ölçüde vibrasyon normaldir.
Tabii kaza geçirmemiş, herhangi aksamında yamulma, kopma, esneme olmayan normal bir motordan bahsediyoruz.
grolof
21.June.2016, 19:27
Boşta çalıştırdığınızda biraz gaz verin,eğer dujrurken gaz verince motoru titretiyorsa senkron ayarındanda olabilir.
Ayrıca arkadaşların yazdıklarına ilave olarak lastik balans ayarındanda olabileceğini sanıyorum.
e.erbaş
21.June.2016, 23:50
Motorun şaseye bağlantı noktalarına bakın gevşeme var mı? Subap ayarı kaçırmış,senkronu bozuk olabilir..
zebani
22.June.2016, 17:04
cevaplar için teşekkürler. en kısa zamanda hepsini yaptırcam. ama benim bu vibrasyon dediğim mesela sürerken gaz kolundaki elimi titretip uyuşturyo :D
MUSTAFA48
22.June.2016, 17:24
motor sase bbaglantılarını kontrol ettırmen yterlı olucaktır
alibaba07
22.June.2016, 20:03
cevaplar için teşekkürler. en kısa zamanda hepsini yaptırcam. ama benim bu vibrasyon dediğim mesela sürerken gaz kolundaki elimi titretip uyuşturyo :D
Eğer elini uyuşturacak kadar titreme varsa sorun var demektir. Daha ciddi bir sorun yaratmadan baktir.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.