PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regal Raptor Garanti ile ilgili..

megisback
25.June.2016, 03:31
Arkadaşlar merhaba.
Bu açtığım konu herkes için, yeni RR sahibi olacaklar için bir bilgi kaynağı olması amacıyla açıyorum. Çünkü net bir bilgi bulamadım ben. Konu şu ki; garanti kapsamı..

Bizim regallerin garanti kapsamına giren parçaları nelerdir? Motor içi giriyor mu? Mesela örnek olarak motorun sekman istemesi garanti kapsamına girer mi? Veya motorun krank'ı veya karbüratör ve karbüratör içindeki parçalar... Ya da garanti kapsamına girmeyen durumlar ve parçalar nelerdir ? Bu konuda net bir bilgisi olan konuya açıklık getirebilir mi? Çünkü benim gibi yeni RR sahipleri servisler için sağılmayı bekleyen inek gibi duruyor ( tabiri caizse ). Garantiye giren durumları ve parçaları söyleyebilirseniz bizde ona göre hareket ederiz servise gidince.
Garantiden halledilbilecek bir arızayı, para verip yaptırmak kötü bir durum sonuçta para kolay kazanlmıyor. Neyse çok uzattım :( Net ve aydınlatıcı cevaplar bekliyorum:))
Şimdiden herkese teşekkürler.

CELİL
25.June.2016, 11:00
Merhaba Enes makinalardaki garanti durumunun net listesinin açılımını servis bile tam bilmez ama genel olarak söylenen motor blok'undaki arızalar üretimsel hatalar garantiye girer bu da 2 yıl ve ilk 5- 8 bin km lere kadardır daha üstü km'lerde servisler sorun çıkarırlar derlerki üretim hatasından olsa arızalı parça bu km lere kadar sorun çıkarmış olurdu bundan sonra km den sonra çıkarsa kullanıcı hatasından oluşur aslında konunun özü garanti konusu aslında pek bir işe yaramıyor malesef 8)

omer55
25.June.2016, 14:45
benim motorda hiçbir neden yokken radyatörün tam ağız kısmı çatladı garantiye girmedi sürekli söyledikleri : motorun kendi gövdesi garantiye giriyor.Yani uzun lafın kısası siz kendinizi garantisi yok diye ayarlarsanız daha iyi olur ( bunları regal raptor için diyorum ..honda, yamaha......bilmiyorum)

anilsedali
25.June.2016, 23:50
Bence de hiç garantisi yokmuş gibi düşün. Sadece yedek parça bulma, bulundurma, aradığında satın alabileceğin bir nokta, arıza yaptığında gidebileceğin bir servis bulabilme garantisi gibi düşün bunu.

badboy
10.September.2016, 13:01
Harbiden ya şu soruların cevaplarına bnmde çok ihtiyacım var maalesef geçen gün debriyaj pedalını kırdım kaynak yaptırdım ama içim rahat değil. Sonra egsoza bağlantılı vidalar paslı duruyor değişim yaparlar mı onu da bilmiyorum bnde arıyorum buna cevap verebilecek bir yiğit... Keşke servisinde çalışan arkadaşlar olsaydı

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peder
11.September.2016, 04:55
Harbiden ya şu soruların cevaplarına bnmde çok ihtiyacım var maalesef geçen gün debriyaj pedalını kırdım kaynak yaptırdım ama içim rahat değil. Sonra egsoza bağlantılı vidalar paslı duruyor değişim yaparlar mı onu da bilmiyorum bnde arıyorum buna cevap verebilecek bir yiğit... Keşke servisinde çalışan arkadaşlar olsaydı

debriyaj pedalını kırman kullanıcı kaynaklı bir sorun olduğu için garanti kapsamına girmez. vidalardaki pas olayına gelince kolayca pas tutabilir buda hava şartları vs gibi başlıca sebeplerden olduğundan bunu da garanti kapsamına sokmazlar. vd40 ve ince zampara yardımı ile temizleyebilirsin. yada ufak ücretler ile vidaları değiştirebilirsin.

harici olarak her markada garanti olayı baya sıkıntılı en temizi garantiye güvenmemek yokmuş gibi hareket etmek

badboy
11.September.2016, 14:09
debriyaj pedalını kırman kullanıcı kaynaklı bir sorun olduğu için garanti kapsamına girmez. vidalardaki pas olayına gelince kolayca pas tutabilir buda hava şartları vs gibi başlıca sebeplerden olduğundan bunu da garanti kapsamına sokmazlar. vd40 ve ince zampara yardımı ile temizleyebilirsin. yada ufak ücretler ile vidaları değiştirebilirsin.

harici olarak her markada garanti olayı baya sıkıntılı en temizi garantiye güvenmemek yokmuş gibi hareket etmek
@Peder tşk ederim. Aslında motorcular olarak hem bu servislere hemde uzun yolda sağ şeritte gittiğim halde selektör yapıp korna çalanlara , trafikte bizimde hakkımız yokmuş gibi önüne kırıp durma noktasına gelip gaza basanlara bir tavır almak gerek en kötü bir tur vs olması gerekir biz para veriyoruz yedek parça bu kadar pahalı olur mu ya :( en kötü servislere inat olarak bu parçaları döktürebiliriz tanıdık arkadaşlara..