Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda 750 c magna
MUSTAFA48
26.June.2016, 01:03
Hondanin magna 750c hakkinda bilgi sahibi olan abilerim kardeslerim bir kac sorum olucak bu konu hakkinda size ins benim gibi arastiran arkadaslarada dogru bilgiler vermis oluruz
1) motorun gidisi mukkemmel oldugunu biliyorum fakat yakiti nasildir
2) parcalari pahalimidir. Diger markalarla kiyaslandiginda yaklasik olarak hangi model ve markanin parcalarina tekabul eder
3) bu motorun 2 el piyasasi hakkinda kisaca bilgi verebilirmisiniz alirken ve satarken seklinde
erhan_
26.June.2016, 01:11
Yanlış hatırlamıyorsam Yalova festivalinde İstanbul ekipten birinde görmüştüm, ben de ivmelenmesinin efsane oluşu dışında çok bilgi sahibi değilim, bir de yanılmıyorsam V4 motor olması lazım. Umarım İstanbul ekipten sahibi olan arkadaş başlığı görünce yazacaktır ya da makineyi bilenler 8)
MUSTAFA48
26.June.2016, 01:14
Makina cok guzel bir makina gercekten doyumsuz bunu iyice arastirmaliyim
Bi adamla konusmustuk parcasinin zor bulundugunu biraz yaktigini soylemisti. Turkiyede ender bi motormus cunku. Sonucta honda ama sahibindende bi ilan aylardir var piyasasi olmayabilir diye dusunuyorum
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Draven
26.June.2016, 02:43
Mustafa, ben İzmir' de birkaç kere denk geldim kardeşim. Duruşu, gidişi sesi falan çok güzel bir motor.
Sahipleriyle hiç sohbet etme şansım olmadığı için parçası vs' i konusunda net bir şey diyemem. Yine de şunu yapabilirsin,
Bodrum/Muğla taraflarında sürekli gittiğiniz, güvendiğiniz 1-2 usta varsa öncelikle onlara bir sorun derim. Özellikle 1-2 diyorum, çünkü bazen birinin iyi dediği motora ötekisi kötü diyebiliyor, birkaç yerden görüş almakta fayda var.
Özellikle motoru bilen, daha önce tamir etmiş bir ustaya denk gelebilirsen daha iyi, genel arızalarını ve bu arızalara göre değişen parçaları öğrenebilirsin. Honda yedek parçaları bildiğim kadarıyla genel olarak pahallı. TR genelinde yetkili servis/tedarikçi ağından bu parçaların iyi kötü fiyatını alıp kafanda " bu motora girilir/girilmez " şeklinde en net fikri oluşturabilirsin.
2. eli dersen, 16-18 arası fiyat değişiyor gördüğüm kadarıyla, pek fazla ilanı olan bir motor değil. Alım/satım dersen bu motor eğer ki kullanmaya karar verirsen iyi bakıldıktan sonra ömürlük bir motor olabilir, Honda' lar genel anlamda bu konuda çok başarılı.
Yüksek cc makina için gözlemlediğim en önemli nokta şu;
250cc makina ile daha yüksek cc makinalar arasında periyodik bakım, parça değişim vs ciddi maliyet farkı var. Şu an kullandığın motorun ne kadar süredir sende bilemiyorum, ama değiştirmeden önce bunu da bir göz önünde bulundur derim 8)
Serkan
26.June.2016, 03:32
Magna olmasada bi2006 Shadow 750 kullanıyorum
Honda tecrübesine göre konuşursak şöyle :
Yakıtı üzmez (350 daytona dan az), gücü hissedersin, ivmelenme magna çok daha iyidir,yedek parça bulursun ama çin grubundan pahalı, bi yamahadan ucuzdur, zira periyodik bakımları yaparsan parça ihtiyaçın olmaz =) uzun yol bitsin istemezsin, sesini özlersin geceleri,
Aklıma gelenler bu kadar, herşeyden önce ruhuna uygun motor al derim =)
MUSTAFA48
26.June.2016, 11:19
arkadaşlar tecrubelerınız ıcın teşekkur ederım motoru degıstırecegımden marka olarak honda dusunuyorum bnu magna olur shadow olur suan kararsızım bıraz daha dusunmelıyım bence teşekkur ederım
erhan_
26.June.2016, 13:25
Bursadaki ilan olması lazım, sarı renkli olan, o baya düzgün duruyor ama allanıp pullanmış bi şey de olabilir tabi, ilandaki 3 motor arasından benim hoşuma giden makine o oldu valla :cheesy: tabi sarı renk chopper tartışılabilir ama siyah kaplama yapılır sanırım boyaya zarar vermeden 8)
arkadaşlar tecrubelerınız ıcın teşekkur ederım motoru degıstırecegımden marka olarak honda dusunuyorum bnu magna olur shadow olur suan kararsızım bıraz daha dusunmelıyım bence teşekkur ederım
erhan_
26.June.2016, 13:27
Bir de bi ara tek bir günlüğüne VF1100 ilana girmişti ama sonra direk kaldırdı sahibi, o da ege tarafında bi yerlerdeydi ve 18bin lira gibi bir fiyat yazmıştı ama baya orijinal bi şeydi
2_rock
26.June.2016, 13:33
Az kaldı az si düğünden sonra olmadı bir magna 🤔🤔🤔
tbaylan
26.June.2016, 20:36
Mustafa selam kardeşim;
Öncelikle her japon grubunda olduğu gibi bunda da gazı açtın mı elbette fazladan yakacaktır fakat ortalamanın üzerinde bir yakıt tüketimi var bunu bilmelisin.
Ardından Türkiye'de fazlaca olan bir makine olmadığından yedek parça konusunda sıkıntı çekmen muhtemeldir.
Piyasasıyla ilgili çok bilgim olmasa da sana son olarak söyleyeceğim en önemli şey Honda Magna'lar tehlikeli makinelerdir. Öyle ele avuca sığdırabileceğin türden bir makine değil. Elinin ayarı yok ise, tecrüben az ise sana kesinlikle tavsiyem bu makineye bulaşmaman yönündedir. Öyle "Ben açarım gazı, basar giderim ardıma bakmam" diye bir düşüncen varsa alma!
MUSTAFA48
26.June.2016, 20:55
Az kaldı az si düğünden sonra olmadı bir magna 🤔🤔🤔
olur be aldora abım keske ben senın dugune kadar alabılme ımkanım olsada senın dugunde senı oyle karsılasam
Honda VF 750C Magna. Sana daha önce de anlatmıştım kardeşim ama bi daha özet geçeyim. 4 silindirli, geniş açılı bir v motora sahip. Bu geniş açılı v motor diğer v motorlara göre yüksek devir çevirmesini ve max. torku yüksek devirde sağlıyor, bu da motorun bizim tabirimizle kütür kütür sesli çalışması yerine düz motor tarzında biraz daha seri çalışmasına sebep oluyor. Özet geçersek racing ruhunu chopper tarzı üstünde hissetmek isteyene bi motordur magna. Çok seridir. Bildiğim kadarıyla 0-100 verisi 3.5 saniye. Tecrübesiz veya az tecrübeli bi insanın binemeyecegi motordur, binse de ömrünün kısa olacağı bir motordur. Chopper zevki almak istiyorsan shadow daha mantıklıdır, herkesin motordan beklentisi de farklıdır. Bu benim fikrimdir.
Yakıt konusunda benzinliğe hissedar eder adamı bu canavar
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
laerrof
29.June.2016, 16:28
Açılın ben dokorum :cheesy:
Arkadaşlar bana motor kullanmayı öğreten arkadaşımın 2 motorundan birisiydi magna. Hatta ilk motora başladığımda da Magnayı test etmiştim(vf750c). Kendisiyle hala görüşüyoruz Magnasını kullandığım zamanlar oluyor yine. Kendi motorumu alana kadar da bu motorun artçısıydım. Anlayacağınız epey bir zaman geçirdim o motorla.
Öncelikle makinenin performansına gelmem gerekiyor. Bu makine yeni kullanıcı için direk ölüm makinesi. Git Hayabusa falan al. 84 beygir 4 silindirli 1100 cc ye kadar en yüksek performansı alabileceğiniz motordan bahsediyorum. Evet Hayabusa bu motordan daha hızlı ama neden Hayabusa al dediğim kısmını aşağıda ayrıca yazacağım. 240 km hız göstergesi olan bir motor magna ve arkadaşım tek başına 230 gördüğünü daha da motorun gittiğini söyledi. Alet kıçınızın altından öyle böyle kaçmıyor. Kendimde kullandım yani oradan biliyorum.
Tork nedir? Nasıl yönetilir? Sorularının muhattabı bu motor feci bir tork var. Saçma sapan bir ivmelenmesi dediğim gibi kıçınızın alrından kaçıyor.
Gelelim Hayabusa kısmına bu motorun zayıf noktası o performansı dizginleyecek frenlerinin olmaması sırf bu nedenle de 2001 yılından sonra ab ülkelerine ithalatı yasaklandı. Azıcık gaz yapayım çok hız yapmam dediğin anda bile farkında olmadan 120 görüyorsun. Bunu durdurmak istediğinde ise ön tek disk arka taraf kampana bir fren karşılıyor. Hayabusa bu süratlerden çok daha fazlasını yapsa da çok daha iyi frenleri var tahminimce Hayabusa kullanmadım bu arada :cheesy:
Öte yandan motor cidden ağır kuru ağırlığı 300 kiloya yakın. Yani Allah muhafaza motoru devirme durumunda tek başına kaldırma ihtimalin yok ve Allah muhafaza ayağın altında kalırsa ya çatlar ya kırılır. Teker çaplarının küçük oluşunu düşünürsek Türkiye gibi yollarında macera oyunu bölümleri kadar rögar kapağı bulunduran bir yerde bu ciddi bir sorun. Fakat o iri cüsseye rağmen benim daytona 250 ye göre daha iyi bir dönüş çapı var ve gidonu da rahat bizimkiler gibi otobüs direksiyonu hesabı değil rahatlıkla dönüyor ama tabi ki o cüsseye göre bir scooter kıvraklığı falan bekleme. Sürüş pozisyonu kişiden kişiye göre değişir fakat daytonadan sonra koltukları pamuk diyebilirim hem artçı hem de sürücü için.
Yanlış kalmadıysa aklımda 100 km de 5-6 litre gibi bir yakıt tüketimi var bunu isterseniz kendisinden öğrenebilirim. Öte yandan periyodik bakımları haricinde arkadaşım motorunda hiç bir sorun yaşamadı ki 2 seneden bu yana görüşüyoruz. Haliyle parça fiyatları vs hakkında bilgim yok ya da parçaları ne durumdadır bilmiyorum ama piyasada nadir bulunan bir motor o nedenle çok fazla yerde olacağını zannetmiyorum.
Sonuç olarak acemi işi bir motor asla değil ilk motor ya da ilk cruiser falan hiç hiç değil ben acemiliğimdeyken bir defasında deviriyordum motoru zor kaldırdık arkadaşla motoru ayaklarımı kaldırıma saplamıştım resmen bereket devrilmedi. Eğer belirli bir tecrübeniz varsa o zaman edinilebilir. Dediğim gibi saçma sapan bir ivmelenmesi var, arkada artçı olarak giderken saçma sapan gülmenize sebep olabilir.
Aklınıza takılan bir şey olursa ben kendisinden bilgi alabilirim.
MUSTAFA48
29.June.2016, 16:34
Açılın ben dokorum :cheesy:
Arkadaşlar bana motor kullanmayı öğreten arkadaşımın 2 motorundan birisiydi magna. Hatta ilk motora başladığımda da Magnayı test etmiştim(vf750c). Kendisiyle hala görüşüyoruz Magnasını kullandığım zamanlar oluyor yine. Kendi motorumu alana kadar da bu motorun artçısıydım. Anlayacağınız epey bir zaman geçirdim o motorla.
Öncelikle makinenin performansına gelmem gerekiyor. Bu makine yeni kullanıcı için direk ölüm makinesi. Git Hayabusa falan al. 84 beygir 4 silindirli 1100 cc ye kadar en yüksek performansı alabileceğiniz motordan bahsediyorum. Evet Hayabusa bu motordan daha hızlı ama neden Hayabusa al dediğim kısmını aşağıda ayrıca yazacağım. 240 km hız göstergesi olan bir motor magna ve arkadaşım tek başına 230 gördüğünü daha da motorun gittiğini söyledi. Alet kıçınızın altından öyle böyle kaçmıyor. Kendimde kullandım yani oradan biliyorum.
Tork nedir? Nasıl yönetilir? Sorularının muhattabı bu motor feci bir tork var. Saçma sapan bir ivmelenmesi dediğim gibi kıçınızın alrından kaçıyor.
Gelelim Hayabusa kısmına bu motorun zayıf noktası o performansı dizginleyecek frenlerinin olmaması sırf bu nedenle de 2001 yılından sonra ab ülkelerine ithalatı yasaklandı. Azıcık gaz yapayım çok hız yapmam dediğin anda bile farkında olmadan 120 görüyorsun. Bunu durdurmak istediğinde ise ön tek disk arka taraf kampana bir fren karşılıyor. Hayabusa bu süratlerden çok daha fazlasını yapsa da çok daha iyi frenleri var tahminimce Hayabusa kullanmadım bu arada :cheesy:
Öte yandan motor cidden ağır kuru ağırlığı 300 kiloya yakın. Yani Allah muhafaza motoru devirme durumunda tek başına kaldırma ihtimalin yok ve Allah muhafaza ayağın altında kalırsa ya çatlar ya kırılır. Teker çaplarının küçük oluşunu düşünürsek Türkiye gibi yollarında macera oyunu bölümleri kadar rögar kapağı bulunduran bir yerde bu ciddi bir sorun. Fakat o iri cüsseye rağmen benim daytona 250 ye göre daha iyi bir dönüş çapı var ve gidonu da rahat bizimkiler gibi otobüs direksiyonu hesabı değil rahatlıkla dönüyor ama tabi ki o cüsseye göre bir scooter kıvraklığı falan bekleme. Sürüş pozisyonu kişiden kişiye göre değişir fakat daytonadan sonra koltukları pamuk diyebilirim hem artçı hem de sürücü için.
Yanlış kalmadıysa aklımda 100 km de 5-6 litre gibi bir yakıt tüketimi var bunu isterseniz kendisinden öğrenebilirim. Öte yandan periyodik bakımları haricinde arkadaşım motorunda hiç bir sorun yaşamadı ki 2 seneden bu yana görüşüyoruz. Haliyle parça fiyatları vs hakkında bilgim yok ya da parçaları ne durumdadır bilmiyorum ama piyasada nadir bulunan bir motor o nedenle çok fazla yerde olacağını zannetmiyorum.
Sonuç olarak acemi işi bir motor asla değil ilk motor ya da ilk cruiser falan hiç hiç değil ben acemiliğimdeyken bir defasında deviriyordum motoru zor kaldırdık arkadaşla motoru ayaklarımı kaldırıma saplamıştım resmen bereket devrilmedi. Eğer belirli bir tecrübeniz varsa o zaman edinilebilir. Dediğim gibi saçma sapan bir ivmelenmesi var, arkada artçı olarak giderken saçma sapan gülmenize sebep olabilir.
Aklınıza takılan bir şey olursa ben kendisinden bilgi alabilirim.
Ender KADERLİ kardesım bır arkadasına sorarmısın motorun pıyasası ve yakıt konusunu 100 km de kesın 5 mı 6 mı yakıyor :) dogru sekılde ogrenebılırmısın şimdiden cok tesekkur ederım arkadasım usenmeden benımle ve arkadaslarla bu degerrlı bılgılerı paylastıgın/ pyalaqsacagın ıcın
laerrof
29.June.2016, 17:03
Ender KADERLİ kardesım bır arkadasına sorarmısın motorun pıyasası ve yakıt konusunu 100 km de kesın 5 mı 6 mı yakıyor :) dogru sekılde ogrenebılırmısın şimdiden cok tesekkur ederım arkadasım usenmeden benımle ve arkadaslarla bu degerrlı bılgılerı paylastıgın/ pyalaqsacagın ıcın
Şehir içi 5-5,5 litre
Şehirler arası 4,5-5 litre dedi arkadaş. Yanılmıyorsam deposu da 13 litre falan.
MUSTAFA48
30.June.2016, 00:37
Şehir içi 5-5,5 litre
Şehirler arası 4,5-5 litre dedi arkadaş. Yanılmıyorsam deposu da 13 litre falan.
emegıne saglık tesekkur ederım :)
ckaraca
30.June.2016, 10:47
Magma 'ya bende niyetlendim, ama Tuğrul (Tbaylan) beni ikna etti... ben hıza olmasa da, motor sesine hastayım, o nedenle makinanın hızı ve hızlanması, onuda dinledikten sonra bana fazla geldi. Kendime hakim olabilirim, gaza gelmem, mülayim bir insanım diyen varsa alsın, benim yemedi :)
desceq
14.February.2017, 01:11
Selamlar herkese;
Tüm yazılanları okuduktan sonra bir Magna sürücüsü olarak ben de birkaç kelime yazarak foruma faydam dokunsun istedim.
Öncelikle 18-20 yaş arası çokça Scooter sürdüm sonra ailevi baskılardan ötürü ara vermek zorunda kaldım ancak rüzgarı bir kez yedikten sonra dönüş yok bildiğiniz gibi ve 30 yaşımda tüm baskılara rağmen 750 Km'de bir Daytona 250 sahibi oldum. Manuel vitesli tecrübemi Daytonam ile kazandıktan sonra bir yakınımın (öz abim gibi sevdiğim bir yakınım) kenarda yatan Magnasına sahip oldum ve içimdeki canavar açığa çıktı.
Uzun yorum yapan arkadaşlar birçok bilgiyi zaten paylaşmışlar, ufak bir düzeltme yapayım ağırlığı boş 230 Kg ve Yalova buluşmasındaki Magna sahibi bendim.
Aslında makine, içinde birkaç tarzı barındırıyor: temelde Cruiser, biraz Naked ve Racing (600 cc'ye kadar) karışımı ve kişiselleştirirseniz de bir Chopper denilebilir. Max. 10.000 devir çeviriyor ve 6.000'den sonra o vurucu tork'u size sunuyor. Bizim Bursa'da asfalt genelde tozlu ve parlak olduğu için kalkışlarda 1 - 2 ve hatta 3. vitesle bile sarabiliyor ve çok güzel yan verebiliyorsunuz ancak etraftaki araçlara dikkat! Yeni nesil motorlardaki gibi enjeksiyon sistemi yerine karbüratörlü eski tip bir V tasarımı var bu da siz ne kadar isterseniz o kadar gitmenize olanak sunuyor yani Shadow ve Dragstar sürücüleri yanlış anlamasınlar ama makine size değil siz makineye hükmediyorsunuz. Neden böyle yazdım hemen açıklıyorum, enjeksiyonlu sistemlerde siz gazı ne kadar açarsanız açın makinenin beyni o anki ihtiyaca göre belli oranda benzin püskürtür ve patron makinedir. Karbüratör de ise siz ne verirseniz motora o gider hatta gazı saldıktan sonra bile motor gitmeye devam eder (alışmam zaman aldı).
Benim makine 3-4 yıl kenarda yattığı için sanırım üst devirlerde orjinal egzostun içinde patlamalar yapıyor, birkaç ustaya gösterdim hepsinin yorumu aynı oldu "ilk bakımda motoru ayarlat, ayarsız çalışıyor". Geçen sene işimin yoğunluğundan dolayı çok süremedim ve haliyle bakıma da götürmedim ancak bu sene sezon açılmadan hazırlıklar başladı. Şuan egzostlar değişiyor, arkasında yeni egzostlarla komple bakım ve ayardan sonra bende 5 litre yakıt seviyesine ineceğim, ineceğim diyorum çünkü benim yakıt ortalamam şuan şehir içi 7,4 lt. şehirler arası 6 lt. yani ayarsızlık olduğu kesin.
Yedek parça Honda servislerinden temin edilebiliyor fakat fiyatlar uçuyor, Honda yerine yurtdışı sitelerden bulabiliyorsunuz ancak onlarda çok ucuz değil fakat zamanında yağına, suyuna bakarsanız bu makine sizi de gömer sizden sonrakileri de.
Bursa'da ki sarı renkli Magna'nın sahibi arkadaşımdır, o da makinesine iyi bakar, tarz değişikliği düşünüyor bu yüzden satılığa çıkarttı fakat sonradan bildiğim kadarıyla vaz geçti.
Daytona benim ilk göz ağrım ancak Regal Raptor'dan Honda'nın hangi tipine geçerseniz geçin illaki farkı anlayacaksınız diye tahmin ediyorum çünkü ben değiştirdikten sonra sürüş kalitemin çok fazla arttığını düşünüyorum. 4 silindir olmasının da verdiği bir avantaj tabiki ama titreşim neredeyse yok gibi ve sele gerçekten rahat.
Almayı düşünenler için fiyat gerçekten 16-18 arasında değişiyor, sen satar mısın diye sorarsanız cevabım hayır olacak, ileride yenilemek istesem de tarz da değiştirsem bile bu makineyi veremem gibi geliyor.
Tek tavsiyem şudur, kesinlikle en az 5.000 Km yapmadan bu makineye sahip olmayın, tüm tecrübenizi başka makinelerde tecrübe edin ve sonrasında Magna'ya geçin derim. Ben araba ile hız yapmayı seven birisiyim ve 1 büyük 3-4 küçük kazam var, o kazalardan sonra edindiğim tecrübeleri de katarak bu makine üzerinde kendimi zor durduruyorum. Uzun zamandan sonra ilk kez biniyorsam önce Bursa çevre yolunun Görükle virajlarında pasımı atıyorum sonra şehir içinde efendi efendi gidiyorum. Yazarken bile için şişti, makine şu an yanımda olsa şimdi inip binerdim.
Daha detay isterseniz sormanız yeter.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.
CELİL
14.February.2017, 01:23
Selçuk en kıymetli bilgi makinanın kullanıcısından alınan bilgidir emeğine sağlık 8)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.