Orijinalini görmek için tıklayınız : Çift silindir raptore tekli karbüratör olurmu
grolof
27.Haziran.2016, 11:36
Arkadaşllar bazı 250 lik çift silindir motorlarda tekli karburatör var ve onlarda bu senkron problemi olmuyor.
Muhakkak bu konuyu inceleyen yada daha evvel deneyen olmuştur.Her sibop ayarı sonrası yeniden senkron ayarıyla uğraşmamak için aklıma böyle bir çözüm geldi.
Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
e.erbaş
27.Haziran.2016, 11:40
Gürol abi ben inceledim epey.Mct'ye uygulayanlar olmuş memnun kalmışlar başka bi forumda okumuştum.
grolof
27.Haziran.2016, 12:23
Gürol abi ben inceledim epey.Mct'ye uygulayanlar olmuş memnun kalmışlar başka bi forumda okumuştum.
Sanırım bende deneyeceğim,karburatör tarafı tek olan manifolt bekliyorum.Ustaya sordum çok rahat edeceksin dedi.
Nedense ben bu senkron ayarını bir türlü tutturamadım.Manometre ile rolantide ayarlıyorum gaz verince değişiyor.Yüksek devirde ayarlıyorum gazı kesince değişiyor.Birde nedense manometrenin biri çok titriyor diğeri sabit duruyor,problem manometredemi diye yerlerini değiştiriyorum yine aynı taraf titremeye başlıyor.
Şişe ile yaptığımla manometre ile yaptığım arasında fark oluyor.Sağ buji devamlı is bağlıyor,hava ayarını açsamda pek değişmeyince motoru açtırıp her iki tarafın sekmanlarını yeniden değiştirttim.
Gerçi titreme yine azaldı ama patlamalar devam ediyor o yüzden birde tekli karburator deneyeceğim belki diğer arkadaşlara da bir yol gösterir.
2_rock
27.Haziran.2016, 12:28
Ben ukraynada kendi motorumda denedim .beklediğim gibi bir yakıt tüketimi veya performans bulamadım.
1- eğer karbüratör iyi bağlanmaz ise silindirlerden bir tanesine daha az benzin gidiyor.
2- motor yakacağı yakıtı her halükarda çekiyor. Karbüratör un tek olması yakıtı değiştirmiyor.
3-uygun karbüratör bulmak biraz pahalıya geliyor.
4-manifolt tel karbüratör hava filtresi gibi birbirine uyması gereken parçaları deneyerek seçmek gerekiyor.
grolof
27.Haziran.2016, 12:37
Ben ukraynada kendi motorumda denedim .beklediğim gibi bir yakıt tüketimi veya performans bulamadım.
1- eğer karbüratör iyi bağlanmaz ise silindirlerden bir tanesine daha az benzin gidiyor.
2- motor yakacağı yakıtı her halükarda çekiyor. Karbüratör un tek olması yakıtı değiştirmiyor.
3-uygun karbüratör bulmak biraz pahalıya geliyor.
4-manifolt tel karbüratör hava filtresi gibi birbirine uyması gereken parçaları deneyerek seçmek gerekiyor.
Bilgi için teşekkür ederim.Anlattıklarınız benimde aklıma geldiği için zaten tereddüt edip sorma gereği duydum.
Usta daha evvel denemiş ve olumlu sonuç alınmış,regale uyan manifolt ve markasını unuttuğum bir karbüratör söylemişti.
Sanırım en çok 250 lira gibi bir masrafı olacak gerçi bu paradan daha az bir paraya senkron cihazı alabilirdim ama deneyip sonucu görmek istiyorum.Bakalım belki iyi bir netice alırım.
2_rock
27.Haziran.2016, 13:10
Bilgi için teşekkür ederim.Anlattıklarınız benimde aklıma geldiği için zaten tereddüt edip sorma gereği duydum.
Usta daha evvel denemiş ve olumlu sonuç alınmış,regale uyan manifolt ve markasını unuttuğum bir karbüratör söylemişti.
Sanırım en çok 250 lira gibi bir masrafı olacak gerçi bu paradan daha az bir paraya senkron cihazı alabilirdim ama deneyip sonucu görmek istiyorum.Bakalım belki iyi bir netice alırım.
Gürol abi sonuç olumlu olacaksa olabilir ama sadece deneyip görmek için bence bu kadar masrafa ve uğrasa değermiş bilmiyorum. Gerçi Banada ukraynada herkes olmaz desene denemiştim :cheesy:
e.erbaş
27.Haziran.2016, 14:00
Gürol abi internette mct 250 tek karbüratör için manifoltlar var fiyatta uygun.Mesele en az 200 cc motor karbüratörü bulmak.
alibaba07
27.Haziran.2016, 14:40
Olur niye olmasın. Ancak mantıklı olur mu? Asıl soru bu bence. Eger tek karbüratör bu motor tipine daha performanslı olsa zaten orijinalde bunu yaparlardı.
Ancak, iyi bir usta uygun parçalarla tek karbüratörlüye çevirip iyi performans almani sağlayabilir. Ancak yapacagin masraf buna değecek mi. Bu da sorulması gereken bir nokta.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
grolof
27.Haziran.2016, 15:51
Gürol abi sonuç olumlu olacaksa olabilir ama sadece deneyip görmek için bence bu kadar masrafa ve uğrasa değermiş bilmiyorum. Gerçi Banada ukraynada herkes olmaz desene denemiştim :cheesy:
Kafama takılanı denemeden rahat edemiyorum:)
grolof
27.Haziran.2016, 15:54
Gürol abi internette mct 250 tek karbüratör için manifoltlar var fiyatta uygun.Mesele en az 200 cc motor karbüratörü bulmak.
Usta parçacıyla konuşurken bir marka dedi ama tam anlıyamadım. Regale uygun manifoltu getirtecekmiş. Bakalım acelem yok. Halledebilirsem iyi veya kötü neticeyi burdan paylaşacağım
grolof
27.Haziran.2016, 15:59
Olur niye olmasın. Ancak mantıklı olur mu? Asıl soru bu bence. Eger tek karbüratör bu motor tipine daha performanslı olsa zaten orijinalde bunu yaparlardı.
Ancak, iyi bir usta uygun parçalarla tek karbüratörlüye çevirip iyi performans almani sağlayabilir. Ancak yapacagin masraf buna değecek mi. Bu da sorulması gereken bir nokta.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende sizin gibi düşünenlerdenim ama yeni modellerde zaman zaman değişiklikler yapmışlar.
Bellimi olur servisler para kazansın diye senkron olayına mecbur etmiş olabilirler.:)
Randıman alamazsam karbüratörü geri vereceğim. Bir tek manifolt ğcreti öderim
Kadri
27.Eylül.2016, 02:11
Merhabalar bizim motorlarda çift karbüratörün birini diğerinden ayırmak yeterli olabilir diye düşünüyorum ve mct 250 manifoltu yeterli olabilir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
grolof
27.Eylül.2016, 02:34
Merhabalar bizim motorlarda çift karbüratörün birini diğerinden ayırmak yeterli olabilir diye düşünüyorum ve mct 250 manifoltu yeterli olabilir
Nasıl yapacaksınız bizdeki karburatörün birini nasıl iptal edeceksiniz. Olsa bile iki tarafa benzin yetiştirebilirmi.
Pek aklıma yatmadı zaten manifold kolay.
Kadri
27.Eylül.2016, 02:49
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160926/35e0b69b63383caae2ff5ce847a26a89.jpg Gürol bey abi iki karbüratörün birleşmesi ile oluşuyor ikiside mil ile birbirlerine aynı hareketi veriyor bizim motorda karbüratör bağlantıları basit yapılmış biri diğerinin kopyası olduğundan bana mantıklı geldi bir an
Kadri
27.Eylül.2016, 02:50
Ayrıca konuyu hortlattığım için özür dilerim
Kadri
27.Eylül.2016, 02:51
Tabiki karbüratörün piston hareketi yetişemeyebilir dolayısıyla devir düşük olacaktır
Kadri
27.Eylül.2016, 03:03
Gürol abi şuda var bizim motorlar 360 derece twin olduğu için iki pistonunda emmesi aynı anda olduğundan karbüratörün devir hareketinde bir değişim olmayacak sadece daha fazla karışıma ihtiyacı olacak mantıklımı sizcede
grolof
27.Eylül.2016, 10:23
Ayrıca konuyu hortlattığım için özür dilerim
Aslında hala aklımda ve denemek istiyorum.Hortlattığın iyi oldu.😃😃
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.