Orijinalini görmek için tıklayınız : Sürekli Hararet Lambası Yanıyor Ne Yapmalıyım?
rechennes
30.June.2016, 04:09
Merhabalar, foruma ilk motoru aldığımda girip bir sorunumu sizin sayenizde kendim tamir etmiştim şuan kırmızı hararet lambası yanıyor motor sıcakda soğuk olsa devamlı ama biraz kısık yanıyor gibi gözüküyor.Suyu tam motorun fanı hava çok sıcak havalarda devreye giriyor ve çok sesli çalışıyor bide durup durup yeniden çalışıyor normalmi bilemiyorum.Yurtdışında yaşadığım için motorumun herşeyini kendim yapmalıyım çünkü bulunduğum yerde buna bakan biyer bulamadım.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
https://s31.postimg.org/6lbxwpcav/image.jpg (https://postimg.org/image/6lbxwpcav/)
Tam bilmemekle beraber bir diyot probleminden sikayet olmustu daha once. Belki o diyotta bi temassizlik oluyordur. Bu diyot meselesini yapan Ahmet abi Cenk abi veya Hikmet abi (bildiklerim onlar) gorunce mutlaka yardimci olmaya calisirlar. Sesli calisiyorsa -sonucta calistigi icin- fanin bozulmus olabilir. Elinden geliyorsa ona bakmani tavsiye ederim
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
emresntrk
30.June.2016, 09:52
Muhtemelen hararet müşürün arızalanmıştır. Aynı problemi ben de yaşamıştım ve müşürü değiştirdiğimde sorun çözüldü. Eğer fan çalışıyorsa ve suyun da tamsa sana bir sorun yaratmaz. sadece motorun gerçekten hararet yaparsa sürekli yanık olduğundan anlayamazsın
Bahadır
30.June.2016, 10:03
Hararet sensörü arızalanmış olabilir8)
rechennes
01.July.2016, 01:48
Peki bu sensörü neresinde bulabilirim motorun ? Belki söküp tamir edebileceğim birşeydir, cep telefonu tamircisiyim bi bakayım belki elimden gelir sonuçta elektronik birşey
tamir edebileceğini sanıyorum kardeşim metal kap içersine entegre oluyor bunlar bildiğim kadarıyla en iyisi değiştirmek diye biliyorum
bu parça ise ya radyatör üzerinde ya motor bloğunda yada borudadır motorunu tam bilmediğim ve görmediğim kesin birşey diyemiyorum dediğim kısımlarda varsa böyle müşürler kablosunu bi sök bak sönüyormu
eğer sönerse sorun ondadır büyük ihtimalle
şimdiden kolay gelsin .... 8)
ob1kanobi
01.July.2016, 13:20
Geçmiş olsun öncelikle. Elbette ki görmeden yorum yapmak çok zor ancak sorun büyük ihtimalle müşürden. Bildiğim kadarıyla regallerde 2 adet müşür var. Biri bloğa biri de radyatöre giriyor. Birinin amacı motorun sıcaklığını ölçmek ( saatin içerisindeki kırmızı lambayı kontrol eder) diğeri de fanın açılma sıcaklığını kontrol eder. Müşür evde tamir edebileceğimiz, tamir etmeye uğraşmaya değecek bir parça değil. Önerim internetten veya yerel parçacıdan (Çin motorların çoğu parçası gibi müşürü de ortaktır diye düşünüyorum. Parçacıda aynısını bulmakta zorlanmazsınız) yeni bir müşür alıp değiştirmeniz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
MUSTAFA48
02.July.2016, 00:26
öncelıkle gecmıs olsun motorunu hıc tazıklı suyla yıkadın mı sorusunu yoneltıcem sana cunku buyuk ıhtımalle motor fanı calıstırıyorsa ki çalıştırdıgını soylemıssın. fan calısıyorsa motor sogukkende ısık yanıyorsa tek sebebının motor şaşe yapmstır. hareret musurunun oraya bıraz su kacmıs olabılır. veya baska bır yerden sase alıyordur aynı sorun bendede vardı sase ısını hallettım ısıkta yok oldu
leventg77
02.July.2016, 02:52
Aynı sorun bende de var sürekli hararet ışığı yanıyor söküp temizledim yerine taktım önce yanmadı sonra yolda giderken yanmaya başladı daha da sönmedi sanırım yenisi ile değiştireceğiz şase yapabilecek bir yerini de bulamadım
Ahmet Ateşler
02.July.2016, 10:40
Aynı sorun bendede var müşür arızası ve bu regallerde bir hastalık gibi havaların ısınmasıyla müşür arızası çoğaldı radyatörün hemen arkasında sarı bir parça tek kablo gidiyor yenisiyle değiştir bir sorun kalmaz ben hala vakit bulamadım değiştirmek için:)
Mehmet Furkan
02.July.2016, 20:45
Aynı sorun bendede var müşür arızası ve bu regallerde bir hastalık gibi havaların ısınmasıyla müşür arızası çoğaldı radyatörün hemen arkasında sarı bir parça tek kablo gidiyor yenisiyle değiştir bir sorun kalmaz ben hala vakit bulamadım değiştirmek için:)
hararet müşürü arızalı değiştirdiğinde bu sorun ortadan kalkıyor hararet ışığının devamlı yanması motorun hararet yaptığı manasına gelmiyor müşür problemi tamamen eğer fan çalışıyorsa hiç bir problem yok demektir
:)
Ahmet Ateşler
02.July.2016, 21:58
hararet müşürü arızalı değiştirdiğinde bu sorun ortadan kalkıyor hararet ışığının devamlı yanması motorun hararet yaptığı manasına gelmiyor müşür problemi tamamen eğer fan çalışıyorsa hiç bir problem yok demektir
:)
Yukarıda hikmet güzel açıklamış bizim makinalarda iki adet müşür var diye biliyorum biri radyatörün diğeri motor bloğuna bağlı hareket lambası bu motor bloğuna bağlı yani fan motoruyla alakası yok fan çalışır radyatördeki suyu soğutur ama motor bloğuna bağlı olan müşür bloğun aşırı ısındığı anlamına gelir lamba yanar haber verir haa benimki devamlı yanıyor motor soğukkende müşür arızası belli fanla alakası yok yani fan çalışsada müşürle alakası yok Celil abim konuyu okuyunca netleşir konu ben sistemi böyle biliyorum 8)
Punisher45
03.July.2016, 22:01
kısa süre önce aynı sorunbende de vardı servise götürdüm müşür arızalıymış. önce temizledik müşrü düzelmedi sonra değiştirdik. sneinde aynı sorundan kaynaklanıyor olabilir. ihmal etme en kısa sürede hallet dostum
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.