Orijinalini görmek için tıklayınız : fan açma ile ilgili sorum olacak
arkadaşlar benim motorum uzun yolda bile ısınınca fan açıyor ve nerdeyse hiç kapatmıyor motorcum termostadı sökelim ama motorun biraz çekişten düşebilir dedi
sizce fan ısınınca sürekli açması normalmi şehir içinde sıkntı olmuyor
yoksa fan müşüründenmi yüksek derecelisi varmıdır ?
termostadı sökmelimiyim ?
önere bileceğiniz birşey varmı
yada hiç elleme fan açması iyidir diyip yolamı çıkmalıyım
malum aldora kardeşimizin bu mutlu gününde yalnız bırakmayacağız inşallah
Uzun yola çıkmamız gerekiyor ve havalar sıcak malum sorun yaşarmıyım tereddütteyim ???
Herhalde net bir bilgi sahibi olan biri yok galiba :) :) :)
gabriel cash
01.July.2016, 19:50
muhtemelen hararet veya fan müşüründe arıza vardır diye düşünüyorum. ama çözümü var mı ya da başka bir nedenden olabilir mi bilmiyorum. direkt düz mantık yürüttüm :)
MUSTAFA48
01.July.2016, 22:25
benım dusuncem fan acması gayet guzel bır durum bırak acsın sen yoluna bak :)
muhtemelen hararet veya fan müşüründe arıza vardır diye düşünüyorum. ama çözümü var mı ya da başka bir nedenden olabilir mi bilmiyorum. direkt düz mantık yürüttüm :)
Arıza ihtimali sıfır nornal kullanımda açıp kapatıyo ama erken açıyo müşür derecesi düşük galiba
benım dusuncem fan acması gayet guzel bır durum bırak acsın sen yoluna bak :)
Bencede öyle ama fan motoru yanarsa ne olucak oda var şimdi :)
ob1kanobi
02.July.2016, 22:17
Uzun yolda bile fanın sürekli açık kalması bir problemdir diyebilmemiz için motorun sıcaklığını bilmemiz lazım. Kullanım tarzınız (yüksek devir) kullandığınız yağ, soğutma sıvınız, bulunduğunuz iklim, radyatör peteğinin durumu (kanallarda ezilme var mı?) vs. Bunların hepsi de motor sıcaklığını etkiler. Eğer herşey normalse yeni bir müşür almayı deneyebilirsiniz. Termostatı kesinlikle iptal ETMEYİN.
Sent from my iPhone using Tapatalk
MUSTAFA48
03.July.2016, 00:00
Arıza ihtimali sıfır nornal kullanımda açıp kapatıyo ama erken açıyo müşür derecesi düşük galiba
Bencede öyle ama fan motoru yanarsa ne olucak oda var şimdi :)
fan motorunun yanacagını sanmıyorum yanarsa uydururuz kardesım bırseyler :)
Şimdi kardeşlik sana 2 3 konudan bahsedeceğim motorunda eğer orjinal fan takılı ise o fan 350 lilikler için yeterli olmuyor eski kasa 250 liliklerin fanı o.Yeterli soğutma yaşanmadığı içinde fan genel olarak calısır durumda kalıyor.Ben fan motorunu değiştirdiğimde özellikle yenisi ile çok mutlu olmuştum beklediğimin çok üstünde bir fan göndermişti emre motor bu kulağının arkasında kalsın.Akabinde bizim motorların soğutma elemanları için komple değişim gerektiren bir takım çalışma içine girmiştim yanlış hatırlamıyorsam ki az once y 50 c de fan acıyor diye hatırlıyorum fakat teğit amaclı bu resmı
https://s12.postimg.org/k9f5oa8e5/P_20151126_012705.jpg
bunun için 65 c acacak musur uydurabilirsin çok sıkıntı olmayabilir.Şimdi gelelim asıl konumuza surekli olarak fan acma problemin oluyor bence iki konuya odaklanmalısın birisi suyun devirdaimi diğeri ise üst kapak contası.zaten su devirdaim etmiyorsa termostadı ıptal ettirsende cok fazla bır sey farketmez sadece yolda gıderken basın agrımaz :) Birde fanın surekli acıyorsa yanında ( avandanlıkta ) 2 3 tane sigorta tasımanda fayda var.zira fan surekli acık atıyorum farların da acık dıyelım ya on far patlar ya sigorta.
Bahsettiğim fan motoru ile alakalı post ;
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=10996
Fan değiştirme olayı mantıklı gelmedi pek çünkü yolda giderkende açık duruyo fan contada yada termostadda arıza yok problem bence fan müşürü derecesi düşük olduğu için sürekli açık kalıyor ama dediklerinede bi göz atıp kontrol edicem mantıklı demişsin
Fanın aliexpres linki falan varmı baksak beye göre nasıl alıcaz ?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.