Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor tekliyor

Fatal
05.Temmuz.2016, 20:55
Arkadaşlar dün akşam köye geldim hiç bişey yoktu sabah motoru altına takoz koyup arka tekeri boşa çıkardım rolantide 1. Viteste arka tekeri patlattım motor bi gaz kesip sonra gaz vermeye başladı herhalde motor yan olunda benzin boğdu sandım neyse işimi bitirdim denizliye dönücem yolda motor gaz yememeye teklemeye başladı düzelir diye umdum zorlamadan eve geldim sağ egzozun katalizörü masmavi olmuş ısıdan bide yolda gelirken dip gaz yapınca motor boğulup teklemeye başlıyo ve eve 3 km kala yedek su deposunun kapağındaki delikten su atmaya başladı bıraktım soğuyunca düzelir diye gene düzelmedi hala tekliyor
Acaba contamı yaktım diye düşünüyorum yada sorun ne olabilir

Tamda yarın yola çıkıcam derken böyle bi sorun hiç iyi olmadı :soru?:soru?

Can Vural
05.Temmuz.2016, 21:59
Su kaynattiysa fan acmamistir. Radyatörde su degil antifriz olmasida onemli tabi. Tekleme problemi icinde karbüratöre bi bakmak lazim benzin yetiştiremiyo olabilir motor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

alibaba07
05.Temmuz.2016, 22:29
Geçmiş olsun. İnşallah yolda problem olmaz.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

anilsedali
05.Temmuz.2016, 22:39
Arkadaşlar dün akşam köye geldim hiç bişey yoktu sabah motoru altına takoz koyup arka tekeri boşa çıkardım rolantide 1. Viteste arka tekeri patlattım motor bi gaz kesip sonra gaz vermeye başladı herhalde motor yan olunda benzin boğdu sandım neyse işimi bitirdim denizliye dönücem yolda motor gaz yememeye teklemeye başladı düzelir diye umdum zorlamadan eve geldim sağ egzozun katalizörü masmavi olmuş ısıdan bide yolda gelirken dip gaz yapınca motor boğulup teklemeye başlıyo ve eve 3 km kala yedek su deposunun kapağındaki delikten su atmaya başladı bıraktım soğuyunca düzelir diye gene düzelmedi hala tekliyor
Acaba contamı yaktım diye düşünüyorum yada sorun ne olabilir

Tamda yarın yola çıkıcam derken böyle bi sorun hiç iyi olmadı :soru?:soru?

Aynı problemi 150 likte yaşamıştım. Motorlar farklı ancak havalandırma delikleri var bizde koltuğun altında onlar kapanmıştı. Havalandırmayı kontrol etmeni ve temizlemeni tavsiye ederim.

Fatal
05.Temmuz.2016, 23:26
Fan açtıyo sorun yok hava filtreside olabilir bi kontrol edicem hayırlısı inşallah conta yakmamıştır

grolof
06.Temmuz.2016, 01:00
Bence öncelikle bujileri bir kontrol et.Karburatör hava ayarı kısıksa yani zengin karışım yakıyorsa buji kurum bağlamış olabilir.

Fatal
06.Temmuz.2016, 02:10
Hal hareketlerden banada buji gibi geliyo hayırlısı bakalım yarın açık yer bulursan değiştircem inşallah

Hiracan
06.Temmuz.2016, 08:40
Kardeşim geçmiş olsun. Aman diyeyim tam halletmeden yola çıkma. Umarım kolayca halledilebilir bir şeydir.

Fatal
06.Temmuz.2016, 13:02
İnşallah halledebilirim yoksa aldoranın düğününe gidemicem ona sinirleniyorum

grolof
06.Temmuz.2016, 13:34
Hal hareketlerden banada buji gibi geliyo hayırlısı bakalım yarın açık yer bulursan değiştircem inşallah
Bence her motorcunun muhakkak yanında bulundurması gelenlerin başında 2 yedek buji, bir buji anahtarı vekapağı sökmek için allen yada alyan denilen anahtar.
Eğer benim kadar kilosu olan varsa yolda giderken motor teklemeye başlarsa ve dik bir yer çıkıyorsanız yolda kalma ihtimali çok yüksek olur.Bu saydığım şeyler sizi kurtarır.

Fatal
06.Temmuz.2016, 16:38
Bakımdan yeni çıkarmıştım arefe gününden önce sıkıntı yoktu
Dün motorun lastikleri parlatmak için yan yatırmış hafif takozla büyük ihtimal filtreden yağ çekmiş buji yağlamış filtre kutusunu temizledim boruyu temizledim balata spreyiyle bujileride zımparaladım şimdilik düzeldi deneme maksatlı ilçeye geldim 40 km oldu sorun yok merkeze dönünceye kadar sıkıntı çıkmazsa olmuştur :):)