Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletim aşırı yakıyor

avici
06.July.2016, 18:32
Merhaba arkadaşlar,

İkinci motor olarak 6c aldım 2 haftadır kullanıyorum. Daha önce hiç jikleli motor kullanmadığım için bu olayı tam çözemedim. Sorularım şunlar yanıtlarsanız sevinirim;

1- Sol kumandadaki jikle ileri doğrumu açık yoksa bana doğrumu?

2- Motor ısındıktan sonra jikleyi bana doğru çekiyorum ve stop ediyor, 1 saat hiç durmadan yol aldım jikleyi geri çektiğimde tekrar stop etti kesinlikle jikle gerideyken motor gaz yemiyor. Bu işin formulü nedir

3. 60 liralık yakıtla 200 km anca yapıyor, artçı yok çanta vs hiç bir şey yok. Bu jikleden dolayımı çok yakıyor anlamadım, acemi kullanıcı değilim ilk jikleli motosiklet tecrübem.

srwnk
06.July.2016, 19:21
Jikle karbüratör havasını kısıp zengin karışımla motorun daha fazla içmesine yarar ama bu havalarda genellikle gerek duyulmaz.

Kol ileri durumda iken jikle açık oluyor. Kendine doğru çekersen kapanır ve hava girişi artar. Rölanti ayarı çok kısık ise onu biraz açman fayda sağlayabilir. Sürekli jikle ile gidersen buji başları da kirlenir, ateşleme problemi yaşarsın. Hatta hızını artırınca motor öksürüyormuş gibi olur. Buji kirlendiğinden ateşleme sıkıntısındandır. Bir rölanti ayarını yükseltmeyi dene istersen. Küçük bir vida gibidir.

avici
06.July.2016, 20:17
Teşekkürler ancak olayı tam olarak anlayamadım hala. Kışın jikle geridemi kullanılıyor, yazın ısındıktan sonra jikleyi geriyemi almalıyım? Jiklenin benzine etkisi nedir?

srwnk
06.July.2016, 21:17
Motor, (her araç için) ısınınca tam randımanlı bir şekilde çalışır. Soğuk havalarda ve özellikle kışın motorun ısınması zaman aldığından çalışmak için daha çok benzine ihtiyaç duyar. Isınıp da rölantisini yakalayana kadar jikle ile çalıştırılır. Bu süre içinde çok gaz verilmez. Boğulma ile stop edebilir ve buji başlarını kurum kaplatır. Jikle, sürüş esnasında açık olmaz. Açık olursa motor çok benzin yer ve buji kirliliğine yol açar. Yüksek hızda ilerlerken motorun teklediğini bile hissedersin. Yapman gereken, motoru soğuk bir yere park ediyorsan, ya da soğuk havalarda jikleyi itip motoru çalıştırman. Bir - iki dakika kadar ısınmasını beklemen, sonra jikleyi kendine çekip, sürüşe başlaman. Dururken jikleyi kendine çektiğinde durma vs yapıyor ise rölanti (motorun en az yakıtta çalışma ayarı / gaz vermeden, kendi halinde ) ayarı düşük olduğundan kaynaklanabilir. Dediğim gibi, yerini biliyorsan sen de bir tornavida ile ayarı yükseltebilirsin...

CELİL
06.July.2016, 22:08
Merhaba volkan jikle soğuk havalarda motor kolay çalışsın diye kullanılır motor ısınınca kapatılıp yola öyle çıkılır açık unutursan motor boğulur gazı bırakınca stop eder bujilere kurum yapar ateşlemeyi bozar yani motor sıcakken jikleyi çektiğinde stop etmesi jiklenin açık pozizyonda olduğunu gösterir fazla yakmasıda bujiler kurum yaptıysa hava filitresi kirlendiyse bakım zamanı gelmişse olabilir bakımdan sonrada fazla yakarsa karbüratör ayarlarına baktırmak gerekebilir kolay gelsin 8)

newmoon06tr
06.July.2016, 22:58
Merhaba volkan bende 4 aydir daytona kullanıcısının. Sol elcigin yanındaki jikle kendine doğru asildığında, hava girişini kisitliyor soğuk havalarda çalışması için. Bu havalarda jikle ileride yani sonda ve herhangi bir hava kısıtlaması olmadan tek marşta çalışıyor, bana önceki açıklama sanki ters gibi geldi, yada ben 4 aydır yanlış kullanıyorum. Okuyan arkadaşlar açıklık getirecektir. Rolantiye gelince motor sıcak ken sağ taraftaki yaylı ve çevirmeli düğme den yapabilirsin.

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RUSBERK
07.July.2016, 00:41
Bende spyder 15 model var bende jigleyi kendime çektiğimde açık konumda ben 40 lira ile 200 280 km arası yol yapıyorum ortalama çoğunluk şehir içi

avici
07.July.2016, 01:37
Arkadaşlar cevaplar için teşekkurler ancak, bahsettiginiz olayla benim jikle tam tersi oluyor bu durumda.

Daha aciklayici olmak gerekirse ileri konumda bir elektrik simgesi var jiklenin orda ve bana dogru ok geliyor simge olarak. İleri konumda hic tekleme vs yapmiyor bana dogru cektigiimde tekleme ve stop ediyor. Buda sizin dediginizle tam tersi bir durum olusturuyor.

Acaba jiklelermi farkli motor 2014 daytona, sizin dediginizle tam tersi durum oluyor. İleri konumda sorun yok, kendime cekince tekleme ve stop sorunu var.

AMZ35
07.July.2016, 02:39
Yakit icin karburator ayari yaptir istersen. Bujilere falan da baktirabilirsin. Karburatoru temizlet hatta ve benzin filtreni de bi degistir

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RUSBERK
07.July.2016, 03:09
Tamam işte benim dediğim gibi jigle ilerideyken kapalı kendine doğru çektiğinde çalışıyor onun için sen ilerideyken kullanacaksın. Çin işi olunca boyle tuhaflıklar oluyor. Ama seviyorum motorumu

RUSBERK
07.July.2016, 03:10
Bu arada en son yedek depoya duştum ve 40 liralık benzin aldım 4.52 ₺ dan şuan 160 km yaptım. Rahat 50-60 km daha gidecek yalıt var gibi en az

newmoon06tr
07.July.2016, 12:21
Volkan sen olayı cozmussun zaten, bu havalarda jikle ileride konumda iken jikle devrede değil, ve motorun normal çalışıyor, jikleyi devreye sokacak bir hava durumu yok zaten. Kışın soğuk havalarda motorun ısınması için bir miktar kendine doğru asiliyorsun, yani hava girişini kismiş oluyorsun, zengin karışım ile motorun daha rahat çalışmasını sağlıyorsun, 2-3 dk sonra jikleyi ileri iterek devreden çıkarıyorsun motor rolantide normal çalışmaya başlayınca hareket edebilirsin, jikle sana çekili bir durumda hareket ederseniz mutlaka motor zengin karışımdan dolayı tekleyecek ve stop edecektir. Yukarıda bahsettiğim gibi bu havalarda jikleye gerek yok, (ileride duracak sürekli). Motoru çalıştırdin, rolantide 2-3 dk, ısınmasını bekle, hart hurt gaz vererek motoru ısıtma, Hafif gaz verdiğinde tepkimesi ni hissettiğinde, hareket edebilirsin, bu arada benim daytona da 2014, (jikle konumu konusunda açıklama yapan ilk arkadaşın verdiği konumlar bana göre ters,)

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bykzturgut
07.July.2016, 13:24
Meraba arkadaslar bede rr 250e9 var ve kolda jigle yok benim elle baka yapa bilcegim bi yer varmi

grolof
07.July.2016, 20:52
Meraba arkadaslar bede rr 250e9 var ve kolda jigle yok benim elle baka yapa bilcegim bi yer varmi

Kışın çalıştırmakta zorluk çekersen bir tornavida ile karbüratörün ğstünden jikleyi açabilirsin. Az ısınınca tornavidayı çekersin

Seçkin-67
07.July.2016, 21:21
Merhaba arkadaşlar,

İkinci motor olarak 6c aldım 2 haftadır kullanıyorum. Daha önce hiç jikleli motor kullanmadığım için bu olayı tam çözemedim. Sorularım şunlar yanıtlarsanız sevinirim;

1- Sol kumandadaki jikle ileri doğrumu açık yoksa bana doğrumu?

2- Motor ısındıktan sonra jikleyi bana doğru çekiyorum ve stop ediyor, 1 saat hiç durmadan yol aldım jikleyi geri çektiğimde tekrar stop etti kesinlikle jikle gerideyken motor gaz yemiyor. Bu işin formulü nedir

3. 60 liralık yakıtla 200 km anca yapıyor, artçı yok çanta vs hiç bir şey yok. Bu jikleden dolayımı çok yakıyor anlamadım, acemi kullanıcı değilim ilk jikleli motosiklet tecrübem.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160707/5a36e5697219d6cde86f419fd43e13e6.jpg
Resimdeki gibi kol jikle sembolü olan yerde kapalı..
Ok yönüne doğru çektiğimizde jikle aktif hale geliyor açık konum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RUSBERK
08.July.2016, 00:10
Bu arada en son yedek depoya duştum ve 40 liralık benzin aldım 4.52 ₺ dan şuan 160 km yaptım. Rahat 50-60 km daha gidecek yalıt var gibi en az

Yakıtım 190 kilometrede yedek depoya düştü hesabıma gore 21 kuruş yaktı ama tırmanışlar fazla oldu bu sefer ve daha motorun rodajı tamamlanmadı

grolof
08.July.2016, 11:36

Benim tarif ettiğim eski model regaller içindir.