Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ah bu 250cclik cruiser-chopper çıkmazı :)

UğurOrhon
10.July.2016, 21:25
Evet dostlar. Emektar RR Spyder250mı satmak için büyük oranda anlaştım. Kendisi beni 15bin km taşıdı sağolsun. cc yükseltmeden önce 250lik bir V motor ile bir yada iki sezon daha yola devam kararı aldım. Birçok motoru inceledikten sonra Hyosung GV 250 ile RKS cruiser 250 arasında kararsız kaldım. Kullananlardan, bilenlerden tavsiye bekliyorum. Rks olursa sıfır alacağım. Gv250 olursa 1-2 yıllık, max 15 binde bir makina alacağım. Fiyat konusu eşit çıkıyor bu vaziyette.(Lütfen şunu da düşünmez misin şeklinde yorum yazmayın. Zaten ikiye indirmek bile yorucu oldu [emoji23])

Tecrübeli kardeşlerimden, abilerimden acil tavsiye bekliyorum. Teknik özelliklerde gv250 nin önde olduğu aşikar. Ama en iyi kullanan bilir tabi. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/8014328dcc9c0d7b427614855fa466c8.jpg

Şunlar da Gv250nin
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/0f764dfc5f777f5f2c2d0677c02a6867.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/7e004d6a00b2fcb9efd502bcf97e6893.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/1ecd3b91631df566323ce1cc3cb3daec.jpg

Antalya - Merkez

İlker Akgül
10.July.2016, 23:51
Evet dostlar. Emektar RR Spyder250mı satmak için büyük oranda anlaştım. Kendisi beni 15bin km taşıdı sağolsun. cc yükseltmeden önce 250lik bir V motor ile bir yada iki sezon daha yola devam kararı aldım. Birçok motoru inceledikten sonra Hyosung GV 250 ile RKS cruiser 250 arasında kararsız kaldım. Kullananlardan, bilenlerden tavsiye bekliyorum. Rks olursa sıfır alacağım. Gv250 olursa 1-2 yıllık, max 15 binde bir makina alacağım. Fiyat konusu eşit çıkıyor bu vaziyette.(Lütfen şunu da düşünmez misin şeklinde yorum yazmayın. Zaten ikiye indirmek bile yorucu oldu [emoji23])

Tecrübeli kardeşlerimden, abilerimden acil tavsiye bekliyorum. Teknik özelliklerde gv250 nin önde olduğu aşikar. Ama en iyi kullanan bilir tabi. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/8014328dcc9c0d7b427614855fa466c8.jpg

Şunlar da Gv250nin
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/0f764dfc5f777f5f2c2d0677c02a6867.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/7e004d6a00b2fcb9efd502bcf97e6893.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160710/1ecd3b91631df566323ce1cc3cb3daec.jpg

Antalya - Merkez

Rks dedik ya Uğur

Antalya/Merkez

UğurOrhon
10.July.2016, 23:59
Rks dedik ya Uğur

Antalya/Merkez
Şef rakamlar öyle demiyor ama[emoji23]

Antalya - Merkez

İlker Akgül
11.July.2016, 00:01
Şef rakamlar öyle demiyor ama[emoji23]

Antalya - Merkez

Sen bilirsin [emoji848]

Antalya/Merkez

UğurOrhon
11.July.2016, 00:03
Sen bilirsin [emoji848]

Antalya/Merkez
Sen gv al. Bi bakalım. Ona göre alırız[emoji41]

Antalya - Merkez

İlker Akgül
11.July.2016, 00:03
Sen gv al. Bi bakalım. Ona göre alırız[emoji41]

Antalya - Merkez

Hayatta almam tek eksozlu motor

Antalya/Merkez

UğurOrhon
11.July.2016, 00:07
Hayatta almam tek eksozlu motor

Antalya/Merkez
O aslında çift. Sonradan birleşiyor. Sen iste, birleşmesine izin vermeyiz [emoji1]

Antalya - Merkez

e.erbaş
11.July.2016, 00:07
Sezon başında bi yakınımahyosung gtr250 baktık bi kaç tane.Sanırım hyosung 250 cc klasmanında heo aynı bloğu kullanıyor,baktığımız motorların hepside traktör gibi gürültülü çalışıyordu açıkçası benim içime hiç sinmedi hyosung.Rks hiç görmedim bi şey diyemem.

UğurOrhon
11.July.2016, 00:14
Sezon başında bi yakınımahyosung gtr250 baktık bi kaç tane.Sanırım hyosung 250 cc klasmanında heo aynı bloğu kullanıyor,baktığımız motorların hepside traktör gibi gürültülü çalışıyordu açıkçası benim içime hiç sinmedi hyosung.Rks hiç görmedim bi şey diyemem.
Kaç modeldi motor?

Antalya - Merkez

wildworld
11.July.2016, 00:14
Çomak sokayım mı bu iki motorun arasına Kymco Venox 250 diyorum :cheesy::sustum:

e.erbaş
11.July.2016, 00:16
Kaç modeldi motor?

Antalya - Merkez

Biri 2012,iki de 2013 model

UğurOrhon
11.July.2016, 00:18
Biri 2012,iki de 2013 model
Gürültüyü severiz. Ama ne şekilde çıktığına bağlı[emoji41]

Antalya - Merkez

UğurOrhon
11.July.2016, 00:19
Çomak sokayım mı bu iki motorun arasına Kymco Venox 250 diyorum :cheesy::sustum:
Gelince göstereceğim ben sana venox u[emoji36]

Antalya - Merkez

alibaba07
11.July.2016, 00:20
Eğer ikisi arasında kaldıysan rks al. Hyosung parçası çok sıkıntı. Rks de çok bol olmasa da piyasada benzeri çok bulunan bir motor. Ama sıfır ayarında hyosung bulursan ve temiz kullanırsan daha iyidir. En guzeli gönlünden geçen neyse onu alman. Motosiklet işinde mantıktan çok kalbine bak.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

e.erbaş
11.July.2016, 00:21
Gürültüyü severiz. Ama ne şekilde çıktığına bağlı[emoji41]

Antalya - Merkez Motordan gelen mekanik bi gürültü,vazgeçmişti ve şu an daytona kullanıyor.

wildworld
11.July.2016, 00:29
Şaka maka bende rks diyorum abi benim araştırmacı ruha güveniyorsan hyo'dan kesinlikle uzak dur sağlam motor ancak parçaları çok pahalı ve zor temin ediliyor. ayrıca şekil olarakta bir türlü ısınamadım hyosung'a

UğurOrhon
11.July.2016, 00:35
Şaka maka bende rks diyorum abi benim araştırmacı ruha güveniyorsan hyo'dan kesinlikle uzak dur sağlam motor ancak parçaları çok pahalı ve zor temin ediliyor. ayrıca şekil olarakta bir türlü ısınamadım hyosung'a
Artçılı performansı beni düşündürüyor. Sonuçta gv 8 beygir önde. Bi de 2.eldeki pazarı olmayışı. Zaten blacksterın piyasaya düşmesiyle fiyatı daha da düşecektir.

Antalya - Merkez

HuBo
11.July.2016, 00:57
merhabalar bende motor arayışı içerisindeyim hysoung gv 250 almayı düşünüyordum bütün araştırmalarım o yönde oldu ve motorr aksamı konusunda hiç bir sıkıntı çıkarmadığını sadece elektriksel problem olduğunu duydum son modellerde elektriksel hatanında giderildiği kanısındayım ki hiç kimse bu konuda şikayet konusu açmamış lakin tek bir sebebden dolayı gv 250 den vazgeçtim enjeksiyonlu makinalarda egzoz değişimi sıkıntılıymış değişim yaptığında beyin bozuluyormuş çok iyi anlayan ustasına götürmem gerekiyormuş cpu ayarlarını çok iyi yaptırmam gerekiyormuş falanda filan bizim buralarda motorlara bile adam akıllı bakamıyolar ki onu hiç kimse yapamaz düşüncesiyle gv 250 den vazgeçtim tekrardan regal almayı planlıyordum ama rks yide şimdi aklıma koydun birde onun araştırmasına girip bakayım olumlu olumsuz sonuçlarını sana aktarırım..

yenidunya
11.July.2016, 01:12
Hyosung rks yi ki kendisi eskinin keeway landcruiser i dır, havada karada oper

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

RUSBERK
11.July.2016, 01:31
Benim anlamadığım bahsettiğiniz modeller spyder dan daha mı iyi de siz değiştirmek istiyorsunuz. Yazıları okuduktan sonra merak ettim rks nin yeni modeli black s... Spyder bunların hepsine 100 basar bence bir kullanıcı olarak siz bir sıkıntı ile mi karşılaştınız boyle bir karar aldınız yoksa değişiklik olsun diye mi?

UğurOrhon
11.July.2016, 03:45
Benim anlamadığım bahsettiğiniz modeller spyder dan daha mı iyi de siz değiştirmek istiyorsunuz. Yazıları okuduktan sonra merak ettim rks nin yeni modeli black s... Spyder bunların hepsine 100 basar bence bir kullanıcı olarak siz bir sıkıntı ile mi karşılaştınız boyle bir karar aldınız yoksa değişiklik olsun diye mi?
Kaç yıldır motorsiklet kullanıyorsunuz veya daha önce bunlardan hangilerini kullandınız bilemiyorum tabi. Ama V motorun sıralı silindire olan üstünlüğünü, en azından kore malının(hyosung kore malıdır ve suzukiye uzun yıllar parça üretmiş bir markadır) çin muadillerine olan üstünlüğünü kabul etmek gerekir. Tabi ki burada sadece rakamsal değil, kullanıcı yorumlarına bakarak yazıyorum çünkü sayısal veriler zaten dediğinizin tam tersini işaret ediyor. Kaldı ki ben zaten hangisi performans açısından daha iyidir diye sormadım. Bunun cevabı belli. Sorduğum şey, yedek parça temini, yaşanılan sorunların aşılması için gereken maliyetleri vb durumlar ile araçları kullanan arkadaşların yaşadığı olumlu/olumsuz deneyimlerdir. Fiyat/performans oranı gibi daha detay konulardır. Yoksa ikisinden birini sıfır olarak alacak olsam, elimde bol para olsa tabi ki gv250 yi tercih ederdim. Ayrıca kullandığınız motosikletleti 15bin ve belki daha fazla süreyle her iklim koşulunda ve yolda kullanmış biri olarak söylemek zorundayım ki, spyder250 görüntüsü gerçekten muazzam fakat an itibariyle benim ihtiyaçlarıma cevap vermeyen bir durumdadır. Elbette ki spyderı çok severek aldım ve kullandım. Kasasına hayran olduğum bir araçtır. Ancak motosiklet zevk işidir, sizin ihtiyacınıza tam cevap veren benimkine vermez. Benim hoşuma giden size hoş gelmez. Herkesin motoru kendine harikadır zaten.

Açtığım konuyu dikkatli okursanız spyder250 /Rks250 /Gv250 karşılaştırması istemedim. İstediğim tavsiyelerin içeriği bellidir. Ben Antalya'ya gittim, artık karar verdim başka bir yere gideceğim, İzmir'e mi Ankara'ya mı gitsem kararsızım diyen adama, Antalya hepsine yüz basar demek mantıklı değildir. Çünkü mesaj sahibi Antalya'yı oldukça iyi bilmektedir.

Antalya - Merkez

MUSTAFA48
11.July.2016, 05:45
rks diyorum gv250 tarz olarak egzosları benımde hosuma gıtmıyor rks en ıyısı gel rks alalım :)

CELİL
11.July.2016, 11:04
Merhaba Uğur 250 cc makinadan inip 250 cc makinaya bineceksen sadece Gv nin performansı gücü sana uygun gelir spyder satılıp daha aşağıda olan RKS bence kesinlikle alınmaz bunun yanında gv nin elektiriksel ve beyin arızası parça ,servis ikinci el satış gibi sıkıntıları var karar senin kolay gelsin 8)

Peder
11.July.2016, 12:41
Benimde tercihim RKS olurdu sanırım

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siyah Adam
11.July.2016, 15:53
Abi bence 0 makina 2. Ele göre daha avantajlı bir sıkıntı cıktıgında başın ağrımıycak hiç değilse götürüceksin garanti yapıcak 👍🏻

UğurOrhon
11.July.2016, 18:07
Abi bence 0 makina 2. Ele göre daha avantajlı bir sıkıntı cıktıgında başın ağrımıycak hiç değilse götürüceksin garanti yapıcak 👍🏻
Keşke öyle olsa. Motor ve şase garanti kapsamında değerlendiriliyor. Geri kalan herşey hiç mastercard [emoji1]

Antalya - Merkez

Siyah Adam
11.July.2016, 18:08
Keşke öyle olsa. Motor ve şase garanti kapsamında değerlendiriliyor. Geri kalan herşey hiç mastercard [emoji1]

Antalya - Merkez

Gerçi orasıda doğru ama birisi 0 yani abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

UğurOrhon
11.July.2016, 18:14
Sanırım yine en özetleyici yorumu Celil başkan yaptı. Bakalım bu işin sonu ne olacak [emoji28]

Antalya - Merkez

RUSBERK
11.July.2016, 18:49
Ben zaten karşılaştırma için yazmadım sadece merak ettim Celil başkanın dediğine katılıyorum. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın dediğiniz gibi karar verilmiş motor değişecek istediğiniz tavsiye. Her şey gönlünüzce olsun

Mehmet.m
11.July.2016, 19:01
Rks de ki blok supershadowla, viragoyla borelli ledow'la, lifanla hep aynı blok. Tek fark enjeksiyon. Rks de parça sıkıntısı yaşamazsınız. Sebebi bu saydığım motorlarla çok büyük oranda parçalar aynı olur. Ama rks 2. eli çok olmayan bir makine. Hyosung da enjeksiyondan dolayı egzozdan ses almak zor. Rks yi bilmiyorum ama oda enjeksiyonlu olduğundan benzer sıkıntı onda da olabilir. Stok egzozlu bir hyosung scooter gibi ses veriyor. Rks'yi dinlemedim. Ayrıca biri yazmış önceden GT250R motoru var üstünde gv 250'nin. Doğru. Bu motor devirli kullanıma çok yatkın. Bir cruiser'dan beklenmeyecek karakterde bir motoru var. Cruiser motor düşük devirde yüksek tork verir. Dolayısıyla her devir de benzer performans alırsın çekiş gücü düşmez.3. vites de 20 km/s hızla viraj alırsın pata pata gider. Hyo'da düşük devirlerde nasıl gider açıkçası bunu bir motoru deneme imkanı olursa görün tecrübe edin. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Devirli kullanmayı seven ani hızlanma isteyen için güzel. Düşük devirde gezerimci için kötü. Bu size bağlı. Pozitif taraf olarak parça kalitesi, performans ve bana göre görüntü olarak da rks dahil çinli kim var kim yoksa hepsinden iyidir.

Bence, bu kıyas bana göre çok doğru bir kıyas olmamış. Çünkü Hyo her bakımdan önde. rks nin sıfırı 10bin. Hyo'nun 10.000 e çok temiz düşük km li motorlarını bulursunuz. Ve satmak istediğinizde de satarsınız. Tabiki karar sizin.

Ne alırsanız alın sizin için hayırlısı olsun.

Oguz
12.July.2016, 04:37
Şahsi fikrim eğer bütçen karşılıyorsa Suzuki intruder 250. Hepsinden daha fazla memnun edecektir seni. Şahsen regali satsam gider japon alırım. Kalite her zaman kalitedir, güzeldir ve üzmez.

UğurOrhon
12.July.2016, 06:06
Rks de ki blok supershadowla, viragoyla borelli ledow'la, lifanla hep aynı blok. Tek fark enjeksiyon. Rks de parça sıkıntısı yaşamazsınız. Sebebi bu saydığım motorlarla çok büyük oranda parçalar aynı olur. Ama rks 2. eli çok olmayan bir makine. Hyosung da enjeksiyondan dolayı egzozdan ses almak zor. Rks yi bilmiyorum ama oda enjeksiyonlu olduğundan benzer sıkıntı onda da olabilir. Stok egzozlu bir hyosung scooter gibi ses veriyor. Rks'yi dinlemedim. Ayrıca biri yazmış önceden GT250R motoru var üstünde gv 250'nin. Doğru. Bu motor devirli kullanıma çok yatkın. Bir cruiser'dan beklenmeyecek karakterde bir motoru var. Cruiser motor düşük devirde yüksek tork verir. Dolayısıyla her devir de benzer performans alırsın çekiş gücü düşmez.3. vites de 20 km/s hızla viraj alırsın pata pata gider. Hyo'da düşük devirlerde nasıl gider açıkçası bunu bir motoru deneme imkanı olursa görün tecrübe edin. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Devirli kullanmayı seven ani hızlanma isteyen için güzel. Düşük devirde gezerimci için kötü. Bu size bağlı. Pozitif taraf olarak parça kalitesi, performans ve bana göre görüntü olarak da rks dahil çinli kim var kim yoksa hepsinden iyidir.

Bence, bu kıyas bana göre çok doğru bir kıyas olmamış. Çünkü Hyo her bakımdan önde. rks nin sıfırı 10bin. Hyo'nun 10.000 e çok temiz düşük km li motorlarını bulursunuz. Ve satmak istediğinizde de satarsınız. Tabiki karar sizin.

Ne alırsanız alın sizin için hayırlısı olsun.
Güzel tespitleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bu arada bilginize sunayım, RR Antalya ekibi içinde bir RKS250 kullanıcımız var(Özgür) ve enjeksiyonu olmasına rağmen iyi bir egzoz ayarlaması ile gayet güzel ses almak mümkün. Gv250 için ne yapabiliriz bilemiyorum. Zaten çoğu forumda ve yorumlarda gv250 ve gv650 için sport-cruiser yakıştırması yapılıyor.

Antalya - Merkez

UğurOrhon
12.July.2016, 06:08
Şahsi fikrim eğer bütçen karşılıyorsa Suzuki intruder 250. Hepsinden daha fazla memnun edecektir seni. Şahsen regali satsam gider japon alırım. Kalite her zaman kalitedir, güzeldir ve üzmez.
Ah bu bütçeler [emoji28]

Antalya - Merkez

BLACKHAWK2378
05.September.2016, 16:34
kesınlikle gv 250 torku ve saglamlıgı rks nın ıkı katı

Rednexi
05.September.2016, 18:13
hyosung a gelen onca kötü yorumdan sonra (burada değil) kesinlikle gözlerimle bile bakmam ben herhalde :D