PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A2 belgesi çıkarttırma

Tokovic54
14.July.2016, 02:14
Merhabalar , yarin başarili oldugum ehliyet kursunun bana verdigi belgeler ile A2 ehliyet kartimi cikarttirmaya gidicem. Fakat bu belgeler disinda emniyete gitmeden halletmem gereken neler var bilmiyorum ornegin; kan grubu, bankaya para yatirma veya bir makbuz gibi.
Yardimci olursaniz cok sevinirim. Teşekkürler...

Turkpower
14.July.2016, 02:19
Halkbank veya işbankasına git ehliyet harcı yatıracağım de onlar seni yönlendirirler. Bir de sürücü kursundan sertifikalarını yanına al bazıları onları da istiyor. Bir de karakola internet sitesinden randevu ile gidiyorsun. Vesikalıkları unutma. Hayırlı olsun :))

ASUS_Z00LD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tokovic54
14.July.2016, 02:32
Çok tesekkur ederim kan grubu şart değilmi peki?

Turkpower
14.July.2016, 03:07
Kan grubu için belge götürmene gerek yok

gokceceviker
14.July.2016, 03:29
Çok tesekkur ederim kan grubu şart değilmi peki?

Kan grubu sarti var onu da poliklinik ya da kan bagislayarak edinebilirsin kizilaydan kac arkadasim bu yuzden geri dondu simdiden hayirli olsun :)

Turkpower
14.July.2016, 03:47
Nüfus cüzdanında kan grubun yazmıyorsa sorun olabilir . Yazıyorsa sorun yok. Benim nüfus cüzdanından baktı

DenizT
14.July.2016, 04:05
Kardeşim ilk öncelikle internetten randevu almanı tavsiye ederim çünkü bulmak biraz zor oluyor ondan sonra kursun verdiği dosya ile birlikte önce bankaya gidip ehliyet almak için 20 tl ehliyet sınıf parası yaptırıyorsun ordan vergi dairesine gidip iki ayrı para yaptırıyorsun sanırım 265tl civarında bişey tutuyor. Kan grubu kartı ise kimliğinde yazıyorsa sıkıntı yok ama yazıyorsa sağlık ocağı veya hastaneden cikartabiliyorsun en son randevu gününde bütün evraklar ve makbuzlar ile birlikte emniyete git 15gün sonra ehliyetin evine gelecektir

Turkpower
14.July.2016, 13:36
Harçların hepsini banka alıyor vergi dairesine gerek yok. Beb 2 ay önce aldım ehliyeti

DenizT
14.July.2016, 16:22
Harçların hepsini banka alıyor vergi dairesine gerek yok. Beb 2 ay önce aldım ehliyeti

bende yakın bi zamanda alıcam herşey hazır da bana bankacı abla öyle söylediği dedim. demek bi başın sağdı .s

anilsedali
22.July.2016, 00:25
önce netten randevu alıyorsun. sonra vakıf banktan harc yatırıp dogru emnıyete gıdıyorsun. diğer gişeler emniyette var.

Hakan07
19.October.2017, 14:42
Selam arkadaşlar. O kadar arattım ama daha uygun konu bulamadım :)
Başlangıç motoru olarak Honda Shadow 750 veya Suzuki Volusia800 düşünüyorum :) Ancak ehliyet mevzuatına göre Shadow alabiliyorum ama Volusia alamıyorum. Çünkü her ikisinin de gücünün ağrlığına oranı 0,2 nin altında olmasına ragmen, Volusia 39 Kw (52HP) ve aşağıdaki kanun maddesinde iki şartın arasında "veya" yerine "ve" yazıyor. Sorum şu: Kanun maddesini doğru mu yorumluyorum? Forumda A2 ile Volusia veya Intruder kullanan var mı? Sağolun beyler

c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

CaNeR
19.October.2017, 14:59
Selam arkadaşlar. O kadar arattım ama daha uygun konu bulamadım :)
Başlangıç motoru olarak Honda Shadow 750 veya Suzuki Volusia800 düşünüyorum :) Ancak ehliyet mevzuatına göre Shadow alabiliyorum ama Volusia alamıyorum. Çünkü her ikisinin de gücünün ağrlığına oranı 0,2 nin altında olmasına ragmen, Volusia 39 Kw (52HP) ve aşağıdaki kanun maddesinde iki şartın arasında "veya" yerine "ve" yazıyor. Sorum şu: Kanun maddesini doğru mu yorumluyorum? Forumda A2 ile Volusia veya Intruder kullanan var mı? Sağolun beyler

c) A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Hakan abi merhaba, yaşın zaten tutuyor neden A sınıfı bir ehliyet almıyorsun ? her türlü istediğini kullanırsın daha sonrada

Hakan07
19.October.2017, 15:08
Hakan abi merhaba, yaşın zaten tutuyor neden A sınıfı bir ehliyet almıyorsun ? her türlü istediğini kullanırsın daha sonrada

Hmm evet,şimdi baktım da, EGM nin sitesinde 24 yaş üstü mevzusu baktığım maddeden ayrı yerde yazıyormuş. Sağol üstat.
A için sınav hangi tip ve kaç cc motorla yapılıyor genelde?

CaNeR
19.October.2017, 15:19
Hmm evet,şimdi baktım da, EGM nin sitesinde 24 yaş üstü mevzusu baktığım maddeden ayrı yerde yazıyormuş. Sağol üstat.
A için sınav hangi tip ve kaç cc motorla yapılıyor genelde?

En temizi abi al bi tane A sınıfı, yarın öbür gün istediğin motora binersin. A sınıfı bildiği kadarıyla 600-700 cc civarı motorlarla yapılıyor abi. Naked tarzı gibi bi arkadaşım kullanmıştı.

Hakan07
19.October.2017, 15:33
Sağol üstat.

Oguzhan2616
19.October.2017, 15:45
gerekenleri sölemişler zaten bize hayırlı olsun demek düşer:)