Orijinalini görmek için tıklayınız : ragal raptor dd150 yardım
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba..
aranıza yeni katıldım motor maceramında henüz başındayım sayılabilir..
bugün 2014 model 6.000 km de ragal raptor dd150 aldım.. motor hakkında çok iyi bilgilere sahip değilim.. bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
örneğin yakıt göstergesi yok sanırım yedek depo varmış benzinin bitip yedek depoya geçtiğimi anlamamın bi yolu var mı?
birde motoru yeni çalıştırıp yola çıktığımda elimi gazdan çekersem stop ediyo ama 30 40 km gittikten sonra düzeliyo acaba bu durumun bir çözümü var mı?
kronik sorunları var mı?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar..
Kronik bi problemi yok ama arka fren genellikle sikinti cikariyo forumdaki sikayetlerden anladigima gore. Benzin gostergesi yok kilometre sayacini kullanman en iyisi. Benzin bitmeye yakin zaten gaz yememeye basliyo motor iste o zaman yedege alip benzinlige cekersin :) stop etme problemini bilmiyorum bilen arkadaslarim yardimci olacaktir. Motorun hayirli olsun
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ha bu arada stop etme olayi motorun soguk olmasindan kaynaklaniyo olabilir. Binmeden once birkac dakika rolantide calistirip yola cik belki yardimi dokunur.
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok teşekkür ediyorum.. peki yedek depoya kendi mi geçiyo yoksa benim bişey yapmam gerekiyo mu?
stop etme olayı dediğin gibi soğuk olduğu için yapıyo sanırım ama bir kaç dakikalık olay değil baya yol gidiyorum sonra düzeliyo.. biraz araştırıcam belki çözümü vardır...
Rednexi
14.July.2016, 18:48
stop sorunu için rölanti ayarını yükseltebilirsin tornavida yöntemi ile kendinde yapabilirsin veya bir ustaya git para bile almaz,yedek depoya kendi geçmez yedek depo'ya motorun sol tarafında ok işareti gibi çubuk var o hep üstte olur motor gaz yememeye başladığında benzinciye gitmek için aşşa çevir sağa doğru en alta al yedek depoya geçmiş olur sonra üste almayı unutma :)
Tugay Güreşen
14.July.2016, 19:23
Merhaba öncelikle aramıza hoşgeldin, forum kuralları gereği tanışma başlığında kendini tanıtırsan seviniriz.
Sorularınıza gelince moturun sol tarafında bir musluk var yukarı bakan pozisyonda ana depodadır bu konumdayken benzi bittiğinde aşağı konuma getirip yedek depoya alırsın.
Stop etme olayının birden fazla sebebi olabilir ama dikkat edeceğin şey jikle açık olmasın onunla ilgili yapıyor olabilir ama yinede bir baktır derim.
arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..
uyarınızıda dikkate aldım tanışma bölümünde kendimi tanıttım.. tekrar teşekkür ediyorum herkese
anilsedali
19.July.2016, 22:28
Merhaba motorunun bakım zamanı gelmiş. Rölanti, hava ve subob ayarları gibi ayarlarını yaptırman, yağını ve hava filtrelerini değiştirip gönül rahatlığıyla binmen daha doğru olacak. Diğer sorularını arkadaşlar cevaplamış. Takıldığın konu olursa yaz. Kazaların büyük kısımının yeni motor aldıktan sonraki 15 gün içinde olduğunu unutma. Bedenin ve motorun bütün olana kadar geçen sürede dikkatli kullanmanı ve ufak gördüğün problemleri daha büyüklerine yol açmaması için düzeltmeni tavsiye ederim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.