PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorumdan Soğumaya Başladım

laerrof
19.July.2016, 12:28
Arkadaşlar Daytona 250 kullanıyorum. Motorumdan genel hatlarıyla memnun sayılırım ama 2 tane sorun var ki gerçekten motorumdan iyice soğumaya başladım satarsam motoru bu nedenlerden satarım.

1-) Artçı sorunu: Arkadaşlar arkama birisi oturduğunda ağırlık önemli değil çamurluk tekere sürtüyor. Süspansiyonlarımı sertleştirdim, çamurluğa ve koltuğua ekstra somun attım vs ama hiç bir işe yaramadı. Kamplara gitmeye korkuyorum arkaya çanta attığımda da sorun yaşayacağım diye. Çamurluğun sürtmesine ek olarak stop lambasını çamurluğa tutturan civata tekeri yarmak üzere. civataya da bir kaç tane ekstra pul attım ona rağmen sonuç yok. Bu artçıyla alakalı sorun yaşayanlar nasıl çözümler buldular acaba. Sırf artçı alamayacağım diye manita yapamıyorum raptor severler şaka tabi :::::::::::::::

2-) Elektrik tesisatı: Mayısın başından bu tarafa 2 defa elektrik tesisatım komple yandı ve yenisini bağlattım ustaya. 300*2 den 600 liraya patladı bana. Arkaya giden kablolar çamurlukla teker arasından geçiyordu ve yukarıda bahsettiğim sürtmeden ötürü kabloların yanabileceğini tahmin ettim ve bu defa tesisatı koltukla çamurluk arasından geçirdim şimdilik sorun yok umarım olmaz da. Bu sorunu daha evvel yaşamış olan ve kendince çözümü olan arkadaşlardan da tavsiyeler alabilirim.

Bu 2 sorun yüzünden inanın çok sevdiğim motorumdan giderek soğumaya başladım. Yürür aksamda sorun kesinlikle yok ve motor üzerinde yaptığım ufak müdahaleler ile performansı gerçekten arttı. Yokuş aşağı 160'ı gördüm ama siz kesinlikle denemeyin. Bende ilk ve son defa yapmış oldum. Düz yolda ise 140 a kadar çıkıyorum. Hani inanın motorumla şu anda 3000 km den fazla yol yaptım Mayısın başından bu tarafa ve motorumdan çok keyif alıyorum. Performansını da yeterli görüyorum, uzun sürede değiştirme gibi bir planım yok fakat bu sorunlara çözüm bulamazsam ne yazık ki japon cruiserlara doğru gönlüm kayacak(sadece görüntülerini sevmediğim için ne yazık ki dedim. Amerikalı motorlar tarz olarak çok daha hoş geliyor gözüme).

CELİL
19.July.2016, 12:43
Ender geçmiş olsun çamurluğun lastiğe sürtme sorunu bazı arkadaşlarda var malesef sorunun nedeni arka salıncağın çamurluk içinde makinanın fazla esneyip çamurluğa sürtmesini engelleyen bir stoper takozu var o takoz bazen düşüyor veya aşınıyor onu kontrol et sağlammı veya yokmu onu çözünce kablo olayıda otomatik çözülecek zaten kolay gelsin 8)

İlgili konu başlığı:
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?t=12479

MUSTAFA48
19.July.2016, 13:47
ender abı celıl baskanın dedığıde doğru arka amasortlerı komple degıstırmeyı dene bızım motora uyan sert bır amasör takmayı dene bolelıkle aynı sekılde bu sorun ortadan kalkacagını dusunuyorum.

gabriel cash
19.July.2016, 13:51
Arkadaşlar Daytona 250 kullanıyorum. Motorumdan genel hatlarıyla memnun sayılırım ama 2 tane sorun var ki gerçekten motorumdan iyice soğumaya başladım satarsam motoru bu nedenlerden satarım.

1-) Artçı sorunu: Arkadaşlar arkama birisi oturduğunda ağırlık önemli değil çamurluk tekere sürtüyor. Süspansiyonlarımı sertleştirdim, çamurluğa ve koltuğua ekstra somun attım vs ama hiç bir işe yaramadı. Kamplara gitmeye korkuyorum arkaya çanta attığımda da sorun yaşayacağım diye. Çamurluğun sürtmesine ek olarak stop lambasını çamurluğa tutturan civata tekeri yarmak üzere. civataya da bir kaç tane ekstra pul attım ona rağmen sonuç yok. Bu artçıyla alakalı sorun yaşayanlar nasıl çözümler buldular acaba. Sırf artçı alamayacağım diye manita yapamıyorum raptor severler şaka tabi :::::::::::::::

2-) Elektrik tesisatı: Mayısın başından bu tarafa 2 defa elektrik tesisatım komple yandı ve yenisini bağlattım ustaya. 300*2 den 600 liraya patladı bana. Arkaya giden kablolar çamurlukla teker arasından geçiyordu ve yukarıda bahsettiğim sürtmeden ötürü kabloların yanabileceğini tahmin ettim ve bu defa tesisatı koltukla çamurluk arasından geçirdim şimdilik sorun yok umarım olmaz da. Bu sorunu daha evvel yaşamış olan ve kendince çözümü olan arkadaşlardan da tavsiyeler alabilirim.

Bu 2 sorun yüzünden inanın çok sevdiğim motorumdan giderek soğumaya başladım. Yürür aksamda sorun kesinlikle yok ve motor üzerinde yaptığım ufak müdahaleler ile performansı gerçekten arttı. Yokuş aşağı 160'ı gördüm ama siz kesinlikle denemeyin. Bende ilk ve son defa yapmış oldum. Düz yolda ise 140 a kadar çıkıyorum. Hani inanın motorumla şu anda 3000 km den fazla yol yaptım Mayısın başından bu tarafa ve motorumdan çok keyif alıyorum. Performansını da yeterli görüyorum, uzun sürede değiştirme gibi bir planım yok fakat bu sorunlara çözüm bulamazsam ne yazık ki japon cruiserlara doğru gönlüm kayacak(sadece görüntülerini sevmediğim için ne yazık ki dedim. Amerikalı motorlar tarz olarak çok daha hoş geliyor gözüme).

Ender kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Zaten ilgili konu başlığında çözümler sunuldu, aynı sorunu ben de yaşadım. Ekstra somun atman çözüm olmayacağı gibi, civata boyunu uzatman sorunu daha da büyütmektedir. Bu yüzden mümkün olan en kısa civatayı ve ona uygun somunu kullanmak gerekiyor. Bende de sorun hala devam ettiği için diğer konular hakkında henüz kesin bir öneri getiremiyorum.

İkinci problemine gelirsek, arkaya giden kablolar için çamurluğun iç tarafında tırnaklar buluyor ve gevşeyebiliyor. Bu durumda da haliyle kablolar tekere sürtebiliyor. Önüne geçmek için tırnakları sık sık kontrol etmeni tavsiye ederim. Ayrıca elektrik problemleri en uyuz problemler olduğu için sadece tek bir yere bağlı kalmamanı, diğer yerleri kontrol etmeni veya ettirmeni tavsiye ederim.

FurkanC.
19.July.2016, 20:07
Aynı sürtme sorunu bende de vardı takozu kontrol ettiğimde olmadığını farkettim amortisörlerin ayarlarını en sona getirdim ve o takozdan sipariş edip taktığımda sorun kalmadı

MErtugrulK
19.July.2016, 20:33
Tekerleğe sürten civata için yöntem basit: kesmek.
Ben bu şikayetle gittim, usta iki dakikada civatayı kesti, kısalttı ve sürtme olmadı bir daha. Takoz konusuna bir şey diyemeyeceğim.
Ben ortalama 98 kg, artçım 80-90 arası uzun yol deneyimim olmadı ancak şehir içinde makina biraz zorlansa da pek sıkıntı yaşamadık.

e.erbaş
19.July.2016, 21:21
Gerekli cevaplar verilmiş takozun orjinal hali biraz yumuşak kalıyor çabuk deforme oluyor daha sert malzemeden,daha geniş ve yüksek yaptırabılırsınız tornacılarda.Bu ara da sormadan edemicem performans konusunda ne yaptınız motorunuza?

laerrof
24.August.2016, 16:42
Gerekli cevaplar verilmiş takozun orjinal hali biraz yumuşak kalıyor çabuk deforme oluyor daha sert malzemeden,daha geniş ve yüksek yaptırabılırsınız tornacılarda.Bu ara da sormadan edemicem performans konusunda ne yaptınız motorunuza?

Manifoltları iptal ettik sadece fakat yapılması gereken epey şey var o ibre 180 i görebilir ama kesinlikle sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. 100 den sonra hafif bir titreşim var 120-130 arası hissediyorum titeşimi ayaklarda 135-145 arası iyice titriyor kollar ve selede dahil. 145+ da ise motor ortadan yarılacak zannettim aynada arkadan gelen aracı cidden seçemedim. O nedenle tavsiye etmem.