PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artçı Yaş Sınırlaması Var mı?

detailer
25.Temmuz.2016, 12:20
Dostlar, malumunuz çocukları motordan uzak tutmak zor. Ancak yasal olarak motorla çocuk taşımada çocuk için yaş sınırı var mı? Kıbrıs'ta 7 yaş sınırı konmuş, ancak Türkiye'de böyle bir düzenleme görmedim. Gören, duyan, bilen var mı?

Lütfen,çocuk motora bindirilmez tartışmasına girmeden yazalım :)

Peder
25.Temmuz.2016, 13:05
Bildiğim kadarıyla yok. Fakat şahsen ben almıyorum. Çocuğu geç güven vermeyen artçıyı da almam ana yollarda

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10Ur1903
25.Temmuz.2016, 13:46
Yaş sınırlaması yok diye biliyorum kafasında kask olması yeterli

Bradiaga
25.Temmuz.2016, 14:35
Benim 8 yaşındaki oğlum da sürekli gezdir diyo ama sokak aralarında geziyoz. Kaskı falan var ama güvenemiyorum uzun yolda uyur arkada diye. Bide bağlama aparatı gibi şeyler gördüm daha önce ama oda sakat geldi bana. en güzeli 13-14 yaşına kadar sokak aralarında gezmeye devam.

Legend of universe
11.Ağustos.2016, 11:48
Aynen ciddi güvenlik problemi olabiliyor tanık oldum bir kaç kez yaş sınırlaması yok diye biliyorum bende

DenizT
11.Ağustos.2016, 11:57
Yaş sınırlaması yok diye biliyorum bende ama yinede 14-15 yaşının altındaki kimseyi ve motorda nasıl oturması gerektiğini bilmeyen birini almıyorum ben

aidikurt
11.Ağustos.2016, 12:01
valla bende 8 yaşındakızımla bırlıkte geziyoruz.hatta hanım ben bide kız 3 kişi biniyoruz. 3 kişi binmek problemmi biliyormusunuz ben motora 3 kişi binilmez diye bir kuralda görmedim .
Motorda herşey serbest anlasılan ustune ıstersen 10 kiş bin ufak küçük demeden sadece kask tak yetiyor :)

CELİL
11.Ağustos.2016, 12:21
valla bende 8 yaşındakızımla bırlıkte geziyoruz.hatta hanım ben bide kız 3 kişi biniyoruz. 3 kişi binmek problemmi biliyormusunuz ben motora 3 kişi binilmez diye bir kuralda görmedim .
Motorda herşey serbest anlasılan ustune ıstersen 10 kiş bin ufak küçük demeden sadece kask tak yetiyor :)

Yanlışşşş 3 kişi motora kesinlikle binilmez önce tehlikeli sonra motor ruhsatına bak taşıma kapasitesi 2 kişi yazar yani 3 ü kişi taşımak yasak demek 8)

evocan(aj)
11.Ağustos.2016, 12:22
Saygıdeğer başkanım Alper İdikurt size birkaç deneyimimi anlatmak istiyorum...
97 yılında nişanlım ve motor klübümüzle şilede bir kamp planladık.nişanlım orada 2 arkadaşını gördü ve motora onları da aşdı.ben başka bir arkadaşın motorunu kullanıyordum.dönüş yolunda viraja ters yönden giren bir araba önce benim kullandığım motoru sıyırdı ve arkamdan gelwn nişanlımın motoruna çarptı...arkadaki iki kişinin baskısı ile onlarla direksiyon arasına sıkışan nişanlım oracıkta öldü.eğer arkada üç kişi olmasaydı 50 km ile gittiğimiz hallde bu hasar olmayacaltı.bir insanın vücudunun gidonun şekkli ile orantılı olarak 42 cm geriye doğru çökmesi ile can verdi.çünkü arkada ortada olan kişinin ayaklarını koyabileceği bir ayaklık olmadığından denge ve tutunma sıkıntısı oluyor.bunun gibi pek çok kaza yaşadı arkadaşlarım.o nedenle yetişkinlerin 3 kişi motora binmesine karşıyım.arkada sadece 1 ayaklık olmasının bir nedeni olmalı sonuçta.çocukla binme konısına gelince.ülkemizde motosikletlere olan saygısızlıklar ve bilinçsiz oto sürücüleri yüzünden en korktuğum şeydir.Allah göstermesin
...

EVREN
RaptorRiders Bodrum

TuBiş
11.Ağustos.2016, 15:04
benim de şahsi fikrim 13 14 yaşından önce uzun yola cıkılmaması....zaman zaman benim dahi artçı olarak uykum geliyor mayısıyorsun kendini zor kontrol ettiğin oluyor cok nadir de olsa...bu bi cocukk için daha sıkıntılı bi durumm gibi allahh korusun önce can güvenliği sonra huzurlu sürüşler :)

Recep YAŞAR
11.Ağustos.2016, 15:44
NE kadar doğru bilmiyorum ama bir çevirmede arkamda oturan 16 yaşındaki kardeşimi gösterip bu çocuk niye motora biniyor diye fırçaladı beni.
o kullanmıyor benim kardeşim ve artçım dediğimde 16 yaşından küçükler binemez motora bilmiyormusun dedi.
o ehliyet alıp kullanamaz 16 yaşında motor ehliyeti alabilir dediğimde.
hayır yasada maddesi var 16 yaşından küçükler motosiklet ile seyehat edemez dedi.
artık maytapmı geçti ciddimi söyledi bilmiyorum ama Allah'tan kardeşim 16 yaşında idi ses edemedi.