Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5.vites sıyırma problemi daytona 250

Rednexi
26.July.2016, 00:16
Merhaba abilerim,dostlarım artık daraldım ve sizlerle paylaşmak sizin tecrübelerinizi almak istiyorum

sorunum şudur motoru ilk aldığımdan beri 5.viteste bir sıyırma mevcut ee dedik debriyajdan değiştirelim.. Ahmet ustada debriyajı değiştirdik baskı balatayı yani,yola cıktım sorun gene aynı 5.viteste sanki debriyaj bitermişcesine öyle ara ara boşa düşer gibi gaz yükseliyor sonra tekrar devirine oturuyor tekrar yükseliyor düzeliyor falan baya canımı sıkan bir durum geçtiğimiz cumartesi günü tekrar gittim düzeltilicekti sözde Ahmet usta uğraştı etti ancak çözemedi banada Ahmet usta nerden baksanız 30 35 km Ahmet usta gerçekten iyi bi usta seviyorumda ama olmuyor bu sefer sorun Balataların girdiği bi sac var bilirsiniz görmüşsünüzür belki ondan bahsediyor değişmesi lazım diyor ee 2 oldu güvensizlik oldu 5.vites yokken o yolu gidip gelmek bana işkence oldu son bir kez daha gitmek istiyorum ancak sizlere soruyorum sorun sizce neyden?
not : şanzımanda problem yok

Fatal
26.July.2016, 00:27
Şanzuman bilyaları dağılmış olabilirmi yada vites değiştirme hilalleri sorunlu olabilirmi ?

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Draven
26.July.2016, 00:30
Kardeşim sıkıntılıymış cidden, umarım en kısa zamanda çözersin. Daha iyi anlamak için soruyorum, 5. vitese atıyorsun da sanki 4' den sonra vitese geçmiyormuş, atmıyormuş gibi bir his mi var ? Hani vites yükseltip düşürürken falan tık tık hisseder ya insan, 5' den sonra debriyaja basıp yukarı itsen de artık gitmez falan, o hissiyat 4. viteste mi oluyor ?

Demek istediğimi anlatabildim inş, biraz karmaşık oldu ama :D

Rednexi
26.July.2016, 00:32
Kardeşim sıkıntılıymış cidden, umarım en kısa zamanda çözersin. Daha iyi anlamak için soruyorum, 5. vitese atıyorsun da sanki 4' den sonra vitese geçmiyormuş, atmıyormuş gibi bir his mi var ? Hani vites yükseltip düşürürken falan tık tık hisseder ya insan, 5' den sonra debriyaja basıp yukarı itsen de artık gitmez falan, o hissiyat 4. viteste mi oluyor ?

Demek istediğimi anlatabildim inş, biraz karmaşık oldu ama :D

çok zor anladım ama doğrumu anladım onuda bilmiyorum anlamaya çalıştığım kısmı söylüyorum 5.vitese geçiyor geçişlerde sorun yok 5.vitesde giderken ara ara debriyaj sıyırıyor devir biraz yükseliyor motor aynı sonra oturuyor devirine sonra gene aynılarını yapıyor 1-2-3-4-5 vites geçişleri sorun yok

Rednexi
26.July.2016, 00:33
Şanzuman bilyaları dağılmış olabilirmi yada vites değiştirme hilalleri sorunlu olabilirmi ?

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

onlar ne oluyor hiç öyle bi sorundan bahsetmedi usta ama

Draven
26.July.2016, 00:34
Anladım kardeşim, Mustafa' nın dediği tarz bir problem olabilir araştırmak lazım. Çözüme ulaştırınca bizimle de paylaş olur mu ? Aynı sorunu yaşayan biri olursa en azından problemin kaynağını bilelim 8)

Fatal
26.July.2016, 00:41
Şanzumanın blokla birleştiği yerde bilyalar vardır diğer ismiyle rulmanlar vardır bundanda olabilir sorun şanzuman masure bilyasıyadaözel üretim 6204 rulman var belki bunlar dağıldıysa boşlık yaptırıp sıyırıyor olabilir bende şanzuman değiştirdim bunların sorunlu olduğunu fark etmedim sonradan bi daha motor patçaladım geçen hafta cumartesi çıktı motor bi baktırmanda fayda var ama motorun parçalanması gerekiyor kolay gelsin :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Rednexi
26.July.2016, 00:43
Şanzumanın blokla birleştiği yerde bilyalar vardır diğer ismiyle rulmanlar vardır bundanda olabilir sorun şanzuman masure bilyasıyadaözel üretim 6204 rulman var belki bunlar dağıldıysa boşlık yaptırıp sıyırıyor olabilir bende şanzuman değiştirdim bunların sorunlu olduğunu fark etmedim sonradan bi daha motor patçaladım geçen hafta cumartesi çıktı motor bi baktırmanda fayda var ama motorun parçalanması gerekiyor kolay gelsin :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

yorumun için teşekkür ederim dostum bi sordurayım bakalım başka ustaya gidicem zaten

Rednexi
26.July.2016, 00:44
Anladım kardeşim, Mustafa' nın dediği tarz bir problem olabilir araştırmak lazım. Çözüme ulaştırınca bizimle de paylaş olur mu ? Aynı sorunu yaşayan biri olursa en azından problemin kaynağını bilelim 8)

tamamdır sorunu çözebilirsem buraya yazıcam :)

Fatal
26.July.2016, 00:45
Elimden başka bişey gelirse söyle kardeşim yarın servise gidicem gezmeye unutmazsam birde ben sorayım ustama belki bi bildiği vardır

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

CELİL
26.July.2016, 00:51
Makina 5. Inci vitesde giderken debriyaj kaçırma yapıyor buda debriyaj balatası kaçırınca olur ahmet de balatayı değiştirdi (bende işlem yapılırken iskender ile beraber servisdeydim ) fakat makina aynı sorunu tekrar yaptı bu sefer debriyaj balatalarını itip kavramayı sağlayan baskı yayları değiştirdi ama sorun devam etti şimdi geride tek seçenek kaldı oda balataların içine oturduğu sistem (baskı) şimdi o değişecek geride değışecek parça kalmadı bence yapılacak son işlemden sonra düzelmesi lazım kolay gelsin

Fatal
26.July.2016, 02:13
Bence debriyaj balataları değiştirmek yerine komple debriyaj almak daha mantıklı geliyor bana nitekimde öyle yaptım benim motora

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

MUSTAFA48
26.July.2016, 06:46
vites dişlilerine baktırmayı denedın mı sanırım vites dişli kacırma gıbı gorunuyor

Rednexi
26.July.2016, 10:28
Bence debriyaj balataları değiştirmek yerine komple debriyaj almak daha mantıklı geliyor bana nitekimde öyle yaptım benim motora

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

kaca mal olmuştu komple debriyaj?

vites dişlilerine baktırmayı denedın mı sanırım vites dişli kacırma gıbı gorunuyor

yok ustam bakmadı onlara falan hiç ben baksam anlarmıyım acaba ?

Raptor_Deniz
26.July.2016, 11:00
Debriyaj teline ve motor yaginada baktir

RaptoRider
26.July.2016, 11:04
5. Viteste sıyırma veyahutta kaçırma bendede var şuan seni çok iyi anlıyorum sürekli olarak yapmıyo bende ama bunun sebebi debriyajın ayarından olabilir diye düşünüyorum

İlker DİNÇER / RaptoRider
ANTALYA

Fatal
26.July.2016, 14:57
Komple debriyaj 160 yada 180 tl gibi bişeydi

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Rednexi
26.July.2016, 20:09
Debriyaj teline ve motor yaginada baktir

motor yağı 2 haftada bir mecbur değişti,şuan en son yağ castrol gtx 4t baya pahalı bilirsiniz.

5. Viteste sıyırma veyahutta kaçırma bendede var şuan seni çok iyi anlıyorum sürekli olarak yapmıyo bende ama bunun sebebi debriyajın ayarından olabilir diye düşünüyorum

İlker DİNÇER / RaptoRider
ANTALYA
kanka halledersen banada bildir lütfen

Komple debriyaj 160 yada 180 tl gibi bişeydi

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

aynen bana 200 dendi bi bakalım öyle yapcam herhalde