PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyatör Fanı

Tokovic54
26.July.2016, 14:28
Arkadaslar merhaba , sorunlar ardıardına geliyor , şanzimandan cikan metal sesini geçtim , radyatörün işlevini yitirmesi buyuk sorun yaratiyor , en kisa yolda bile neden hararet yaptigini su fışkırdığını simdi anliyorum , 45 dakika yol yaptim ve fan hiç çalışmadı , sizce sigortalarla aküyle falanmi ilgilidir yoksa radyatör iptalmidir nedersiniz ?

Raptor_Deniz
26.July.2016, 14:43
Termostat ve musru kontrol ettirmelisim. Ayrica su ve antrfriz cogu motorda yari yariya konur. Eklediginde cizgiyi gecmemeli hatta biraz altinda birakmalisin

spue
26.July.2016, 14:46
Geçmiş olsun Baturay,
Bizim makinelerde rad. fanı için ayrıca bir sigorta yok. Arıza
* fan motoruna giden kablo içindeki diot yanmış olabilir.
* Fan müşürü bozulmuş olabilir.
* fan motoru boulmuş olabilir. Aküden +/- kablo çek bağlantı yerinden elektrik vererek fan motorunu dene çalışıyorsa, oraya giden kabloyu elinle kontrol et. bir noktasında içinde bir farklılık hissedeceksin. oradan kes arasındaki diyotu çıkar direk bağla. çalıştırdıktan bir süre sonra fan açmıyorsa hararet müşürü bozuktur. onu değiştir.
Şimdilik bu kadar.
Kolay gelsin...8)

Tokovic54
26.July.2016, 15:47
Tesekkur ederim, bir bakalim olmadi ustaya gideriz:)

Tokovic54
26.July.2016, 21:51
Usta elektrik verip fanı denedi ve çalışmadığını gördük.
Fanın komple değişeceğini söyledi 100TL küsür fiyatı olur dedi.
Şimdilik yaptıramayacağım çünkü debriyaj balataları yeni değişti buna bütçe ayırmamıştım.
Bütçe sağlayana kadar motoru sakin kullanıcam inşallah bir sıkıntı yaratmaz...

CELİL
26.July.2016, 22:21
Usta elektrik verip fanı denedi ve çalışmadığını gördük.
Fanın komple değişeceğini söyledi 100TL küsür fiyatı olur dedi.
Şimdilik yaptıramayacağım çünkü debriyaj balataları yeni değişti buna bütçe ayırmamıştım.
Bütçe sağlayana kadar motoru sakin kullanıcam inşallah bir sıkıntı yaratmaz...

Merhaba Baturay ustaya süleyman abi'nin dediğini tarif et fana direk elektirik verdiğinde çalışmıyorsa fan motorunun üzerindeki ucunda fiş olan kablonun içine gizlenmiş siğorta diyotu var o patlamıştır kablonun koruma kabını sök içinde diyotu göreceksin diyotun yenisini bulabilirsen değiştir bulamazsan devreden çıkar onsuz kabloyu direk bağla çalışır fan almaktan kurtulursun kolay gelsin 8)