Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor dan gelen ses!!
Tokovic54
30.Temmuz.2016, 17:54
Herkese iyi günler, daytonam her gecen gun farkli bir sorun cikariyor acikcasi regal raptor hakkindaki onlarca kötü yorumlara hak vermeye başladım. Sırasiyla once motor su kaynatmaya basladi sonra radyatorun fan motoru bozuldu, aynam düştü, sol ayaklı dusucek kadar gevsedi , şanzimandan metal sesi gelmeye basladi , bugün ise ozellikle 1. Viteste motorun ön tarafindan tam kalkis yaparken "caaaarrrrrrtttt" diye bir ses geliyor direk 2. Vitese atip oyle kalkmak zorunda kaliyorum , motor parcalanacak birgun diye korkmaya basladim.
Bu gelen cart sesi nereden geliyodur bir fikri olan varmi
Fatal
30.Temmuz.2016, 18:04
Debriyajın tam ayarlı değilse veya debriyajın bitikse motor çalışırken debriyajı tam ayıramadığından bu ses gelebilir
Diğer yandan motorda civata ayaklık vs gibi şeylerin düşmesi çok normal rutin civata somun kontrolleri bu yüzdeb yapılıyor titreşim yüzünden ve yol şartlarından gevşeyip düşebiliyor
FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ
Tokovic54
30.Temmuz.2016, 18:23
Debriyaj balatalarını komple yeni değiştirdim ve ayrıca debriyaja bir ayar çektiğini de söyledi acaba hatamı yaptı?
DenizT
30.Temmuz.2016, 18:50
1. viteste ses gelip de 2. viteste kalkıyorsan vites dişlisin de bir sorun olabilir. Şanzıman dan gelen ses ise oda o yüzden olabilir bir an önce güzel bir motorcuya baktır geç kaldığında motoru komple yaptırmak zorunda kalmayasın
Tokovic54
30.Temmuz.2016, 19:37
1. viteste kalkarken sesle birlikte zincirde bir sallanma görüyorum sanki zincir bir yerlere sürtüyormuş gibi ama daha sert bir ses, kontrol ettim zincir muhafazasıyla ilgisi yok,zincirin motora doğru olan kısmında zincire bir şeyle takılıyor ve zinciri sallıyor gibi geldi.
CELİL
30.Temmuz.2016, 20:23
Merhaba Baturay zincir korumasının içinde ses takozu var belki onda sıkıntı olabilir o değilse makinayı yaptırdığın servise götür makinayı kontrol ettir o şekilde fazla kullanma başka yerlere zarar verebilir kolay gelsin
Efkan
30.Temmuz.2016, 21:12
Eğer şanzımanın oralardan geliyosa benim başıma geldiği gibi büyük ihtimalle şanzıman değişecek veya sadece o vites dişlisi değişiyorsa Onu değiştir ben komple şanzımanı değiştirdim 750 tl. Şimdiden geçmiş olsun.
Tokovic54
30.Temmuz.2016, 22:36
Teşekkürler, yavaş yavaş bir Japon parası harcayacağız gibi duruyor. Allah sonumuzu hayır etsin...:)
leonraptor
31.Temmuz.2016, 17:30
İkinci el alınmış ve masrafa binmeden elden çıkarılmış ve kesin ucuza alınmıştır - bir motorsiklet sahibinin serzenişleri
Vida dökülmesi de mi marka suçu
Binmeyi bilmeyen bakmasını bilmeyen almasın kardeşim ;-)
Yazık motora acıdım
Bizde de aynı motor var niye vida düşmüyor şanzıman sorun yapmıyor hararet yapmıyor çünkü bakımlarını zamanında yapıyoruz
RUSBERK
31.Temmuz.2016, 18:00
Benim de bazen sabah saatlerinde ilk kez motora bineceğim zaman biraz motorun ısınmasını bekliyorum şöyle yağlar yağlasın parçaları diye sonra suruşe geçmek için ilk vitesi attığımda tak diyor ama gun içinde diğer kullanımlarda hiç olmuyor sadece sabah ilk kullanımda o da her zaman olmuyor %70 oranın acaba bunun sebebi ne olabilir bu olayı yaşayan arkadaşlar varmı?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.