Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzman Pert...

Tokovic54
01.August.2016, 17:08
Herkese meraba.

Geçen günlerde başlayan 1. ve 3. vitesteki takırtı sesi açıklığa kavuştu.
Usta şanzıman dişlilerinin değişeceğini falan söyledi.
Fiyat ise 850 TL
Fan motoruda bozuk, fiyat 120 TL
Yani motorumla daha 500 km daha yapmışken başıma bu masraflar çıktı hemen hemen bir ayda.
He birde unutmadan, debriyaj balatalarınıda değiştirtmiştim.
1200 TL civarı masraf...
Açıkçası satmayı bile düşünüyorum.

İlk motosiklet'imde bu talihsizlikleri yaşamak beni motosiklet'ten soğutuyor...

Fatal
01.August.2016, 17:16
İlk motorum benimde 3500 tl ye yakın masraf ettim ama ilk göz ağrısı olduğu için olsun dedim herşeyi yapıldı ve şimdi keyifle biniyorun bence hemen kötüye yorma genede sen bilirsin geçmiş olsun

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Tokovic54
01.August.2016, 17:24
Bu radyatör fan motorunu sipariş ettiler onu yaptırıcam hep hararet yapıyor çünkü , ama şanzıman beni sıkıntıya sokar bir süre bu şekilde binsem bir zararı olurmu sizce?

1. vitese hic atmazsam sorun çıkmıyor...

Rednexi
01.August.2016, 18:07
Dostum fan müşürü bozuktur tahmimim hic mi acilmiyo fan?

CELİL
01.August.2016, 18:23
Baturay makinan ikinciel olduğu için geçmişteki kullanım hatalarının faturası sana çıkmış malesef normalde düzenli bakılmış kullanılmış makinalarada büyük sıkıntılar olmaz
Fan konusunda daha önce yazdım ama dönüş yapmadın fan bozuk olmayabilir fan kablosunun içinde gizli siğorta diyotu var o genelde patlar o zaman fan bozuk sanılır ama diyotu iptal edip direk bağlarsan veya yeni diyot takarsan fan çalışır yeni fan almak zorunda kalmazsın
Makinayı şanzumanı değiştirmeden kullanma dişlilerden düşen metal kıymıklar yağ ile pistonlara gidip oraları çizer büyük masraf açar veya hepten dişli kırılıp motoru kitleyebilir oda büyük sorun demek kolay gelsin 8)

Tokovic54
01.August.2016, 19:32
Akü ile elektrik verildi ama fanda tık yok , diyot işinide sordum fakat yazmayi unutmuşum , diyot tek satilmiyo oyle olmaz diyip gecistirdiler. Komple fan degisicek dediler5

CELİL
01.August.2016, 19:47
Akü ile elektrik verildi ama fanda tık yok , diyot işinide sordum fakat yazmayi unutmuşum , diyot tek satilmiyo oyle olmaz diyip gecistirdiler. Komple fan degisicek dediler5

servisler diyotu bilmiyor komple fanı değişiyor boşuna para alıyorlar kendin sök çok kolay

Ahmet Ateşler
01.August.2016, 19:51
Celil abinin dediği gibi fan motorun diyotu patlak bencede önce ona bak boşuna 200 tl verme usta bakmıyorsa kendin bak diyot kabloda bulunuyor üzerinde muhafaza vardır onu soy küçük bir diyot var diyottan sonrasına ceyran ver %99 çalışacak diyotun tanesi 15 krş bende aynı sorunu yaşadım boşuna 200 tl verdim. Ama yeni aldığım fanı hiç takmadım 8)

e.erbaş
01.August.2016, 21:06
Hakikaten şaşırdım 11.500 km deyim 2013 model makina daha sıkıntı çıkarmadı. .

Tokovic54
02.August.2016, 00:44
Arkadaslar Celil abinin dediği işlemi motosikletime uyguladim sağolsun cok yardimci oldu , 15 dakikada 150-200 TL vermekten kurtuldum :) artik fanı tıkır tıkır açıyor bir sıkıntı kalmadi.
Hepinize ilginiz icin tesekkur ediyorum iyi aksamlar dilerim :) :) :)