Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka lastik sorunu

MuratCmk
12.August.2016, 17:16
Merhaba RR ailem,
Benim sorunum son zamanlarda malum motorun üstünde gelen orjinal (CST) lastikler. Yer tutuş yok gibi virajlara Allaha emanet giriyorum. Motor üstünde çok tedirgin ediyor beni. Baya bi bakındım bize uygun metzeller var ancak onların da çifti 1.000tl fiyatlarında. Ben de Michelin'in bir çift lastiğini buldum az kullanılmış temiz raf ömrü kısa ama sorun arka lastik.. Bizim orjinal lastikler (ön: 90/90 21) (arka: 160/80 16) Bulduğum Michelin'in arka lastik ise 180/60 sürtme yapar mı? 180 lik lastik denemiş olan var mı :) Alacağım yer daha önce pekcokkez sattığını şikayet olmadığını söyledi ama kargo ile gelecek birdaha gönder getir vs. uğraşmak istemiyorum 1 hafta içinde de izmir için istanbuldan yola çıkacağım ve yola da bu CeSeT lastikler ile çıkmak istemiyorum.

Agahgezgin
12.August.2016, 20:55
Bende yaşıyom aynısını üstünde bile duramıyom motorun

MuratCmk
15.August.2016, 00:13
ihtiyacı olan olursa bilgi olarak not düşüyorum, bahsettiğim lastiği aldım taktırdım yol tutuşum ve sürüş zevki bariz arttı 180 lik teker de hiçbir sorun çıkarmadı aksine görüntü olarak da çok hoş oldu, düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim.

Bypale
15.August.2016, 03:02
ihtiyacı olan olursa bilgi olarak not düşüyorum, bahsettiğim lastiği aldım taktırdım yol tutuşum ve sürüş zevki bariz arttı 180 lik teker de hiçbir sorun çıkarmadı aksine görüntü olarak da çok hoş oldu, düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim.

Öncesi ve sonrası olarak bir fotoğraf koysaydın daha iyi olurdu. Hayırlı olsun. Daima tekerin düz bassın cihan

Kerem Düzgün
15.August.2016, 10:08

Cihan merhaba 180-80-16 mı taktırdın benimde arka lastiği değiştirmem gerekiyor memnunsan bende o şekilde düşünüyorum.

alibaba07
15.August.2016, 10:10
Yakıt tüketimi ne kadar fark etti acaba hiç hesapladiniz mi? 180 lik arka lastik eğer dediginiz gibi uyuyorsa daha hoş duracaktır bence :Rockn Roll:

MuratCmk
17.August.2016, 17:15
Öncesi ve sonrası olarak bir fotoğraf koysaydın daha iyi olurdu. Hayırlı olsun. Daima tekerin düz bassın cihan

Merhaba öncesinin fotoğrafını çekmeyi unutmuştum standart Spyder lastiğiydi, son halinin fotoğrafını atıyorum.

http://i.hizliresim.com/VEA29Z.jpg (http://hizliresim.com/VEA29Z)

MuratCmk
17.August.2016, 17:16
Yakıt tüketimi ne kadar fark etti acaba hiç hesapladiniz mi? 180 lik arka lastik eğer dediginiz gibi uyuyorsa daha hoş duracaktır bence :Rockn Roll:

Yakıta dikkat etmedim ama çok bir fark yok şuan için, Lastiğin fotoğrafını paylaştım inceleyebilirsiniz

MuratCmk
17.August.2016, 17:18
Cihan merhaba 180-80-16 mı taktırdın benimde arka lastiği değiştirmem gerekiyor memnunsan bende o şekilde düşünüyorum.

Merhaba, evet 180-80-16 çok memnunum orjinal lastikleri ile motor kullanmıyormuşum :)

Kerem Düzgün
17.August.2016, 17:29
Merhaba, evet 180-80-16 çok memnunum orjinal lastikleri ile motor kullanmıyormuşum :)

Teşekkürler bende imkanı sağlayınca deneyeceğim 8)

DenizT
17.August.2016, 18:05

abi benim kafa karıştı şimdi senin önceki lastik 160/80/16 ve sen jantı değiştirmeden 180/80/16 mı taktın abi :shock: bu lastik genişliği sıkıntı olmadı mı janttan taşma falan olmadı mı

MuratCmk
17.August.2016, 18:30
180 80 16 taktım herhangi bir taşma sorunu olmadı eskiye göre daha iyi yol tutuşu

DenizT
17.August.2016, 19:58
o zaman bende geniş lastik alayım zaten arka teker değişecek (2010 dan kalma orjinal lastik var üstünde)

Gezgindelikanlı
17.August.2016, 21:24
Evet lastik önemli değisim yapan ve bu konuda tecrübeli kişiler hep lastik konusuna dikkat çekerler en son balıkesir festivaline gittik ve sabah lastiğin oturduğunu gördüm ve çok deforme olmustü mecbur kalarak oradaki stand dan arka lastiği mi değiştim ve farkı anladım yol tutuşu ve fren mesafesi değişti iyiki mecbur kalmisim çok memnunum

Forgotten
18.August.2016, 17:01
orjinali 160/80/R16 olan arka lastiği değiştirirken, tekerlek çapını/yüksekliğini çok etkilemeden lastik tabanını kalınlaştırarak değiştirmek için, ölçüsü 180/70/R16 olan bir lastik ile değişim yapılmalıdır..

180/80/R16 bir lastik ile değiştirirseniz, tekerlek çapını 32mm, tekerlek çevresini 100.53mm, yanak yüksekliğini ise 16mm arttırmış olursunuz, yani motorun arkası orjinal lastik ebatına göre 1.6cm yukarı kalkar.

180/70/R16 bir lastikle değiştirdiğiniz zaman bu değişim, çapta -4mm, çevrede -12.57mm, yanak yüksekliğinde ise -2mm olur ki orjinal ebatlara daha yakın değerler elde etmiş olursunuz.

Bilgi için köşede dursun ;)

DenizT
18.August.2016, 17:19
orjinali 160/80/R16 olan arka lastiği değiştirirken, tekerlek çapını/yüksekliğini çok etkilemeden lastik tabanını kalınlaştırarak değiştirmek için, ölçüsü 180/70/R16 olan bir lastik ile değişim yapılmalıdır..

180/80/R16 bir lastik ile değiştirirseniz, tekerlek çapını 32mm, tekerlek çevresini 100.53mm, yanak yüksekliğini ise 16mm arttırmış olursunuz, yani motorun arkası orjinal lastik ebatına göre 1.6cm yukarı kalkar.

180/70/R16 bir lastikle değiştirdiğiniz zaman bu değişim, çapta -4mm, çevrede -12.57mm, yanak yüksekliğinde ise -2mm olur ki orjinal ebatlara daha yakın değerler elde etmiş olursunuz.

Bilgi için köşede dursun ;)

bu güzel bilgi için teşekkür ederim :) buna istinaden benim arka teler 130/90/15 ve bu lastiği enine genişletmek istiyorum jantı değiştirmeden hangi ebatlarda lastik almalıyım ?

MUSTAFA48
19.August.2016, 04:00
bu güzel bilgi için teşekkür ederim :) buna istinaden benim arka teler 130/90/15 ve bu lastiği enine genişletmek istiyorum jantı değiştirmeden hangi ebatlarda lastik almalıyım ?

denız motorun lastıgını ne kadar kalınlastırırsan motoru okadar yorarsın benım dusuncem motorun lastıgı kalınlastıkca hızıda buna gore dusucektır.

Forgotten
19.August.2016, 10:08
Deniz, senin lastik için sanırım en uygun kalınlaştırma seçeneği, eğer ofseti uygunsa 150/80/R15 oluyor sanırım... çap ve çevre %1 değişiyor ki genelde kabul edilebilir denir bu yüzde için ebat değiştirme işleminde...

lastik kalınlaşınca bir miktar ağırlaşır ve makinayı zorlayabilecek şey de bu olabilir. Motosiklet lastiklerinde yerle temas eden yüzey lastiğin kalınlığının tamamı değil, bu sebeple lastik ebadı büyütülse bile lastik geometrisinden dolayı yerle teması olan alan çok fazla artmayacaktır. tabi bu söylediğim bu başlıkta konuştuğumuz gibi 20-30mm genişletmek için geçerli, tutup da 150'lik kastiği çatal da genişleterek 350lik ile değiştirirseniz makina "lan nooldu" diyecektir :D