Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyumlu Bobin ve Beyin (Regal Raptor 250E - 9) için
albatros
24.August.2016, 20:41
Herkese Hayırlı Akşamlar!
Arkadaşlar, interneti taradım ancak ateşleme bobinini sadece bir yerde buldum ve o da 100tl.
CDI 4+2 beyinin de mct ile uyumlu olduğu yazıyor ancak ben sizlerden teyit etmek istedim.
mct nin ateşleme bobini 25 tl cıvarı. bizim makinelerle uyumlu olur mu?
Özellikle bobin konusunda acil desteğe ihtiyacım var. (tanıdığı parçacı olan arkadaşlar da dahil)
Tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
albatros
25.August.2016, 11:26
Konu güncel!
e.erbaş
25.August.2016, 17:40
Uyumlu olduğunu düşünüyorum.Şekil olarakta aynı duruyor.
Peder
25.August.2016, 22:14
furkan bobini spacy bobiniyle değiştirmişti sanırım. performansta baya fark ettiğini söylüyordu
DenizT
25.August.2016, 23:31
abi onu hem detaylı araştırmak hemde onu monte edecek ustayı güzel seçmek lazım. çünkü bi abimiz orjinal beynini almasına rağmen bağlantıda sıkıntı olduğu için kullanamamıştır. Sanırım burada en büyük etken bağlantıyı yapacak olan usta
albatros
26.August.2016, 00:44
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. MCT 250 nin beynini aldım. Yine MCT 250 nin ateşleme bobinini de iki adet aldım. Bağlantılarını kendim yaptım ancak çalışmadı. ustayı aradım, bunlarda sağ ve sol farklı oluyormuş. buji başlıklarının yerini değiştir, yine ateşleme yapmazsa kabloların da yerini değiştir dedi. ikisini de değiştirdim. ancak yine ateşleme yapmadı. yarın imkan olursa usta akşam uğrayıp bir bakacak.
İzmirdeki Regal servisini arayıp sorduğumda, "MCT nin parçalarıyla uyum sorunu olmaz" dedi oradaki usta.hatta "250 lik chopper bobini diye ararsan pahalıya gelir, 100 lük 150 lik scoter bobini al tak, birebir aynı" dedi. bende bobinleri ve beyni söküp motorcularda parçaları bulup taktım.
Ama anlaşılan bir yerlerde bir hata yaptım. Neyse artık Hayırlısı.
yenidunya
27.August.2016, 10:39
Arkadaşlar Cdi beyni takmak için asa bu kablo bununla ayni renk mis dur sunu şuraya takatim demek doğru olmuyor. Orjinalde kill sich mavi bobin yeşil ise muadilinde ise kill sarı-yeşil ise rengine gore takarsanız çalışmaması çok normal. You sa aynı teknik özelliklerdeki motorlarınki birbirine uymak zorundadir ise
ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yenidunya
27.August.2016, 10:40
İlk buluşmada su olayı bir aydınlatalım derim
albatros
27.August.2016, 15:27
İsmail hocam cevabınız için teşekkür ederim. Benim motorda 4 soketli bir kablo ve 2 soketli başka bir kablo var. Yani ters takılma durumu söz konusu değil.
Ancak sizin herhalde bahsettiğiniz bobin. Ondada mavi renkli kabloyu bobindeki mavi uca taktım.
Motorun kendi beynini taktığımda motor çalıştı.
Yani uyar dedikleri 250mct nin beyni uymadı. Ateşleme yapmadı.
Şuanda bobinlerde hiçbir sorun tok. Zaten daha sabah çaluştırabildim.
Test için biraz surdum. Baya bir fark var eskiye nazaran.
Hatta diyebilirim ki şimdiye kadar250 lik chopper a değil scootera binmişim.
Herkese tavsiye ederim. Buji ve bobinleri aynı anda değiştirin. Zaten uç kuruşluk birşey. 15 +15 = 30 tl bobinler
Cevap yazan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim
yenidunya
28.August.2016, 00:47
İki beyinde de soketler ayni olabilir ama aynı işi mi yapıyor. Soketlerin birinde devre 2 linin sağın da ötemin de 4 linin sonunda olabilir. Demek istediğim o
aycanblmts
28.August.2016, 10:56
İsmail hocam bu kabloların hangisinin ne işe yaradığını anlamak için ölçüm yapan bir alet var mıdır?
albatros
28.August.2016, 23:23
İsmail Hocam demek ki, dediğiniz gibi bir durum söz konusu, çünkü çalışmadı.
Ancak Beyne giden iki kablonun, farklı şekilde takılması da söz konusu değil. çünkü, başka türlü beyindeki sokete girmesi mümkün değil.
yenidunya
30.August.2016, 01:31
Aycan öyle nır ölçme aleti var mıdır bilmiyorum ama ben benim Cdi beynini elimle yaptım. Sen de gördün . Kabloların islevlerini de internetten bakıp bulmuştum. Ayrıca ürünün ambalajında bu bilgi bulunmalıdır.
yenidunya
30.August.2016, 01:33
Albatros dostum kesin öyle olmuştur. Nır baksam çözerim aslinda
albatros
30.August.2016, 22:05
sağolasın İsmail Hocam . Aramızda 600km olmasa, yanınıza uğrar bir çayınızı içerdim. gerçi şu an hiçbir sorun yok, motor canavar gibi oldu.
Ayrıca motoru satılığa çıkardım. Çevrenizde 250 lik Regal arayan varsa haberiniz olsun. Daha 8300 km de. Ayrıca forumda, satış bölümünde de konu açtım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.