Orijinalini görmek için tıklayınız : MOTUL motor yağı
Coctailozer
02.Eylül.2016, 15:50
selam gençlik. dün motorumun yağını değiştirdim. bu zamana kadar shell ve castrol kullanmıştım. bu sefer motul kullanayım dedim. sonuçta motosikletler için özel yağ. 10-40w Motul yağ koydum diğerlerinden farklı kırmızı renkte idi. ve inanamadım. motorun çekişi rampalarda gidişi kalkışı hatta sesi bile farketti. denemeyenlere tavsiye ederim. deneyenlerinde bu farkı hissedip hissetmediğini merak ederim :)
Rednexi
02.Eylül.2016, 17:11
bundan sonrakii yağım motul olucak arabada hep motul kullanırdım canavardı şimdi motosiklette deneyeyim kaca aldınız acaba yağı?
Coctailozer
02.Eylül.2016, 18:02
1 litrelik iki kutu aldım 90tl
TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kerem Düzgün
02.Eylül.2016, 18:37
1 litrelik iki kutu aldım 90tl
Gittigidiyor da 5100 10w40 1 lt 35 TL alacak olanlar varsa araştırmadan almasın 8)
Coctailozer
02.Eylül.2016, 18:58
Gittigidiyor da 5100 10w40 1 lt 35 TL alacak olanlar varsa araştırmadan almasın 8)
Ben kendi motorcumdan aldım illA ona gelişide yüksektir üzerine kârda koymuştur. Helali hoş olsun :) . Adam gibi İlgileniyor motorla :)
Seçkin-67
02.Eylül.2016, 20:09
Ben ipone castrol motul ve mobil1yag kullandım benim tecrübeme göre en iyisi mobil1 su an motorumda motul tam sentetik yag var daha önceki 2 yag degisiminde mobil1 20w 50 mobil1 yag vardı motor sesi titreşim vites geçişleri falan daha güzeldi kesinlikle mobil1 tafsiye ederim bence en iyisi
Coctailozer
02.Eylül.2016, 20:25
Ben ipone castrol motul ve mobil1yag kullandım benim tecrübeme göre en iyisi mobil1 su an motorumda motul tam sentetik yag var daha önceki 2 yag degisiminde mobil1 20w 50 mobil1 yag vardı motor sesi titreşim vites geçişleri falan daha güzeldi kesinlikle mobil1 tafsiye ederim bence en iyisi
Mobil1 ide öneryorlar. Onuda denerim. Sağol tavsiye içn :)
Kerem Düzgün
02.Eylül.2016, 22:20
Ben kendi motorcumdan aldım illA ona gelişide yüksektir üzerine kârda koymuştur. Helali hoş olsun :) . Adam gibi İlgileniyor motorla :)
Elbette onlar kar koymak zorundalar butun ustalar senın ıcın yazmadım genelleme olarak fiyat arastırmadan alım yapmasın dıye sadece belırtmek ıstwdım [emoji4]
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
e.erbaş
03.Eylül.2016, 02:18
Castrol,Shell ve Motul bu üç markayı da denedim.Bunların içinde açık ara motul derim ve sürekli kullanırım ayrıca çilek kokuyor sanki :)
alibaba07
03.Eylül.2016, 11:02
Motul dışında yağ kullanmadim o yüzden başka markalarla kiyaslayam ama bana göre sıkıntı yok şimdilik.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aybars
03.Eylül.2016, 15:57
Kesinlikle yağ degisiminde deneyim sahibi olucam ;)
Fatal
03.Eylül.2016, 16:10
Benden tavsiye motul 15w-50 kullanın ama motul kendi içinde 300v 7100 5100 ve 3100 olarak ayrılır
300v racingler için tasarlanmış bizim için gereksiz
Mümkünse 7100 yada 5100 kullanmanızı tavsiye ederim
7100 de ester katkısı vardır nedir bu ester derseniz
"Ester bazlı yağların sıcaklık dayanımlarının çok yüksek olması
nedeniyle, emsal ürünlere nazaran yağ eksilmesi çok az gerçekleşir. Yağ servis ömrü
süresince eksilmelere bağlı ilavelere çoğunlukla gerek duyulmaz. Bu özellik %30 oranında yağ kullanım tasarrufu sağlar.
Ester bazlı sentetik yağlar deterjan türevi kimyasal bileşimlerdir. Karbon atığı ve
çamuru oluşturmazlar. Daha önce oluşmuş karbon atıkları varsa onları da zamanla
temizleyerek motorun soğutma verimini artırır. Daha iyi soğuyan motor, daha fazla güç üretir, tam performans gösterir ve yakıt tasarrufu sağlar.
Düşük ve yüksek sıcaklıklarda viskozitesini koruyabildiği için yaz-kış şartlarına göre yağ değişimine gerek kalmaz."
Yağların karakteristik özelliklerine bakılarak hava şartlarına göre seçim yapmak en doğrusu ama türkiyenin bir çok yerinde 15w-50 tam uygun oluyor zira bulunduğunuz bölge -10 derecenin altına düşüyorsa sıcaklık bu olay değişiklik gösterebilir
Saygılar :):):)8)8)8)
Peder
04.Eylül.2016, 02:45
Motul candır. Şaşmam hayatta başka yağ koymam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.