Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardıma ıhtıyacım var.

MUSTAFA48
07.September.2016, 03:13
regal raptor 250e 9 kullanıcısıyım. motorumla yaklasık 60 km lık bır gezıye cıktım 110 km hızla gıderken 5 vıteste motorumun cekısınde bır dusme hızında bır dusme kaynaklandı hemen durup saga cekıp baktıgımda motorum anıden stop ettı tekrar calıstırıyorum yıne stop edıyor gaz vermeden sabıt hızda calısmıyor rolantısı dusuk dıye yukselttım yıne edıyor. sankı bırı bogazını sıkıyorda nefes alamıyor gıbı sorun neden kaynaklıdır. tekrar calıstırıp bındıgımde eskı performansı alamadım sebebı nedır acaba cevaplarınız ıcın tesekkurler.

Not: Celıl baskanım bu sorunu cevaplarken oncelıkle sızın onerınınız benım ıcın cok onem tasımakta lutfen mesajımı gorursen yorumlarını beklıyorum

Eray Gürman
07.September.2016, 10:12
aynı sorunun benzeriyle karşılaştım diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam, karbiratör tıkalı olduğu için demişti ustam

e.erbaş
07.September.2016, 10:36
Karbüratör veya ateşleme sisteminde sıkıntı olabilir.Buji ve ateşlemeyi kontrol edin.Karbüratör altından benzin tahliyesini açın içindeki benzin aksın. Motorunuzun yağını kontrol edin.Yağsız kaldıysa sıkışabiliyor ayrıca subap ayarını da kaçırır.Ayrıca cok basit ama başa gelebiliyor benzin hortumu katlanıp kırılıyor benzin akışını kısıtlıyor yüksek devirlerde motora benzin yetişmeyince yığılma,boğulma yapıyor kontrol edin.

CELİL
07.September.2016, 11:30
Merhaba Mustafa bencede sorun büyük değil karbüratöre veya benzin filitresine pislik gelmiş olabilir 8)

HelmettolgA
08.September.2016, 01:04
Gecmıs olsun arkadasım buyuk olasılıkla karburatorde pislık var yada kotu benzınden kaynaklanabılır. boyle bır olay benım basıma kotu benzınden geldi.komple depoyu bosaltıp yenı benzın koyunca duzeld.karburatorun tahlıyesını acamam cunku makınem enjeksiyonlu:Rockn Roll::cheesy:

MUSTAFA48
08.September.2016, 03:36
celıl baskanım ve dıger rr aılsı uyelerı sorunumu motorumu sokunce anladım ıllakı o motor asagıya ınecek ılk once ben beyın dıye dusunmustum. beyınde herhangı bır sıkıntı goremedım devam ettım sokmeye karburatoru sokuo temızledım sabah 8den aksam 8 e kadar sanayıde bır marangozcuda bu ıslerı yaptım sagolsun arkadasım alet ve edavatlarını kullanmama musade ettı ha bıraz talas ve toz olsamda sokmeye devam ettım subap ayarı yaptım yan dukkandakı motorcudan aletlerını alarak daha sonra bujılerı soktum bır de ne goreyım bujıler nasıl bır kararmıs anlatamam bujının ıcındekı rezıdans mı ne o dusmus hemen bırer tane bujı kapıp geldım arkadasımın spacy motoruyla bu arada spacy guzel bır motor gayet rahat. kullanıslı sehır ıcınde. yenı bujılerımı taktım hava fıltresıını sokup temızledım egzozum kopmustu baglantı yerınden onada bır kaynak mukemmel. sorun bujıden kaynaklanmıs degıstırıp yenılerını taktım canavar :) yardımlarınız ıcın tesekkurler