PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : (Şanzuman) Bıktım bu çin malı malzemelerden

Fatal
07.September.2016, 15:02
Arkadaşlar büyük ihtimal hepimizin sorunu bu ama farkında değiliz şanzuman milini kırma yada şanzuman arızalarının çoğu bence içindeki masure bilyası ve 6204 dediğimiz rulmanın dağılmasından kaynaklanıyor
Bu rulmanların sağlamını alma şanzımız yok özel ölçülü bilyalar ali ustafa var 50 şerden 100 tl iki rulmanın fiyatı para sorun değil ama bilyalar çin malı çabuk dağılıyo ve farketmediğimiz için şanzuman milinde boşluk oluşuyo bir süre sonra vites boşa atmaları ve zorlanmadan şanzuman kırılmaları yaşanıyor
Bunu nerden biliyorsum derseni 1 ay önce motoru söktük rulmanları değiştirdik sadece antalyaya gittim geldi ve şehir içinde kullandım 1 ay oldu olmadı tahmini 800 km falan rulmanlar dağıldı bunda motoru zorlamanın, oringli zincirin ağır olması ve zincirin gergin olmasınında zararları var ama 800 kmdede rulman dağılmaz arkadaş !!

Uzun lafın kısası şanzuman içinde rulmanların daha sağlam markalarını bulmam(mız) gerekiyor yoksa şanzuman problemlerimizin önüne geçemeyiz ben araştırıyorum ama yok özel ürettirsek deli maliyet çıkar ne yapmalıyız sizce acil çözüm yolu bulmalıyız yoksa şanzumanım gene kırılacak veya bir arkadaşın şanzumanı daha pert olacak !!??

Crime
07.September.2016, 15:26
Dostum Hic uğraşmayacaksın sende herkes gibi motor 7 bin ila 13 bin arasına geldi mi satacaksın gidip 2000 km de motor alacaksın çözüm yolu olarak bu geliştirilmiş :)

Fatal
07.September.2016, 15:28
7.500 e aldım 3500 masraf ettim ama inatla bineceğim diyorum :) :) :)
Kaçmak çözüm değil bence bi çıkış yolu bulabilirsem bizim motorların şanzumandan dolayı oluşan kötü itibarı temize çıkar :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
07.September.2016, 15:30
Geçmiş olsun Mustafa.Benim makina 14.000 e geldi motul kullanırım devamlı zincir yağlı ve ayarlı gezerim.Şu an için hiç bi sıkıntı yok çok şükür.Ama senin tezine göre korkmalı mıyım bilemedim :)

Fatal
07.September.2016, 15:35
Zincir kapağını sök ön dişliyi çıkar milde yük yokken (zincir ve dişli sökükken) mili sağa sola oynat eğer 1 2 mm oynuyorsa seninde rulmanlar gitmiştir benimki şu anda dağıldı ama motorun gidişinde gözle görünür pek bi zarar olmuyo ziraa bazen ters veya ani bi harekette mili kırıyor ve şanzuman değiştirmek zorunda kalıyoruz !! Bence bi sök bak en fazla 1 saatini alır alyan ve bi kaç anahtarla çözersin işi sonucunuda buraya yazarsan anlarız :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Kerem Düzgün
07.September.2016, 15:43
Pek bilgim olmasada bende 13.000 de aldım motoru 4 ayda 17 .200 de şu an şimdilik bı sıkıntı yok ama ilerleyen zamanda başıma gelirse bende neler oldugunu yazarım 8)

Fatal
07.September.2016, 15:49
Başına gelirse şanzuman 500 tl 100 tl bilyalar blok çatlatırsan 500 tlde sağ blok bide sök tak işcişik var bence şimdiden zincir kapağını söküp sorun çok büyümeden kontrol etmelisin
Toplamda zincir kapağında 3 dişlide 2 civata var kapağı söküp dişliyi çıkarmak 20 dk kontrol etmek 1 dk geri takmak 30 dk sürse 51 dk eder
Hadi 1 saat diyelim nelerele karşıkarşıyayız öğrenmiş oluruz sorun büyümeden küçükken çözmekde herzaman fayda vardır :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
07.September.2016, 15:58
Aktarma milini kontrol etmiştim zincir ayarı yaparken.Hafif ileri geri oynama olabilir o sıkıntı değil.Ama rulman yataklarında gram oynama yoktu.Zaten minik bi boşluk olsa gider kurtaramazsın

Fatal
07.September.2016, 16:00
Benim mil tahminen 3 4 mm oynuyor motorcum rulmanlar gitmiş gene dedi kendide şok oldu bu kadar kısa sürede nasıl dağılır diye bence oynaması normal değil

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

yenidunya
07.September.2016, 16:04
En yakinini bulup taşlamalı ya da gömlek yapmalıyız. Torna maliyeti 50 tl olur. En kaliteli rulmanı takarsin

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatal
07.September.2016, 16:06
Birebie ölçülü 6204 var ama göbek mil genişliği 20 mm bizim motordaki 22mm yok yani uyanı 22mm olan var oda dış çapı 47 değil 50 mm

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Fatal
07.September.2016, 16:10
Şimdi motorcumu arayıp sordum bende araştırdım yapıcaktım ama 3mm fark var 1 mm olsa yuva traşlanır ama 3 mm kurtarmıyo dedi

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

BLUEBORAN
07.September.2016, 22:32
Merhaba, rulmanlarin ve dislilerin dizildigi mili çap ölcüsüne gore yeniden alsaniz yada iyi bir celikten tornaciya işletseniz. Takip edebildiğim kadari ile sanayide iyi bağlantilariniz var ve çevreniz geniş. Bu yüzden çok daha ekonomik şekilde bu işin içinden çikabilirsiniz diye düşünüyorum. Rulmanlari da iyi bir marka ile degistirebilirsiniz.

Fatal
07.September.2016, 22:45
Onuda düşündüm ama rulmandan sonra dişli takılıyor dişlide değişmesi gerek oraya göre yağ keçesi uydurmak gerek oda imkansız gibi birşey her yolu denedim çözüm aynı ölçüde daha kaliteli mümkünse karbondan yapılma çin malı rulman almamak daha kaliteli skf nsk yada naki marka rulman almak :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

BLUEBORAN
07.September.2016, 22:57
CNCde egzos icin flanş yaptirmistiniz. Disli de yaptirabilirsiniz diye düşünüyorum. Mevcut yag keçesinin numarasina bakarak ayni yag kecesinden takabilirsiniz. Yada sanayide keçe basan yani imal eden atölye-firma olabilir. Keçeyi de bu şekilde çözebilirsiniz. Olmadi Ali ustada da keçe bulunabilir. Akil vermek gibi olmak-görünmek istemem. Belli ki caniniz sıkılmış, sıkılmayın diye yazdim. Eminim Denizli gibi yerde bi yolu bulunur. Selamlar.

Fatal
07.September.2016, 23:26
Ya haklısın farklı bir bakış açısı daha doğru olabilir ama milin üstünde vites dişlileri artı zincir dişlisi var zaten o ringli zincirler baya ağır normal zincire göre birde gerdiriyoruz vitese takıp gaz açıncada binen gücü saymıyorum bile 2mm ufak bir ölçü ama bu kadar yük taşıyan 22mm kalınlığındaki milde 2 mm çok fark ettirir dayanıklılığı azalır bu sefer mili kırdırırız gene şanzuman gider olay öyle yada böyle rulmanda bitiyo hocam beynimde öyle fırtınalar döndürüyorumki nerden gidersem gideyim gene en başa rulmana dönüyorum bu gidişte fabrikaya özel rulman yaptırıp flanş gibi satıcam parçacılara yada lazım olana :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

polo34
08.September.2016, 00:15
6204 rulman nasıl oluyor da iki farklı ölçüde olabiliyor, anlamadım :) biz rulman vs satıyoruz, sizinki iç 20 dış 47 anladığım kadarıyla, standart ise tanesi hayatta 50 tl olamaz, imkan ihtimal yok, en iyi iki marka SKF ve FAG'dır, onları ORS takip edebilir, yarın unutmazsam bizdeki 6204 rulman ölçüsüne bakayım ...

Fatal
08.September.2016, 00:17
6204 rulman 47x14x20 ölçüsünde bize 47x14x22 lazım iç çap 22mm özel yapım standart değil ali ustada var 50 tl ye aldım valla öyle istedi verdim oda çin malı büyük ihtimal dayanmıyor

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

CELİL
08.September.2016, 01:02
Mustafa geçmiş olsun bizim makinalrın masura rulamanı dediğin gibi piyasada bulunmuyor orjinalide çinli tabi kaliteli değil ama bu kadarda çabuk bozulacak kadar değil masura bilyesinin dağılma sebeblerinden biri zinciri fazla gergin ayarlamak zincir gergin olunca rulman'a fazla yük biniyor ve dağılıyor aynı sebepden arka teker göbek rulmanıda dağılıyor 8)

Fatal
08.September.2016, 01:08
Arka teker bilyamı değiştirdim zinciri söküp takarken fark ettik sıkıntı vardı motoru parçaladık şanzuman bilyaları değişti masura bilyası ve 6204 özel bilyaya 100 tl para verdim ali ustaya taktık 1 hafta sonra antalyaya gezmeye gittim döndüm şehir içinde kullanıyorum 800 900 km gibi bir yol yaptım bilyalar pert öyle böyle canım sıkılmıyor celil abi her sök tak 350 tl motorcuda 100 tlde bilyalar açınca yağda dğiştiriyom 90 tl civarıda motul yağ beni maddi olarak çok sarsıyor

Zincir gerginliği olarakda kilom fazla olduğu için oturunca amortisör sıfır yaklaşıyor biraz gevşek bırakıyorum malum fazla gergin olmuyor herşeye dikkat ediyorum motoru ilk aldığım zamanki gibi sertte kullanmıyorum ama sonuç bu çıldırıcam

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

polo34
08.September.2016, 02:00
6204 rulman 47x14x20 ölçüsünde bize 47x14x22 lazım iç çap 22mm özel yapım standart değil ali ustada var 50 tl ye aldım valla öyle istedi verdim oda çin malı büyük ihtimal dayanmıyor

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

geçen bir hondada aynı durum olmuştu, verememiştik, tornacıda içine yüksük yapılsa SKF/FAG ile acaba daha uzun gider mi merak ettim. Biz çin malı rulmanları marangozlara satıyoruz genelde :) evlerde kullanılan ray dolap vs önemsiz yerlere takıyorlar ...

Fatal
08.September.2016, 02:33
Usta içine yüzük yada bilezik yaptırmak çok farklı bi boyut nedenmi ?
Zaten 6204 ün içi dar 20mm bizim milimiz 22mm bilezik yaparsak dahada daralıcak bize genişlik lazım içini tornada aldırsak 6204ün olmuyor dedi tornacı göbek döndüğü için torna işlemezmiş yani tek çare ya ürettircez en az toplu miktarda parçacılara satıcaz fazlasını yada ayda bir ben 450 500 tl civarı bir para harcayıp durcam ki şanzuman kırılmasın :(

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

MUSTAFA48
08.September.2016, 04:01
bence ugrasmamalı yoruldum artık bu dandık mallarla ugrasmaktan adam akıllı bır kalıtelı motor secılmelı. ılerde hep aynı sorunlarla karsılasacaksın .

Fatal
08.September.2016, 08:22
Bizede bi japon yolu görünüyo

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

rozenlot
23.October.2016, 12:32
Bizede bi japon yolu görünüyo

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Hocam konu eski fakat hla sorun devam ediyormu ustama senin sorununu anlattm ayni sorunu zamaninda kendininde yasadigini anlatti bu motorlarda zincirin normalden daha bol birakilmasi gerektigini bunun rulman dagitma problemini cozecegini soyledi insanlar ses geliyor die geriyorlar zinciri rulman dagitma problemi ondan oluyor felan dedi aklinma geldi sana yazaym dedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fatal
23.October.2016, 12:35
Zaten ben bu yöntemi biliyorum benim motorcumda öyle dedi zincirim normalden bol benimde ama rulman işini çözdük yeni şanzuman taktık sıfır şu anda kullanıyorum pek bi sıkıntı yok ilerleyen zamanlarda durum neyi gösterir
Hatta benim usta emre motordan yetkili servislik aldı denizlide tek regal servisi kendisi benim motorla ve arkadaşın motorla iyice uzmanlaştı bu konularda 😂😂😂
Beklemede ve sürmedeyiz şimdilik herhangi bir durum olursa haber ederim buradan

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

rozenlot
23.October.2016, 12:37
Zaten ben bu yöntemi biliyorum benim motorcumda öyle dedi zincirim normalden bol benimde ama rulman işini çözdük yeni şanzuman taktık sıfır şu anda kullanıyorum pek bi sıkıntı yok ilerleyen zamanlarda durum neyi gösterir
Hatta benim usta emre motordan yetkili servislik aldı denizlide tek regal servisi kendisi benim motorla ve arkadaşın motorla iyice uzmanlaştı bu konularda [emoji23][emoji23][emoji23]

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Sevindim cozuldugune bnm aklima geldi daha dun sordum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fatal
23.October.2016, 12:38
O bizimde bildiğimiz bir sorun hele birde oring yada xring zincir kullanıyorsan normal zincire göre daha ağır mecburen daha bol yapman gerekiyor :) yolda lakalarda hafif sürtme sesi geliyor ama olsun şanzuman dağıtmaktan iyidir :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

solamnic
15.June.2017, 11:06
Hatta benim usta emre motordan yetkili servislik aldı denizlide tek regal servisi kendisi benim motorla ve arkadaşın motorla iyice uzmanlaştı bu konularda 😂😂😂

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Hocam kolay gelsin, şanzumanı sıfırlayınca sorun kalktı mı ? Veya bir daha yaptı mı?

Fatal
15.June.2017, 11:26
hala kullanıyorum bi sorun yok şimdilik

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi