PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman ve Rulman Özel Üretimi mümkün mü?

frkinhere
13.September.2016, 06:04
Merhaba Herkese,

2013 yılında bu forumda Emre'den aldığım 2006 model Regal Raptor DD250E 9B motoru, yaklaşık 2 ay sonra 3. vites dişlisi sebebiyle Ali Usta da şanzıman dişlisi değişimi yapıldı. Aradan 1 yıl geçmeden 3. vites dişlisinden tekrar ses gelmeye başladı. 2014 den geçen aya kadar yurt dışında olduğum içinde motor evin önünde yatıyordu. Ben de bu yaz gelir gelmez motosikleti tamamen söktüm ve önümüzdeki bahara kadar kendime süre verdim tüm sorunlarını halletmek için. Uzun bir giriş yaptım çünkü bana kurtul/sat bu motoru diyenlere inat ettim ve bu motor tam anlamıyla düzelene kadar yapmaya devam edeceğim. Ne kadar ciddi olduğumu şöyle anlatayım. Motosiklet şasi komple sanayide kumlama ile temizlendi. 1 kat astar, 2 kat boya ve 1 kat vernik atıldı. Orijinal halinden daha iyi durumda şu an.

Sormak istediğim soru şu: Şanzıman ve Rulmanları özel olarak ürettirirsem bu dişli kırma problemini çok uzunca bir süre hayatımdan çıkarabilir miyim? Ya da... Zaten daha iyileri var onları satın al. Yenisini üretmeye gerek yok der misiniz?

Forumda bu konu hakkında iki başlık buldum. İçeriğe bakınca birbiriyle çelişen açıklamalar var.

(Şanzuman) Bıktım bu çin malı malzemelerden:
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?12892-(%DEanzuman)-B%FDkt%FDm-bu-%E7in-mal%FD-malzemelerden&highlight=%FEanzuman

motor rulmanları ile ilgili sorun:
http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?2328-motor-rulmanlar%FD-ile-ilgili-sorun

Bu konu hakkında teknik bilgisi olan özelden ya da konu altından yardımlarını bekliyorum.

CELİL
13.September.2016, 09:15
Merhaba Faruk aramıza tekrar hoş geldin
şanzuman dişlisi daha kalitelisi malesef piyasada yok iyi bir usta özel üretim ile yapabilir hatta bu konuda sefaköy RR servis Ahmet usta bir tornacı ile görüştü adam yaparım dedi ama daha deneyemedik istersen sen öncülük yapabilirsin
özellikle şanzuman masura rulman'ın iyisini piyasadan bulamıyoruz ölçüleri özel diğer modellerle tutmuyor ama yinede farklı sektörlerde kullanılıyor olabilir iyi bir araştırma yapmak lazım 8)

Bypale
13.September.2016, 12:52
Bilyanın ölçülerini yada kod numarasını bilen var mı.

Fatal
13.September.2016, 19:51
Ben araştırdım baya bi rulmanlar piyasada bulunmuyor çok denedim sırf bu yüzden yıldım satıcam diyordumki geçen gün kymco bayisine gittim maxi scooter sormaya ordaki ustaya derdimi anlattım neden satmak istediğimi falan kullanabilirmiyim motorunu dedi tabiki dedim bindi yukarı aşağı 1 2 tur attı geldi senin şanzumanın taş gibi tek sorun rulmanların dedi bayramdan sonra gel seni bi yere yönlendireyim dedi
Bu adamlar sadece motorun içi ile uğraşıyormuş dışıyla alakaları yokmuş onlar tornalar keser biçer yeni farklı ve daha sağlam bi rulman uydururlar bu sorun ortadan kalkar dedi motoruda satmana gerek yok bundan motormu satılır delimisin dedi ve ordan ayrıldım bayramdan sonra durumumu toparlayıp gitmeyi düşünüyorum yaptırırsam size bilgilerimi aktarırım
Bu arada motorun bilyalarını özel ürettirmek çok zor fabrika en az 1000 yada 10000 adet üretirim diyor ufak adetleri takmıyorlar bile
Aynı ölçüdr daha sağlamıda yok sormadığım rulmancı kalmadı özel olduğu içi yok deniyo çinden yaptırılıp geliyor
Çin rulmanlarda metalden ziyade karbondan yapılıyor çok dayanıksız dandik bir materyal yani uğraşma sat derim bende yada motor içinde işlem yaptırıp yeni farkkı rulman çaktırabilirsen öyle olur yoksa uğraşamazsın
Saygılar konunun takipcisiyim :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

frkinhere
15.September.2016, 02:10
Bayram nedeni ile geç okuyabildim cevaplarınızı. Teşekkürler tek tek. Hoş bulduk tekrardan Celil Başkan :)

Ben bir kaç yere sordum. Torna, cnc, lazer kesim vs. Hepsi getir bir bakalım dedi. Bayramdan sonra haber verirsen gerçekten çok güzel olur. Ben de Ümraniye OSB de araştıracağım bayramdan sonra. Ben regal raptordan genel olarak çok memnunum. Şanzıman problemini de hallede bilirsem yıllarca sorunsuz binilebilecek bir motosiklet bence. O yüzden para konusunu da ikinci plana koydum. Aslında bu işi bir kişi yapsa, arkasından gelecek çok büyük bir talep var bence.

Fatal
15.September.2016, 02:20
Bencede herkes bunu bekliyor tek büyük sorunumuz şanzuman

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
16.September.2016, 02:32
Merhaba, benim motorda da 4 yıl aradan sonra şanzıman sorumu bas gösterdi, konuyu takip edecem bende yaptırırım

D e m i r
21.September.2016, 02:26
Bir gelişme var mi arkadaşlar

Fatal
21.September.2016, 02:32
Şu anda araştırmadayım bloğu torna kurtarmıcak gibi ince kalıyo traşlanırsa yırtılıcak gibi
Soğuk demirci bir tanıdığa sordum istediğin gibi rulman yapar tornacılar dedi şimdi tornacıları dolaşıcam müsait bi zamanda elimde örnek masura bilyası ve 6204 yok önce yapılabileceğinden emin olup motoru öyle söktürmem gerekli yoksa motorsuz ölürüm :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
21.September.2016, 02:36
Şu anda araştırmadayım bloğu torna kurtarmıcak gibi ince kalıyo traşlanırsa yırtılıcak gibi
Soğuk demirci bir tanıdığa sordum istediğin gibi rulman yapar tornacılar dedi şimdi tornacıları dolaşıcam müsait bi zamanda elimde örnek masura bilyası ve 6204 yok önce yapılabileceğinden emin olup motoru öyle söktürmem gerekli yoksa motorsuz ölürüm :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ
Şanzıman sorunu tarih mi olur:))

Fatal
21.September.2016, 07:17
Olucak inşallah :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Seçkin-67
21.September.2016, 11:51
Hayırlı haberleri bekliyoruz. Şöyle kaliteli bir çelikten yapılırsa çatır çatır basarız motora

D e m i r
21.September.2016, 16:03
Olucak inşallah :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Motosikleti bir hafta sonra indirecem haber bekliyorum sizden

Fatal
25.September.2016, 09:43
Arkadaşlar motorcumla bi konuşma yaptım illa masura rulmanı takmamız gerekmiyor oraya bir rulman uydururuz yüzükle yada burçla yapılır dedi ali ustayı aradım anlattım durumu bilyanın oraya sarı burç yapıyolar farklı daha dağlam bir bilya oluyor diyo şu anda tamire berebilecek param olmadığı için söktüremiyorum biraz maddiyatı düzelteyim sonra yaptırıcam
Sizde tamircinizle bir konuşun FAG yada SKF rulmanla iş çözülür büyük ihtimal
Hayırlısı diyelim şimdiden

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
25.September.2016, 11:08
Arkadaşlar motorcumla bi konuşma yaptım illa masura rulmanı takmamız gerekmiyor oraya bir rulman uydururuz yüzükle yada burçla yapılır dedi ali ustayı aradım anlattım durumu bilyanın oraya sarı burç yapıyolar farklı daha dağlam bir bilya oluyor diyo şu anda tamire berebilecek param olmadığı için söktüremiyorum biraz maddiyatı düzelteyim sonra yaptırıcam
Sizde tamircinizle bir konuşun FAG yada SKF rulmanla iş çözülür büyük ihtimal
Hayırlısı diyelim şimdiden

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Tesekkurler, skf tam uymuyor demiştiniz? Bu arada rulman arızası dışında şanzımanin Ariza verme şansı var mi? Ben motoru indirmedim henüz.

Fatal
25.September.2016, 11:11
Arızasına göre değişir yoksa çoğunlukta rulmanın dağılmasından kaynaklı şanzumanın boşta sallanıp sıkışıp kırılması başkada dişli arızasu olabilir skf yada farklı marka bizim ölçüde rulman yok bizde farklı bir rulmanı (rulmanın mile oturması yeter) burçla tornayla oraya oturtucaz inşallah motorcum yaparız dedi ya hayırlısı :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
25.September.2016, 14:37
Dostum biz makina imalat işi yapıyoruz.Toptan rulman alımı da doğal olarak.Bu rulmanin üzerinde kodu var mı? Dış çap,iç çap ve kalınlık değerlerini biliyor musun.Yardimci olmak isterim..

Fatal
25.September.2016, 14:50
Birisi 6204 rulmanın aynısı ancak iç çapı 20mm değil 22mm
Masura rulmanıda 15x23x12 yada 15x12x23 diye geçiyor

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
25.September.2016, 23:03
Dostum biz makina imalat işi yapıyoruz.Toptan rulman alımı da doğal olarak.Bu rulmanin üzerinde kodu var mı? Dış çap,iç çap ve kalınlık değerlerini biliyor musun.Yardimci olmak isterim..

Yardımcı olursan cok sevinirim

e.erbaş
25.September.2016, 23:49
Bakıcam arkadaşlar

e.erbaş
26.September.2016, 19:24
Rulman toptancısı ile görüştüm. Standart dışı özel rulman olduğunu söyledi aynı şekilde.Doğrusu oek şaşırmamak gerek ticari bi hile sayılır..Çin malı dahi olsa yağ içinde çalışan rulmanin kolay kolay bozulmayacağını ekledi.Dostlar bu rulman işi hakikaten çok hassas hepsinin ayrı sertliklerinden tutunda devir ve sıcaklık dayanimları vs değişiyor.Özel yaptirilsa dahi ne kadar randıman alınır muamma.Benim aklıma gelen rulman yerine çakarken ezme veya kastirilma olursa çok çabuk bozulacağı.Ustanin da suçu olabilir.

Fatal
26.September.2016, 19:29
Tamamda orjibal sıfıra sıfır oturab parça nasıl sıkışsıb ve motorcuma çok güveniyorum aşırı titiz ve dikkatli biri ve racing chopper vs vs demiyor sadece chopper ustasıyım diyor uzmanlığı o
Neyse çözüm blok içi oynama kaynak torna burç falan filan işte bakalım maddiyatı düzelteyim yapıcaz inşallah :)
Not : bu arada ben en başından piyasada yok demiştim çünkü çok araştıran biriyim heleki önemli bir konuysa 😉

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
26.September.2016, 19:52
Dostum ustan iyi olabilir rulman çakma hususunu da bilebilir :) Genel olarak söylemek gerekirse rulman çakılır veya preslenir iken kesinlikle orta saç a (bilyaların muhafazası) temas olmamalı.Bi köşede dursun :)

Fatal
26.September.2016, 20:12
Biliyorum hatırlattığın için teşeklürler kardeşim :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
26.September.2016, 20:57
Biliyorum hatırlattığın için teşeklürler kardeşim :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

onjinal takıp geçecem galiba;s

Fatal
26.September.2016, 21:02
Sağlam bi tamircin yoksa uğraşacak orjinal en iyi çare yoksa uğraşıcan biz gibi

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

CELİL
26.September.2016, 22:49
Mustafa alttaki ilanda gv 250 masura bilya ebadı 22x30 yazıyor olurmu acaba ?

http://www.deltamotorluaraclar.com/hyosung%20gv%20250,%20masra,%20bilya,%20masra%20bi lyas%C4%B1%20ta22*30z,%20masra,%20masra,%20masra,% 20bilya,%20bilya,%20bilya

Fatal
27.September.2016, 08:20
Celil abi masura 15x12x23
6204 olan 47x14x22 olması lazım
Masura yerine normal rulman takmayı düşünüyoruz illa masura olması şart değil bence ama tabi bu benim düşüncem :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

frkinhere
29.September.2016, 22:31
Merhaba tekrardan...

Anladığım kadarıyla yaptırmak mümkün ama biraz uğraştıracak gibi görünüyor. Takip ediyorum sayfayı. Bende iş güç koşturmaktan daha motoru söküp sanayiye gidemedim. @fatal sen nerede soruyorsun bilmiyorum ama belki İstanbul'da daha farklı alternatifler bulabiliriz. Ben kendime önümüzdeki bahara kadar zaman verdim. İşi tam olarak çözmeden parça alıp takmayacağım. Umarım şu sorunu çözebiliriz.

Fatal
29.September.2016, 22:32
Ben denizlideyim kardeşim burda sanayi ve çevrem iyidir yaparız ama maddi durum sıkıntı 😂😂😂

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Fatal
08.October.2016, 03:16
Arkadaşlar çözüm bulundu @e.erbaş nickli arkadaşımız sağolsun
bizim masuralar 15 23 12 ölçülerinde bunun yerine en uygunu 15 21 12 rulman var şimdi bu masura rulmanın en iyisi ve en kalitelisini alıyoruz ve dışına yüzük yaptırıp 15 21 12 olan ölçümüzü 15 23 12 ölçüsüne ulaştırıyoruz ve takıyoruz işlem bu motorcunuza söyleyin yada siz alın parçaları Ergun ERBAŞ rulmancıydı sanırım bize iyisinden rulman ve yüzük bulabilir diye düşünüyorum ve kargoyla alabiliriz kendinden zahmet olmazsa

Teşekkürler Ergun ERBAŞ

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Fatal
08.October.2016, 03:19
Mümkünse bu ergun ilk müşterin ben olabilirim

Bide şu 6204 işini çözebilseydik tamam olucaktı ama neyse nasip artık onuda araştırmak lazım :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

D e m i r
08.October.2016, 03:20
Arkadaşlar çözüm bulundu @e.erbaş nickli arkadaşımız sağolsun
bizim masuralar 15 23 12 ölçülerinde bunun yerine en uygunu 15 21 12 rulman var şimdi bu masura rulmanın en iyisi ve en kalitelisini alıyoruz ve dışına yüzük yaptırıp 15 21 12 olan ölçümüzü 15 23 12 ölçüsüne ulaştırıyoruz ve takıyoruz işlem bu motorcunuza söyleyin yada siz alın parçaları Ergun ERBAŞ rulmancıydı sanırım bize iyisinden rulman ve yüzük bulabilir diye düşünüyorum ve kargoyla alabiliriz kendinden zahmet olmazsa

Teşekkürler Ergun ERBAŞ

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

teşekkürler Fatal, Ergün kardeşimiz ilgilenirse çok seviniriz.

D e m i r
08.October.2016, 03:21
Mümkünse bu ergun ilk müşterin ben olabilirim

Bide şu 6204 işini çözebilseydik tamam olucaktı ama neyse nasip artık onuda araştırmak lazım :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

rulman tam olarak sorunu çözmez mi ?

Fatal
08.October.2016, 03:23
İçteki 15 23 12 masura
Dıştaki zincirin takıldığı yerde galiba tam hatırlamıyorum özel ölçülü 6204 var o ne kadar sorun çıkarır bilmiyorum yarın motorcumla görüşüp söylerim tekrardan ama asıl büyük sorunu masura çıkarıyor diye biliyorum

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
08.October.2016, 03:42
Kardeşim rulmancı değilim :cheesy: Ama makinacıyım.Rulmanı skf veya fag alın derim.Burç işini tanıdığınız tornacı varsa halledebilir.Rulman burca tatlı sıkı girmeli bunu hatırlatıverin :)

Fatal
13.October.2016, 13:18
Motorumun şanzuman gene patladı :) :)
Arkadaşlar 15 21 12 rulman aldım denizlide 9 tl dediler japon malı yüzük çok ince kalıcağı için dayanmaz yapamayız dediker bende kestamitten yaptırıyorum olursa yarın motoru servisr çekip sökücez sonuçları sizlere söylerim kestamit işciliği ve rulman toplam 15 20 tl yi anca bulucak adet olarak ben 4 tane aldım yaptırıcam birini kendin kullanıcam eğer sorun çıkmaz ve sağlam olursa yardımcı olurum herkesr 3 tane yedek olmuş olucak elimde tekrar sonuçları yazarım :) :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Fatal
13.October.2016, 13:20
Bu arada ali ustada masura rulmanı 50 tl neredeyse yarı daha fazla fark var fiyat olarak inşallah sağlam olur

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Fatal
13.October.2016, 19:58
Masura rulmanlarım geldi tanesi 20 tl ye mâl oldu bana dışına polyemit yüzük yaptırdım yarın sökücez inşallah motoru takipte kalın :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161013/4e2a18623e2a68d8b8d6df2abc6384da.jpg

Yalnız tornacı azıcık beni öptü gibi geldi ama olsun 5 tornacı gezdim 6. Yaparım dedi bende para mühim değil demiş bulundum kendi tornacı arkadaşımda şehir dışına çıkmış mecburen öptürdük kendimizi :) :) :)

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
13.October.2016, 20:58
Geçmiş olsun Mustafa polyemit malzeme seçimi biraz sakat olmuş sanki..Rulmana yük biniyor bir süre sonra malzeme ezilip boşluk yapıp komple dişlileri dağıttır masın? Bu arada tornacı arkadaş ne kadar aldı bilmiyorum ama işçilik yerlerde gibi duruyor :)

Fatal
13.October.2016, 21:14
Hacı hiç bir tornacı işlemem dedi 1mm malzeme çok ince yapamam cart curt dedi rastgele bi tornacıya bok gibi para verdim napam benim kendi tornacı arkadaşım burda yok ama kestamiti o önerdi yağlı ve 350 derece gibi bir yerde yüklü çalışıcak dedim kestamit yerine polyemit önerdi bundan yaptırdım prinç yani sarı burç yapanlar o daha yumuşak malzeme bence polyemit dayanır

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

e.erbaş
13.October.2016, 21:23
Hacı hiç bir tornacı işlemem dedi 1mm malzeme çok ince yapamam cart curt dedi rastgele bi tornacıya bok gibi para verdim napam benim kendi tornacı arkadaşım burda yok ama kestamiti o önerdi yağlı ve 350 derece gibi bir yerde yüklü çalışıcak dedim kestamit yerine polyemit önerdi bundan yaptırdım prinç yani sarı burç yapanlar o daha yumuşak malzeme bence polyemit dayanır

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

Kardeşim yine de sen bilirsin ama şahsen ben kesinlikle o malzemeyi koymazdım :) Tornacı uğraşmak istememiş.Tek bağlamada işlenir aslında kesin malzeme harcamak istemedi ya da elinde yoktu.

Fatal
13.October.2016, 21:51
Polyemiti arkadaşım önerdi elde olması değil arkadaşım şehir dışında olsa oda polyemitten yapıcaktı

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

frkinhere
01.November.2016, 19:22
Konuyu takip ediyorum. Şu an para durumlarım nanay olduğu için sadece takip edebiliyorum :) En son durum nedir şimdi? Sen sadece rulmanları değiştirdin sanırım. Dişlileri ürettirmedin anladığım kadarıyla.

Fatal
01.November.2016, 19:26
Dişliler pahalıya gelcek o yüzden sıfır aldım rulman işide şimdilik iyi bi sıkıntı yok gibi kullanıyorum bakalım

FatalSarac
Raptor Riders DENİZLİ

frkinhere
11.February.2017, 10:36
Nedir so durum? Memnun musun işçiliğinin. Sorun çıkardı mı motor?

Fatal
21.April.2017, 14:03
sekman attırıyorum motora kompresyonda biraz sapma var krank miline zarar vermemek için sekman piston attırıyorum söküldüğünde bi kontrol ettiririrm her hangi bir problem yoktu ama dağıldımı dağılmadımı bilmiyorum kapalı kutu sonuçta

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

leonraptor
21.April.2017, 20:39
Benim dedem bisikletçiydi ve eskiden bisikletlerin jant veya dişli göbeği dağıldığında yatağı güzelce temizler ve bilye dizer ve gresler kapatırdı. Acaba rulman yerine bilye yatağı kaynatılsa bloğa ve içine bilye dizilse olmaz mı ki? Sadece bir fikir

Fatal
21.April.2017, 22:34
çok küçük bi yer ve normal bilya değil masura bile var iğne gibi o yüzdeb zor olur gibi geliyo

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ERSY
19.May.2018, 06:04
Özel dişli yapıp da satan yok anladığım kadarıyla

Oguz25066
12.July.2018, 05:54
Arkadaşlar uzun araştımadan sonra standart satılan şanzımanların ısıl işlem görmediğini öğrendim dün motor komple indirildi yan sanayi bir şanzıman aldım ısıl işleme sokacağım birde ustaam 2 vites dişlisini büyütebilirsek boşa düşme işine son verebilir dedi bakalım nasıl olucak umarım ısıl işlem çözüm olur ve tüm şanzımandan dili yanan dostlarımıza bir yol göstermiş oluruz....

Raci06
12.July.2018, 11:34
Isıl islem ciddi uzmanlik ister.. islem sonrasi malzeme calısabilir yani deforme olabilir. Umarım bu isi uzmanina yaptiriyorsundur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Captain
12.July.2018, 11:58
Arkadaşlar uzun araştımadan sonra standart satılan şanzımanların ısıl işlem görmediğini öğrendim dün motor komple indirildi yan sanayi bir şanzıman aldım ısıl işleme sokacağım birde ustaam 2 vites dişlisini büyütebilirsek boşa düşme işine son verebilir dedi bakalım nasıl olucak umarım ısıl işlem çözüm olur ve tüm şanzımandan dili yanan dostlarımıza bir yol göstermiş oluruz....

İnşallah başarılı olursun şanzıman sıkıntısı yaşasan herkes rahata erer 8)

Oguz25066
13.July.2018, 01:46
Isıl islem ciddi uzmanlik ister.. islem sonrasi malzeme calısabilir yani deforme olabilir. Umarım bu isi uzmanina yaptiriyorsundur.

Eevet raci abi sadece bu işi yapan birine götüreceğim şanzıman elime ulaşmadı henüz olmaz gevrer diyen oldu fakat henüz bir uzman kişiye gösteremedim durumuma göre haberdar edeceğim yine

Oguz25066
13.July.2018, 01:48
İnşallah başarılı olursun şanzıman sıkıntısı yaşasan herkes rahata erer 8)

Kardeşim temennimiz o zaten umarım bir çözüm elde etmiş oluruz ve herkes yararlanır bundan...

erkopaşa
13.July.2018, 06:33
Oğuzhan işin rast gitsin. Umarım sonuçları güzel olur, bizde merakla takip ediyoruz. Sonuçu buradan paylaşırsın. 🤟 🤟 🤟

HTC Desire 816G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rutkay Ediz
13.July.2018, 15:01
Olası bir ihtimal, şanzıman geldiği zaman dişlilerin etrafına bakabilir misin temas ettikleri yüzeylerin yan tarafında daha koyu bölgeler var mı diş profilini takip edecek şekilde ?

Oguz25066
17.July.2018, 01:16
Merhaba arkadaşlar bugün şanzımanı alıp birinin aracılığıyla ısıl işleme götürdüm şanzıman dişli sertliğine bakıp 45 olduğunu setliğinin iyi olduğunu söyledi istersen 60 yaparım dişte yemez fakat yük bindiğinde kırılabilir fazla sertleştiğinden dedi bu şanzıman döküm dedi aktarma daha sert bir materyaldense ondan kırıyor olabilir dedi tavsiyeside hissedemiyeceğin kadar bir performansında düşüklük yapabilir ama şanzıman yağı olarak ne kullanıyorsan bir tık daha kalın olanını kullan dedi ve bu şanzıman dişlilerinin uzun ömürlü kırma yeme yapmaması içim matertalin sermantasyon çeliği olamsı gerektiğini söyledi onuda 1000 tl aşağı yapmazlar dedi bukadar küçük dişliyle ve tek üretim için kimse uğraşmaz dedi arkadaşlar yani bu şekilde devam 2. vitesten boşa düşmeyle ilgili çözümü bulan varsa paylaşırsa detaylı bir şekilde ustaya okutayım anlatayım takmadan sevinirim kardeşlerim abilerim teşekkürler ...

CELİL
17.July.2018, 10:10
Merhaba arkadaşlar bugün şanzımanı alıp birinin aracılığıyla ısıl işleme götürdüm şanzıman dişli sertliğine bakıp 45 olduğunu setliğinin iyi olduğunu söyledi istersen 60 yaparım dişte yemez fakat yük bindiğinde kırılabilir fazla sertleştiğinden dedi bu şanzıman döküm dedi aktarma daha sert bir materyaldense ondan kırıyor olabilir dedi tavsiyeside hissedemiyeceğin kadar bir performansında düşüklük yapabilir ama şanzıman yağı olarak ne kullanıyorsan bir tık daha kalın olanını kullan dedi ve bu şanzıman dişlilerinin uzun ömürlü kırma yeme yapmaması içim matertalin sermantasyon çeliği olamsı gerektiğini söyledi onuda 1000 tl aşağı yapmazlar dedi bukadar küçük dişliyle ve tek üretim için kimse uğraşmaz dedi arkadaşlar yani bu şekilde devam 2. vitesten boşa düşmeyle ilgili çözümü bulan varsa paylaşırsa detaylı bir şekilde ustaya okutayım anlatayım takmadan sevinirim kardeşlerim abilerim teşekkürler ...

Merhaba oğuzhan bilgilendirme için teşekkürker
pek çoğumuzun merak ettiği bir konuyu aydınlattın
İkinci vitesten atma gelen 1-2 parti makinede oldu önce ve sonra gelenlerde yok eğer senin makinede böyle bir sıkıntı varsa o sorunu ilk çözen bilen istanbulda RR Servis Ahmet usta numarasını vereyim ismimi ver yardımcı olmaya çalışır kolay gelsin 8)
Ahmet usta : 05366135944

Oguz25066
18.July.2018, 05:01
Merhaba oğuzhan bilgilendirme için teşekkürker
pek çoğumuzun merak ettiği bir konuyu aydınlattın
İkinci vitesten atma gelen 1-2 parti makinede oldu önce ve sonra gelenlerde yok eğer senin makinede böyle bir sıkıntı varsa o sorunu ilk çözen bilen istanbulda RR Servis Ahmet usta numarasını vereyim ismimi ver yardımcı olmaya çalışır kolay gelsin 8)
Ahmet usta : 05366135944

Merhaba celil abi yarın sabah ilk işim ahmet ustayı arayıp ustamla görüştürmek olucak inşallah motor toplanmadan bir fikir vermiş olur öyle toplarız celil abicim 8) çok teşekkür ederim ...

Celil abicim dün akşam semantasyon çeliği dişlisi üreten büyük bir firmaya mail attım yaklaşık salladım biraz ama 10.000 üzerinde kullanıcıyız dedim dişli mil üretmek istiyoruz yüksek kalitede dişli yemiycek ve kırılmıycak sertlikte eğer bir örnek üretebilirseniz bir çok kişiyi size yönledirebilirim dedim tabi cevap bile yazmıycaklarını biliyorum ama ya tutarsa misali abi :cheesy:

Raci06
18.July.2018, 09:57
Merhaba celil abi yarın sabah ilk işim ahmet ustayı arayıp ustamla görüştürmek olucak inşallah motor toplanmadan bir fikir vermiş olur öyle toplarız celil abicim 8) çok teşekkür ederim ...

Celil abicim dün akşam semantasyon çeliği dişlisi üreten büyük bir firmaya mail attım yaklaşık salladım biraz ama 10.000 üzerinde kullanıcıyız dedim dişli mil üretmek istiyoruz yüksek kalitede dişli yemiycek ve kırılmıycak sertlikte eğer bir örnek üretebilirseniz bir çok kişiyi size yönledirebilirim dedim tabi cevap bile yazmıycaklarını biliyorum ama ya tutarsa misali abi :cheesy:Oguz guzel paylasimlarin ve bilgilendirmelerin icin teşekkurler.
Isıl islemci isi bilen biri belliki. Oyle taktigin iyi olmus.
Tekerin duz bassın.

Oguz25066
19.July.2018, 02:26
Oguz guzel paylasimlarin ve bilgilendirmelerin icin teşekkurler.
Isıl islemci isi bilen biri belliki. Oyle taktigin iyi olmus.
Tekerin duz bassın.

Teşekkür ederim raci abi rica ederim umarım yine kırılmaz tek temennim bu ...
Tekerin düz bassın abicim

striges
15.October.2018, 21:22
çözümlerle ilgili güncel haber var mı arkadaşlar? benim şanzıman milinden ses geldiğini farkettim sanırım eli kulağında.

cicada
16.October.2018, 16:59
çözümlerle ilgili güncel haber var mı arkadaşlar? benim şanzıman milinden ses geldiğini farkettim sanırım eli kulağında.

Şimdilik yok. Orginal parça isteyeceksin. Ben yeni aldım. 770 tl. Büyük bir sorun çıkartmadan yaptırmanı öneririm.

Neynûma
27.February.2022, 01:55
selamünaleyküm değerli kardeşlerim
Son olarak bu masura rulman işi çözüldü mü ?
Youtube da motovlog diye bir kanal var orada ki arkadaş bu işi çözdüğünü iddia ediyor!!!

CELİL
27.February.2022, 09:56
Bildiğim kadarı ile çok kişi denemeler yaptı ama kesin çözüm olmadı bizim ustada çok denemeler yaptı sadece biraz daha iyileştirebildi kesin çözüm olmadı 👍

ulaire
27.February.2022, 18:53
Tek kesin çözüm japona terfi gibi gözüküyor [emoji16]

M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi